Miből gondolják, hogy a Fidesz szavazók nagyrésze nyugdíjas?
Ennyi?
Azt hittem van valami felmérés?!
Ugyan ezért írtam ki, mert én se értem honnan ered.
Egyébként én nem állítok semmit.
13:24-es vagyok
Saját tapasztalatom alapján a fiatal ismerőseim, gimnáziumi/egyetemi évfolyamtársaim körében kb. így oszlik meg a pártpreferancia:
Nem érdekli a politika/mindegyiket rühelli: 70%
Jobbik: 15-20%
Fidesz: 5-10%
LMP:5-10%
1 azaz egy fő szimpatizál az Együttel, ugyancsak 1 fő a MOMA-val. Az MSZP-t, DK-t, PM-et, Liberálisokat senki nem támogatja a 30 évnél fiatalabb ismerőseim közül.
Sem a Fidesznek sem az ellenzéknek nincs igaza ebben a kérdésben. A Fidesz nem érdemli ki a fiatal jelzőt, mert a fiatalok körében egyáltalán nem népszerű, de ugyanez még inkább igaz a ballib pártokra is. A Jobbik ugyan valamivel népszerűbb náluk, de sokat vesztett a népszerűségéből az elmúlt néhány évben.
Ballib fiatalokat nagyobb számban csak szabad bölcsész meg gender studies szakon valamint romkocsmákban betépve lehet találni.
"Miből gondolják, hogy a Fidesz szavazók nagyrésze nyugdíjas?"
Abból, hogy azolyan dolgok, mint a rezsicsökkentés, amivel a fidesz kampányol, leginkább a bevétel nélküli szegény nyugdíjasokat érdekli. Emellett a demagóg propangandájuk többi eleme (Brüsszel megállítása, sorosozás) is olyan primitív, hogy csak a tanulatlan rétegek kajálják be. Egy művelt értelmiségi egy teljhatalomra törő, Putyin módszereit másoló (szerintem az egész sorosozás pPutyin műhelyéből került ki), gátlástalan posztszovjet kiskirályt lát ott, ahol a tanulatlan kisnyugdíjas egy rezsicsökkentő nemzetvédő hőst. Orbánra a hiszékeny emberek szavaznak, és ők alkotják az ország lakosságának nagy részét. Hollandiában, ahol mindenkinek már az ükapja is polgár volt, egy ilyen figura sosem jutna hatalomra. Amikor ott jártam , szinte féltem kimondani, hogy hova valósi vagyok, olyan híre van ott pártunknak és kormányunknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!