Ha a liberálisok szerint a nemzetállam valami idejétmúlt
dolog, akkor az európai unióban miért illeti meg jobb
életszínvonal a finn segélyen élő muszlim
bevándorlót, mint a kelet európai gyárban gürcölő
munkást?
11/22 A kérdező kommentje:
De ők ezt nem érték el. Csak élősködnek a rendszeren. A libsik meg asszisztálnak.
Egyetértek azzal, hogy a segélyrendszernek maximum rövidtávú segítségként kellene működnie. De ettől még nem illet meg téged semmilyen életszínvonal.
2017. máj. 7. 13:36
A józan ész gyűlöli a szabadelvűséget? Medve anyám, ez az ország valami félelmetes...
2017. máj. 7. 13:36
Nem kell ehhez migránsokig menni.
Hollandiában a hajléktalanok havi 640 eurós támogatást kapnak, plusz (!!) napi három ingyen étkezést, azaz kajára sem kell költeniük. Igen, Hollandiában egy ember, aki az utcán él (azaz nem az utcán, hanem szállóban, utcán tilos élniük) kétszer annyit kap, mint egy magyar munkás minimálbéren. Ráadásul májusban még "vakációpénzt" is kapnak:D
Ez nem a libsik dolga, hanem a szociális hálóé és a gazdasági helyzeté.
Innentől kezdve a kérdésed annyira redukálódott: Miért gazdag az EU egyik országa, míg a másik nem?
2017. máj. 7. 13:37
esetleg meg tudnád neveznu, hogy milyen segélyre jogosultak, az meddig jár és mekkora összeg illetve mennyit keres az a gyári munkás?
2017. máj. 7. 13:42
"De ők ezt nem érték el. Csak élősködnek a rendszeren. A libsik meg asszisztálnak."
Ez az adott ország magánügye, hogy bizonyos szint fölött mennyire támogatja az elesetteket, vagy akit akar. Nacionalistaként igazán beláthatnád, hogy neked mint magyarnak, semmi közöd a finn belpolitikához és szociális hálóhoz.
2017. máj. 7. 13:45
Ne vállalj akkor gyári munkát Kelet-Európában. Minden jogod megvan hozzá, hogy megtanulj 1-2 idegen nyelvet és Nyugat-Európai országban dolgozz. Ja, hogy nem fogsz kapni segélyt, mint a bevándorlók? Hát, de legalább több pénzt keresel még gyári munkával is valamicskét. Fogd fel úgy, hogy nem süllyedsz le az ők szintjükre. Ne tudd meg mennyire le vannak nézve a muszlimok németben. Az meg hülyeség, hogy a magyarok le vannak nézve kint. Egy dolgozó embert alapjáraton megbecsülnek. Egy jó informatikus fejlesztőre, mérnökre vagy orvosra meg fel is néznek kint!
2017. máj. 7. 13:51
Mellesleg 1 év munkaviszony után te is mehetsz alap segélyre. Ha ez a vágyad, akkor lesüllyedhetsz a muszlimok szintjére, és élhetsz egy lenézett senkiként. Szóval csak 1 évvel vannak előrébb nálad a semmirekellő muszlim bevándorlók. De én remélem nem rontod a magyarok hírnevét kint és rendesen dolgozni fogsz.
2017. máj. 7. 13:58
Én azt nem értem, hogy a magyar konzervatívok hogy képesek olyan galádságot elkövetni, hogy elmennek dolgozni pénzért, amikor az indiaiak ugyanazért a munkáért egy tál rizst kapnak!
2017. máj. 7. 15:25
20/22 A kérdező kommentje:
én nem vagyok gyári munkás, csak szociálisan érzékeny az irányukba
Kapcsolódó kérdések: