Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit mondana Antall József a...

Mit mondana Antall József a mai helyzetre?

Figyelt kérdés

a külpolitikára gondolok különösen, nem kell ragozni (pl menekültek, Brexit, blabla ami eszetekbe jut, főleg a menekültek ha nem baj) Most néztem ezt a videót és elgondolkoztam.:

[link]

és itt nagyon érdekes ahogy beszél és úgy elfilóztam rajta hogy ő mégis csak az első miniszterelnök volt akit választottak, és jobboldali is, meg úgy echte miniszterelnöknek tartom.

Itt túl vagyunk a kvótanépszavazáson, és annak kampányán, jönnek a választási kampányok és már megint egymásnak esnek a pártok, és most nem ez a lényeg.

Szóval szerintetek ú hogy élte volna meg ezt a mai helyzetet? Akár mint miniszterelnök.

A terror, migránsok, ilyesmik. Ti hogy érzitek? Főleg ha azt a pár mondatot amit ott mond a videóban halljátok.

2017. márc. 24. 23:49
 1/9 anonim ***** válasza:

"a külpolitikára gondolok különösen, nem kell ragozni (pl menekültek, Brexit, blabla ami eszetekbe jut, főleg a menekültek ha nem baj)"

És vajon arra mit mondana, hogy a moszkvai követségen gyártották az oroszoknak az EU-s vízumokat? Vagy, hogy bárki, akinek van elég pénze, vehet letelepedési kötvényt?

Antall és a hozzáhasonló politikusok elszörnyednének, hogy mennyire rossz a külpolitikánk. Arról nem is beszélve, hogy mennyire vicc.

2017. márc. 25. 00:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt sajnos senki nem tudja megjósolni,mert senki nem ismerte itt személyesen,így csak az életrajza maradt,meg a beszédei,amik a személyiségének egy kis részét képzik.

Ha az életrajzát nézzük eleve nem egy jobboldali politikusról beszélünk,nem tudom te ezt miből gondolod.

Ő inkább liberális konzervatív vagy szimplán liberális volt személyiségben.

Szerintem erre utal eleve az,hogy egy olyan családban nőtt fel,ami a demokráciát nagyon fontosnak tartotta és ez nyilván hatással volt rá.Bölcsész végzettsége van,nem is akármilyen,hanem történelem és magyar irodalom,majd könyvtáros és muzeológus,amiből arra következtetek,hogy mint a sok másik bölcsész szociálisan érzékeny volt és kevésbé szigorú,szabálytisztelő gondolkodásmódú.

Közel állt hozzá Eötvös József,aki sok szempontból liberális volt,akár Pilinszkyi hatását nézzük,akár a francia felvilágosodáshoz és a filozófiához fűződő pozitív kapcsolatát,ráadásul küzdött a zsidók egyenjogúságáért is.

Volt szerepe 56-ban majd ezután többször is őrizetbe vették,amiből arra következtetek,hogy abszolút rendszerellenes volt.

Későbbi munkája során többször került kapcsolatba külföldi tudósokkal,szakemberekkel,sőt később előadásokat is tartott Svájcban és az NSZK-ban.

Miután megválasztották,mint demokrata jelölt(ami nyilván baloldal) az összefogást pártolta,mindenki miniszterelnöke akart lenni,nem szorított ki csoportokat.

Ebből én feltételezem,hogy ma is inkább lenne orosz ellenes,mint orosz párti.

Inkább közeledne a nyugat felé,mint a kelet felé

Ebből a kettőből adódóan pedig teljesen más lenne a retorikája,nem engedné meg magának azt,amit az Orbán kormány.

Valamennyire közel volt a kereszténységhez is,tehát feltételezem osztaná Ferenc pápa véleményét.

Valószínűleg az Unióban az összefogásra és közös megoldásra törekedne.

A menekültekkel kapcsolatban szerintem fontosnak tartaná a belbiztonságot,de nem is kezelné állatként a határhoz érkező embereket,szerintem az Uniós alapelveket tiszteletben tartva,az Unió segítségével létrehozott volna menekülttáborokat a határnál,ahol normális körülmények vannak,normális orvosi ellátás stb,és segített volna az EU-nak az adminisztrációban.

