Ha bevezetnék az alapjövedelmet, megszűnnének a
segélyek?
Figyelt kérdés
Volt egy alapjövedelemmel kapcsolatos kérdés és elgondolkodtam.
Segély a rászorulóknak jár. Az alapjövedelem pedig mindenkinek. Ha bevezetnék az alapjövedelmet, megszűnnének a segélyek és mindenkinek járna valamekkora összeg? Vagy a segélyek megmaradnának?
Sokan a közmunkából sem akarnak kitörni. Ha kapnának ötvenezer alapjövedelmet még közmunkára se mennének.
2017. ápr. 30. 21:06
12/22 anonim válasza:
Nem tudom, de Magyarországon ennek semmi értelme.
Lenne egy rakás semmirekellő.
Plusz megnőnének az árak.
2017. ápr. 30. 21:19
13/22 anonim válasza:
Nem maradnának segélyek szerintem.
De ez a jövő zenéje...majd kiderül milyen formában fog elterjedni.
2017. ápr. 30. 21:41
14/22 anonim válasza:
Aki 90-es IQ felett bír, az reméli hogy semmilyenben. Adjanak tisztességes munkabért a dolgozóknak, ne 100-150-nel szúrják ki a szemeket. A rászorulók kapjanak rendes segélyt (rokkantak, betegek) de akinek büdös a munka, az ne akarjon urizálni.
2017. ápr. 30. 21:45
15/22 anonim válasza:
Az ország gazdaságával együtt, az biztos! Mert csődbe menne.
2017. ápr. 30. 21:52
16/22 anonim válasza:
"akik ráérnek sas szemmel figyelni mikor válaszolnak ilyen kérdésekre? Nyugi rád is jutna pénz."
És honnét? Ez az amire nem tudtok épkézláb választ hozni! :P
2017. ápr. 30. 21:53
17/22 anonim válasza:
Az hogy honnét engem rohadtul nem hat már meg mint kérdés. Gyurcsány is ezt kérdezné meg Orbán is. Ebből elég volt. Ha annyira hisztek a kapitalizmus fölényében és működésében adjatok okot hogy mi is hiddjünk. Hadd hiddjem már, hogy ha milliárdokat sikerült baromságokra kitermelni akkor erre is menni fog....
2017. ápr. 30. 21:56
18/22 anonim válasza:
"Ha annyira hisztek a kapitalizmus fölényében és működésében adjatok okot hogy mi is hiddjünk. Hadd hiddjem már, hogy ha milliárdokat sikerült baromságokra kitermelni akkor erre is menni fog...."
Hinni mindenben lehet, csak lehet hiába! :P
2017. ápr. 30. 22:18
19/22 anonim válasza:
Először fejezd be az elemi sulit. Nem hiddjünk, hanem higgyjünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!