Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincs a szavazati...

Miért nincs a szavazati jognak felső korhatára?

Figyelt kérdés

Egy választás eredménye döntően a fiatalabb generáció életére van nagy hatással, ugyanis nem mindegy, hogy egy kormány milyen döntéseket hoz az oktatás, családtámogatás, bérek, munkaerőpiac stb. tekintetében, és ezek ugye a fiatal és dolgozó réteget érintik. Az egyetlen ami a nyugdíjasokra is vonatkozik az a nyugdíjak kérdése, mivel az idősek nem tanulnak, dolgoznak, vállalnak gyereket. A másik meg, egy idős ember szavaz egy pátra és lehet nem sokkal később meg is hal. És ha nem az a párt nyer akire szavazott, akkor csak kárt tett a többi embernek.

Először hülyeségnek tűnhet, de gondoljátok végig.

2017. máj. 11. 20:20
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Amúgy szoktam beszélgetni ilyenről a nagyszüleimmel. Ők szerencsére inkább baloldali szavazók, de a legtöbb hasonló korú sajnos nem annyira értelmes mint ők.
2017. máj. 11. 21:45
 12/21 anonim ***** válasza:
jó lenne, csak nehéz lenne meghúzni hol legyen a korhatár és miért pont ott legyen... inkább vmi IQ teszt vagy hasonló kéne... persze ez megint nem kivitelezhető.
2017. máj. 11. 23:11
 13/21 anonim ***** válasza:
A választások 4 évre szólnak, nem hosszútávra.
2017. máj. 12. 06:39
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

"Amúgy szoktam beszélgetni ilyenről a nagyszüleimmel. Ők szerencsére inkább baloldali szavazók, de a legtöbb hasonló korú sajnos nem annyira értelmes mint ők."

LOL. Ezt inkább nem írtam volna ki a helyedben, sikerült tovább rombolnod a renomédat.:D

2017. máj. 12. 08:00
 15/21 anonim ***** válasza:

A kérdező utolsó hozzászólása eléggé kakukktojás, nyilván kamu. Ezt a kérdést inkább a kőfideszesek szokták feszegetni, hiszen abból indulnak ki, hogy a nyugdíjasok többsége baloldali, és ez csípi a szemüket.

Abban nincs igaza a kérdezőnek, hogy a nyugdíjasokat csak a nyugdíj tekintetében érdekeltek, de ezt már előttem kifejtették, hozzáteszem, ők viselik is a szavazatuk következményét is. Ha valakinek el kellene venni a szavazati jogát, az a határon túli magyarok. Nekik csak az a fontos, hogy egy x összegű kerettel támogassák őket, és ők is jobban örülnének, ha a helyi ügyeikről helyben ők dönthetnének, és nem kevernék bele őket a számukra jelentéktelen magyar belpolitikába.

2017. máj. 12. 10:35
 16/21 anonim ***** válasza:
41%
No, te is bölcsebb maradtál volna, ha inkább nem nyilatkozol meg, uttsó.:D
2017. máj. 12. 10:42
 17/21 anonim ***** válasza:
A felmérések szerint, a nyugdíjasok megoszlanak a baloldal és a Fidesz között, szóval aligha ők döntik el.a választásokat.
2017. máj. 12. 16:38
 18/21 anonim ***** válasza:
76%
A fiatalok nem kis része viszónt, szarik a politikára. Ha elmennek szavazni, sokszor csak "együtt szavaznak a családdal". Vagy el se mennek. Éppen ezért hajtanak a pártok a nyugdíjasokra, mert ők a legaktívabb szavazóréteg. El kellene menni szavazni és nem a nyugdíjasokra morogni, amiert ők elmennek.
2017. máj. 12. 16:46
 19/21 anonim ***** válasza:
Amit viszont az utolsó soraidban írsz, az többször végiggondolva is hülyeség.
2017. máj. 12. 16:48
 20/21 anonim ***** válasza:
A fiatalok nem is szavaznak, nem is érdekli őket a politika. Mind kimegy külföldre, ha pedig felvetem nekik, hogy jöjjenek haza szavazni akár szülaik miatt (mert volt rá példa), szemembe mondják, hogy nem élnek ezzel a lehetőséggel, nem érdekli őket. Egyetemistákról beszélek, nem csak a kint dolgozókról. Az én szüleim is nyugdíjasok és támogatnák, hogy ne legyen szavazati joguk az embereknek legkésőbb 70 éves kortól. Én is örülnék, ha nem kellene szavaznom 70 felett. A szüleim gondoskodtak az ő szüleikről, ahogy a nagyszüleim is az ő szüleikről. Én is így teszem jelenleg és az én gyerekeimet is így nevelem.
2017. máj. 12. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!