Lenne valaki olyan kedves és felvilágosítana engem is, hogy miről is szól ez a CEU-t befolyásoló törvénymodosítás?
Mire vagy kíváncsi, a szövegre, vagy az értelmére. Mert ez két jelentősen különböző dolog.
Én csak az értelmével foglalkoznék, nos ez álcázott köntösben a felsőoktatás központosításának egy újabb lépése. A lényege, hogy ott csak olyasmi történhessen, amit Orbán szab meg. Ehhez hozzátenném: a világon, mióta az egyetemeket létrehozták, azok mindig autonómok voltak, minden ügyükben maguk döntöttek. Legfeljebb különösen durva diktatúrákban (mint például a hitleri, és mások) kevesebb pénzt adtak a fenntartásukra. Nálunk ma az egyetemek eleve sok éve sokkal kevesebből működnek, mint lehetséges. Ezért is züllenek minden tekintetben. Ez azonban kevésnek ítéltetett, a kancellári hivatal is kevés lett mára (meg nem is mindenütt van), fokozni kell hát a központosítást. A törvény erről szól.
Pedig kb. ötször kérdezik meg naponta ezen az oldalon is...
Röviden arról van szó, hogy hoztak egy törvényt, amely megtiltaná az oktatást azoknak a külföldi intézményeknek, amelyek nem végeznek oktatási tevékenységet a származási országban.
Tehát ha van egy amerikai székhelyű egyetem, de ott nem oktatnak, akkor ne tehessék ezt Magyarországon sem.
Látszólag ez egy korrekt és ártalmatlan törvény, csak "véletlenül" pont ellehetetleníti az ország egyik legjobb egyetemét.
egy korrekt és tiszta törvény.
vannak egyetemek amik többet engedhettek meg maguknak mint más egyetemek. Játszadozhattak a székhelyekkel, diplomákkal, tantervekkel ésatöbbivel. Innentől kezdve a CEU-nak is be kell állni a sorba, és minden rá is ugyan úgy vonatkozni fog mint egy átlagos magyar egyetemre.
Ez nyílván nem tetszik a lázadóknak, mert nekik jó volt hogy kivételeztek velük..de nyílván ilyet nem lehet tűrni.
(a ceu meg nyílván tudjuk micsoda: nem véletlenül hívjuk soros egyetemnek. soros pénzeli, tehát ő határozza meg az ideológiát aminek tükrében ott tanulnak a libsik...libsigyár)
08.26-29
Azért ugye egy helytelen törvényt szabad módosítani, miután kiderült, hogy nem alkalmas a kiskapuk kizárására?
Más: A régen alapított magánegyetemeket az alapítójuk a saját városában alapította, és főleg a helyiek -elvétve egy-egy vendég- hasznára.
#7 a CEU nem kiskapukat használt, hanem minden törvénynek és szabálynak megfelelve, teljesen átlátható módon működött. Ezt az oktatási hivatal is megerősítette.
És azok a magánegyetemek, amikről beszélsz, szintén a világ legjobbjai közé tartoznak?
18.24
Már megbocsáss, de nem érdekel a "világ", akármit is értesz alatta.
Nekem az pont megfelel, hogy a helyieknek jó, és a helyiek javát szolgálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!