Mikor lesz aktuális a demokrácia helyett a kereszténydemokráciát bevezetni?
Figyelt kérdés
ugye volt már "népi" demokrácia, amely zsákutcának bizonyult és a történelem szemétdombjára került2017. ápr. 21. 00:01
2/10 anonim válasza:
Soha, ideje lenne már a vallásokat mindenestől kidobni, nem hogy még a kormányzásba is beleszóljanak.
3/10 anonim válasza:
Remélem majd Semjén doktor fogja vezetni ezt a nagyszerű új világot.
4/10 anonim válasza:
Sohanapján kiskedden.
Mond csak, mire is volna ez jó?
5/10 anonim válasza:
Nem tudom, de ha netán sor kerül rá nálunk, remélem, nem a KDNP lesz a "vezérhajója".
6/10 anonim válasza:
rendbe van, de majd akkor az iszlámok bevezetik a sária-jogot osz jónapot
nekem mindegy
7/10 anonim válasza:
Jellemvonások
-a vallás társadalmi szükséglet
-fontos a hagyomány tisztelete
-az ember eredendően tökéletlen és az emberi
egyenlőtlenségnek természetes jellege van
Köszi,én ebből nem kérek.
Ezt nevezhetjük feudalizmusnak,vagy diktatúrának is.
8/10 anonim válasza:
Mikor már minden értelmes életforma elhagyta ezt az országot, és nem lesz aki tiltakozzon.
9/10 anonim válasza:
Alapvetően a vallásoknak soha nem szabadna a politikában megnyilvánulnia. Hogy mégis megtörténik, az szimplán azért van, mert a vallások rengeteg embert fognak össze, így ha egy politikai erő elkötelezi magát egy vallással kapcsolatban (ami ugye vagy ezer éve jellemzően a katolikus...), akkor abból jelentős politikai előnyt tud kovácsolni. Azonban a hit mindig és örökké egy magánügynek kellene maradnia. Ennyi.
10/10 anonim válasza:
Így ennek a kérdésnek nincs sok értelme, mert ez úgy működne, ha egy demokratikus választások útján egy kereszténydemokrata elveket valló párt nyerne. Én alapvetően inkább a keresztényszocializmust támogatnám, de szavaznék kereszténydemokrata pártra is, ha lenne (mielőtt bárki belém köt: a KDNP nem az).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!