Majd a tényleges menekülteket lehet,hogy kaptak volna ideiglenes tartózkodási engedélyt,addig,amíg az országukban háború van,aztán az Unió segítségével "visszakísérte" volna őket a saját országukba.

De ez az én véleményem.

Én a rendelkezésre álló adatokból így látom a személyét,próbáltam mindenre példát mondani,ha más más máshogy látja meg lehet cáfolni.

Egyébként kérdező,egy valamit azért érdemes tisztázni.

A nacionalizmus nem zárja ki a liberalizmust és fordítva.

A liberálisok is szeretik az országukat.

2017. márc. 25. 00:39
 3/9 Pro Patria ***** válasza:

"Miután megválasztották,mint demokrata jelölt(ami nyilván baloldal)"

- Ami nem baloldal, az a demokrácián kívülesik. De nem vagy kirekesztő és véleménydiktátor, az lényeges.

Felesleges ehhez írnom bármit is.

--------

Kedves Kérdező!

"[...]a befogadottak, az idegenek, akik vendégként érkeztek hazánkba, a magyar nemzet részévé váltak[...]"

- Ez a lényegi elem. Ezt nem értik meg végre. Ha valaki kéri a beutazását, az teljesen rendben van. Akár ezer fő is. Ha valaki megtagadja, hogy igazolja magát, széttépi a papírjait, és a kerítést vágja át a kapun történő áthaladás helyett, az eredendően bizalmatlanná tesz. Úgy egy ember is sok.

Ezt nem érti meg a sok harcos megmondóember abban láthatóan is, mikor azt mondják, hogy milyen vicces, hogy Trump ősei is bevándorlók, és a felesége is szlovén bevándorló.

Nem tisztem védelmembe venni Trumpot, de aki ennyire leegyszerűsíti - vagy inkább ezzé hazudja át - az egész jelenséget, az tényleg nem a lényegre tekint. Szó sem volt "a mexikóiak" kitelepítéséről, az adatbázis szerinti illegálisan, zöldkártya nélkül az országban tartózkodók kiutasításáról volt szó. Én őszintén nem is értem, hogy ez, ha rendszerezve van, hogy a f***ba nem történt meg eleve már eddig. Ha tudják, hogy hányan tartózkodnak illegálisan az országban, miért nem történt eddig semmilyen lépés ezirányban? Tényleg érthetetlen számomra. Hagyták?

A törvények azok csak elvben léteznek? Nem kell mindenkinek egyenlően betartani?

2017. márc. 25. 05:57
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

Pro Pátria értem csak nem értek egyet. Ez a beszéd azt bizonyítja hogy ő eleve így áll a kissebbségekhez Magyarországon amibe pl a cigány is benne van. Ez vetette fel a kérdést. Hiszen egész európában a mai jobboldaliak azonnal elkezdtek sipíkolni mielőtt bármi történhetett volna a menekültektől nem tételezve fel azt amit ebben a beszédben elmond. Hány éve is tart a menekült probléma? Érted.

2017. márc. 25. 08:25
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

[link]

Akinek ilyen fia van, az mégis mit szólna?

2017. márc. 25. 11:49
 6/9 Pro Patria ***** válasza:
56%

"amibe pl a cigány is benne van."

- Nem az a baj, hogy más a bőrszínük, hanem az, hogy nem tudnak a társadalmi közerkölcsnek megfelelő életmódot felvenni magukra.

"Ez vetette fel a kérdést. Hiszen egész európában a mai jobboldaliak azonnal elkezdtek sipíkolni mielőtt bármi történhetett volna a menekültektől nem tételezve fel azt amit ebben a beszédben elmond."

- Egyfelől a bevándorlás csak nálunk újszerű, a skandináv államokban már régóta téma a 9gag-en, ott okoz társadalmi feszültséget, ahol jelenvan. Nálunk eddig nem volt, de ez nem azt jelenti, hogy máshol felmerült problémákat ne lehetne tudatosítani.

Másfelől kezdettől nem szabályozott formában zajlott Magyarországon sem - mégis mi másra lehetett számítani a későbbiekben, már akkor is?

2017. márc. 25. 11:58
 7/9 anonim ***** válasza:

"Ami nem baloldal, az a demokrácián kívülesik."

Te hol láttál ilyet édesem?

Értem én,hogy zsigerből utálsz bizonyos embereket,de ettől még nem kéne ott is ördögöt látni,ahol nincs..

Egyébként én levezettem,hogy mire alapozom a véleményemet.

Ott vannak a példák,a téma pedig Antall József személyisége és ebből következtetve a véleménye bizonyos dolgokról.

Vagy csatlakozz be a vitába és mondj érveket vagy keress másik kérdést.

Egyébként Amerika és Mexikó egy teljesen más konfliktust él meg,a cigányság problémája abból adódik,hogy kényszerből lettek letelepítve kijelölt helyekre,még Mária Terézia idejében,és mivel addig vándorló életmódot folytattak és a munkájuk is ehhez alkalmazkodott, a letelepítés után munkanélküliek lettek és lopniuk kellett,ami megalapozta a későbbi társadalmi ellentéteket.

A multikulturális államokban pedig a legnagyobb probléma az,hogy pl a törökök esetében is,hiába születik valaki Németországba másodrendű állampolgárnak érzi magát és ez konfliktusokat szül.

Egyébként Magyarország történelmének is a része a bevándorlás,elég a német telepesekre gondolni,vagy a török kivonulása utána,amikor mindenhonnan hoztak be embereket,hogy feltöltsék az országot,és konfliktusok is voltak belőlle.

2017. márc. 25. 17:10
 8/9 Pro Patria ***** válasza:

"Te hol láttál ilyet édesem?"

- Kimásoltam, de legyen megint:

*mint demokrata jelölt(ami nyilván baloldal)* -> Vagyis demokrata, azaz értelemszerűen baloldali? Kizárod a jobboldalt a demokrata képviseletből?

"Vagy csatlakozz be a vitába és mondj érveket vagy keress másik kérdést."

- Érveltem - nem neked, hanem a kérdezőnek. Neked, így, nem fogok, ha láthatóan fanatista vagy. Ami az ideológiádon - baloldal - kívülesik, az értelemszerűen nem demokrata? Ilyen embereknek minek érveljek?

"a cigányság problémája abból adódik,hogy kényszerből lettek letelepítve kijelölt helyekre,még Mária Terézia idejében,és mivel addig vándorló életmódot folytattak és a munkájuk is ehhez alkalmazkodott, a letelepítés után munkanélküliek lettek és lopniuk kellett"

- Romantikus levezetés. Kimaradt a történelmi ismereteimből, hogy Kanadától Bulgáriáig hatott ki Mária Terézia hatalma, hogy ilyen kiterjedésben határozott a cigányság letelepítéséről, ami mindenhol az addigi(?) életmódjuknak kedvezőtlen változást hozott.

Kíváncsi lennék, milyen "munka" az, amit nem neveztél meg, és amit csak vándorlás mellett tudtak folytatni. Merthogy nem termelő, értsd, értékelőállító, az biztos, vagyis eredendővé teszi a lopást, mivel nem termel, következtetésképp nem is kapcsolódhat be a kereskedésbe.

Nehogy a fazekosságot mondd. Azt nem befolyásolja a letelepítés.

2017. márc. 25. 19:33
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsi lennék, kérdező, hogy mit gondolsz Antall egyik volt emberének, Gémesi Györgynek a kezdeményezéséről.

Gémesi határozottan antikommunista és oroszellenes, és annak idején Dávid Ibolya egyik legfőbb ellenlábasa volt, amíg ki nem csinálták az MDF-ből.

Mostani politikai kezdeményezése nekem nagyon szimpatikus, ez az atv-s riport nagyon jó összefoglaló:

[link]

Ha kinövi magát, akkor nekem megvan, kire szavazok 2018-ban.

2017. márc. 26. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!