Ti aláírjátok majd az Európai Bérúnió kezdeményezést?
Attól még simán aláírnám, mert nem vagyok Jobbikos. Az elvvel abszolút egyetértek, hogy egy multi itthon is fizessen ha nem is ugyanannyit, de legalább egy bizonyos %-át a nyugati bérnek.
Viszont tény, hogy gazdasági dolgokban kicsit jártasabb ismerőseim szerint populista baromság az egész. Én is furcsállom, hogy tudna ez egyáltalán működni. A magasabb bért az itthoni vállalkozások miből tudnál hirtelen kitermelni? Maximum valami lassú felmenő rendszerbe tudnék béruniót elképzelni, de akkor is szörnyen megdrágulna minden magyar termék, és mellesleg sok munkáltató ki is vonulna, aki az olcsó munkaerő miatt van itt. Cserébe relatív olcsóbb lenne az iPhone. Csak sajnos azzal nem kényelmes kitörölni, meg nem is túl finom.
Én igen, amúgy érdeklődöm is, hogy hol lehet ezt aláírni. Mert külföldön élek többszörösen olyan jól, és olcsóbb bolti árak mellett mint az otthoniak.
Pedig elvileg egy Unió vagyunk, tehát elvileg igazságosságnak kéne lenni. De tudod mi itt az igazságosság? Hogy még egy messziről idejött segélyen élő, aki sosem fog és nem is akar dolgozni, még az is jobban él mint egy átlag ember az EU keleti részén.
Ez az igazságosság jelenleg az Európai Unióban.
"ellenzem a kommunizmust."
Akkor te cumikájj kapitalista brokit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!