Most ezekben a helyzetekben, ebben a percben, hogyan gondoltok vissza Antall Józsefre? (többi lent)
Több szempontot is megjelölnék.
-Innen nézve egy mondattal hogyan jellemeznétek? Csak egy mondattal.
- Milyen az emléke?/ Hogy őrizte meg a történelem?/ Mit kéne jelentenie ma annak amilyen Ő volt?
- Mit gondolna a mai helyzetről szerintetek?
- Nektek mit jelentett?
- Fiatalok, ti hogyan vélekedtek róla, akik akkor nem éltek vagy csak akörül születtek?
Most piedesztálra kellene emelni?
Amúgy meg, jobban is véghez vihette volna a rendszerváltást.
Semmit nem jelentett, de én emlékszem amikor a tv közvetítette a temetését. Olyan karácsony tájéka lehetett. (Ha jól tudom.)
"Most piedesztálra kellene emelni? "
Nem. Ezt hol írtam? Azt kérdeztem róla legfeljebb hogy mi maradt meg belőle, ne keverd össze.
Csak azért kérdeztem mert nem tűnt egyértelműnek. :D
De az írás második felében lekörmölt dolgokat gondolom róla.
Elindította a privatizációt. Sűrűn hivatkozott arra, hogy az apja zsidókat mentett meg.
A történelem nem őrizte meg az emlékét, legfeljebb a történészek vitatkoznak róla.
Akár milyen volt is, de diktatúrát biztosan nem akart.
Mit jelentett nekem? Egy volt a többi közül. Akkor sem értékeltem pozitívan.
1 éves voltam, amikor meghalt.
Faterom szerint hazaáruló volt.
Anyukám szerint nem volt rossz ember.
Szerintem meg egy tengeri szörny volt, aki felfalta Dagobert bácsi fagyiját.
Antall egyetlen "érdeme", hogy ő volt az első valóban szabadon választott miniszterelnök. Ezzel minden jót elmondtam róla.
A nemzet tragédiája, hogy amikor egy nagyívű államférfira lett volna szükség, helyette egy ilyen pökhendi fikamatyi lett az ország vezetője!
Kifejezetten utálattal gondolok rá!
Antallal kezdődött a nemzet vagyonának szétlopása!
Arra emlékszem, hogy az első lépése az volt, hogy felemelte a saját és a képviselők fizetését!
Erre Apám annyit mondott: a rohadás tovább folytatódik, nem változik semmi.
Neki lett igaza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!