A balliberális megnevezéssel mi a baj? Miért helytelen?
A balliberális kifejezés a lehető legpontosabban meghatározza a domináns ideológiát.
A liberalizmus alapból baloldali ideológia.
A baloldal már nem is létezik, ugyanis az eredeti baloldal a munkakörülmények javításáért,munkaidő csökkentéséért harcolt,köztársaságpárti volt...stb
Manapság meg nincs baloldal, csak balliberális.
Ugyanis, nekik a szavazótáboruk, kisebbségekből tevődik össze, migránsokból, szexuális kisebbségből meg elvont művészekből.
A balliberális azért baloldali, mert ez a privilégiumot a kisebbségeknek,sok migránst...stb,nem éppen jobboldali dolog.
A jobboldali emberek nem a társadalmi hasznot nézik,hanem a saját hasznukat.
Mégis miféle társadalmi érdek az,hogy kizsákmányoljuk a szegényeket?
A jobboldali népnyúzók a legnagyobb liberálisok,szabadon zsákmányolhatnak ki mindenkit,és közben a liberalizmust szidják.
Nevetséges..
Szóval ideje lenne már egy új kifejezés ellenpólusként
JOBBLIBERÁLIS
"A jobboldali életfelfogás lényege a magántulajdon védelme lenne,nem?
Ezek támogatják legjobban a társadalmi egyenlőtlenségeket,a vadkapitalizmust.
Ezért is ellenmondásos,hogy elveszik az egyedülállók pénzét és odaadják a családosoknak,mondván,hogy nekik mindent lehet,mert liberalizmus van.
"
jééééézus :DD ezt fájt elolvasni
az megvan, hogy az elmúlt 100 évben nagyon sok minden átszivárgott a baloldaltól a jobboldal ideológiájába? többet között a szolidaritás
szolidaritást vállalunk a nagycsaládosokkal
de egyébként nem szaporítjuk a cigányságot megélhetési gyerekvállalásra bátorítva őket
gyakorlatilag a baloldal egy olyan jobboldali ideológia amiben minden megvan kivéve a józan ész
azt valahogy nem sikerült a baloldalnak adaptálni
megmaradtak széplelkűeknek
Mégis miféle szolidaritás az,hogy a sokgyerekes gazdagoknak ingyen pénzt adnak luxuslakás építésére az államkasszából,még a szegény egyedülálló embereket agyonadóztatják?
Ez nem szolidaritás,hanem jobboldali liberális diktatúra.
Na,meg mikor a menekültek ingyenélők,meg mindenféle kártevők,akik a háború elöl menekülnek.
A háborúról nem ők tehetnek.
Bezzeg mikor a nagycsaládos a sokadik gyerekét vállalja önszántából,akkor is ha nem képes eltartani,az már nem élősködő.
Szóval ez a tipikus illiberális jobboldali életfelfogás.
Amit nekem szabad,azt másoknak nem szabad.Meg amire én nem vágyok,azt másoknak se lehessen.
Kérdező,már nem azért de te honnan szeded ezeket a hülyeségeket(a válaszaidat már el se olvastam,nem láttam értelmét)
1,A liberalizmus jobboldali eszme
2,Ha nem tűnt volna fel NY-Európában mindenhol szakszervezetek vannak,nagyon komoly szabályozások vannak a munkások érdekében,olyan fizetések vannak,amiből meg lehet élni,a legtöbb helyen már mindennapos téma az alapjövedelem bevezetése stb.
3,A migránsoknak nincs szavazati joguk.
Értem én,hogy neked hinned kell valamiben,ami ellen te szent háborút vívhatsz,de így nincs értelme a kérdésnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!