Életképes lenne Magyarország ebben az alternatív univerzumban?
2017 szeptembere: Az Orbán elleni tüntetések milliós nagyságrendűvé duzzadnak. A tüntetéseken egyre inkább egy ma is ismert, de kevésbé befolyásos politikus veszi át a kezdeményezést. Ő Barabás Richárd.
2018 november: Az immár millióssá vált együtt, lmp és a Pm bejelenti az egyesülést. Az új párt neve Szabad demokrata únio(Szdu). Miniszterelnökjelöltnek Barabás Richárdot választják.
A 2018 -as választás eredményei:
Szdu: 70%
Dk: 15%
Mszp: 5%
Fidesz: 8%
Jobbik: 1%
A Barabás kormány intézkedései:
1. Egy új, szabadelvűséget tükröző, a kereszténység minden formájától mentes alkotmány elfogadása. Az alkotmányban rögzítik a melegházassághoz, az abortuszhoz és a gmo növények fogyasztásához való jogot.
2. Egy új köztársaság kikiáltása. Az új ország neve: Közép -európai köztársaság. Az új kormány az országgyűlés helyét Brüsszelbe helyezi át. Ehhez Brüsszelben ideiglenesen kibérel egy üléstermet, de a hosszútávú cél persze az európai egyesült államok.
3. A határvédelem meggyengítése. Mostantól a határon automatikusan átengednek mindenkit, aki nem Oroszországból vagy Iránból származik. A határvédelem új feladata továbbá, hogy szemrevételezés alapján megállapítsa, ki számít menekültnek.
4. Új menekülttörvények bevezetése: Mostantól mindenki menekültnek számít, aki:
- Afrikai országból származik. Nem számít Afrikának egyiptom, a Dél -afrikai köztársaság és Zimbabwe.
- Szíriából származik és nem keresztény. Keresztény nem lehet menekült.
- Pakisztánból, Afganisztánból, Indiából vagy Bangladeshből származik.
A magyar kormány kötelezetséget vállal arra, hogy a menekültek számára három évig ingyen albérletet, angol nyelvtanfolyamot, havi 150e forint fizetést és ingyen egészségügyi ellátást biztosít. Továbbá a menekültek ingyen használhatják a tömegközlekedést.
5. Alapjövedelem bevezetése: 50e forint havonta minden magyar állampolgárnak.
6. A női jogok kiszélesítése: 50% -os női kvóta bevezetese minden intézmenyben. A kvóta természtesen cégekre is vonatkozik. Továbbá a vezető beosztásban lévők fele is nő kell, hogy legyen. Ezenfelül törvény rendelkezik arról, hogy egyes felsővezetőkből(pl vezérigazgató, osztályvezető) egy helyett kettő kell, hogy legyen. Legalább az egyik nő.
Azok a cégek, amik legalább 80% - ban nőket alkalmaznak, állami támogatásban részesülnek. A kormány törvényt hoz a wage gap megszüntetésére is.
7. A gyerekre kivehető szabadság felét az egyik szülő, felét a másik szülő számára biztosítják.
8. Minden cég számára kötelező 4 napos munkahét, 5 órás munkanap bevezetése.
9. Egészségügyi reform: Mostantól az egészségügy fizetős de az lmbtq közösség tagjainak ingyenes nemi átoperáltatás jár 4 éves kortól, akár kizárólag a szülők döntése alapján.
10. Olajstop: A magánszemélyek maximális szén -dioxid kibocsátásának rögzítése. A törvénynek köszönhetően csak külön engedéllyel rendelkező szállítmányozási cégek használhatnak nem elektromos autót. A törvény az otthoni dízelgenerátor használatát is megakadályozza.
11. Atomstop: Tilos a nukleáris energia használata. Tehát importálni se szabad. Az új kormány azonnal leszereli paksot és újraindítja a bakonyi barnaszénkitermelést. Ezzel párhuzamosan új gázerőművet épít. A mostani gázvezeteket természtesen elvágja és az orosz gázt Németországtól rendeli.
11. Oktatási reform: A kötelező iskolai számonkérések eltörlése, a tantárgyak megszüntetése. A modern oktatás bevezetése.
Itt a példa:
12. Törvény a romák szegregációjának megszüntetésére. Az iskolák kötelesek az adott választókerületben a roma gyerekek korosztályon belüli arányának megfelelő roma arány biztosítására a csoportokban.
13. Törvények a gender független képzésre. A gyerekek szabadon megválaszthatják nemüket és erre a tanárok ösztönzik is őket. A gyerek választása alapján a a tanár kötelessége elvinni a gyereket nemi operációra akár a szülők beleegyezése nélkül.
Öhm... vagy nem figyelsz, vagy nem érted miről beszélek:D
"19es nem érti
de 23as értem, a libsik tönkreteszik az országot" (vágott verzió)
miután kifejtettem, hogy én magam liberális szemléletű vagyok, illetve azt is leírtam, hogy csak az libsiz, aki lenézi őket, provokáló, így ha figyelsz, láthatod, hogy nem a magam véleményét írtam le. Azt írtam le, amit úgy vélek, hogy szerinted nem értek (azaz úgy vélem, hogy te, vagy inkább a kérdező gondol a liberálisokról)
De szerinted miért gyűjtötte össze a kérdező a legvadabb baromságokat a "libsiktől"? Aki ilyen módszeresen össze tud gyűjteni ilyesmiket, az pontosan tudja jól, hogy ezek a rendelkezések mind káoszt szülnének. Innentől kezdve a kérdésre nem akart választ kapni.
Egy egyszerűbb példa.
"Szerintetek az, ha az ország összes pénzét odaadjuk ismeretlen külföldieknek, okozhat gondot a gazdaságban?"
Ki tesz fel ilyen kérdést? Két féle ember: 1. aki életében nem látott még országot, pénzt, külföldit és gazdaságot; 2. aki rá akar mutatni valamire a kérdésével.
Az elsőt kizárnám, mert egy ilyen ember nem tudna összegyűjteni és pontba szedni ennyimindent. Marad az, aki csak rá akar mutatni valamire. Azaz nem akar megtudni semmit (vagyis a kérdés nem kérdés). Ha egy kicsit is ismered a GYIKot, tudhatod, hogy ez a kérdés így pontba szedte a "libsik" terveit, intézkedéseit, és ezáltal akar rámutatni arra, hogy milyen rosszak is a "libsik".
Ezt jelentette az, amit írtam. Ha érted érted, ha nem, nem. De ha nem, akkor szerinted mi célja van annak, hogy egy láthatóan nem ostoba ember ennyi időt és energiát fektet bele egy olyan rendszer felállításába, amiről messziről látszik, hogy lehetetlen fenntartani, majd megkérdezi, hogy lehetséges-e?
pontosítsunk, szerinted nem lehetséges fenntartani.
amúgy meg van tippem, hogy miért kérdez a kérdező.
lehet, hogy azért, mert érdekli a válasz...
Most kezdjem elölről? Egyszer már leírtam... tudod.. 10.000.000x50.000x12=6.000.000.000.000, azaz az éves költségvetésnek durván az egyharmada.
Egy bárkinek aki besétál (azaz ellenőrizetlenül átlép a határon) fejenként 5.400.000 forint jár 3 év alatt, plusz egy lakás, ami alsóhangon 10.000.000 forint. Ezt szorozd fel a migránsok számával, ami ilyen körülmények között szinte akármennyi lehet.
Paks megszüntetésével búcsút mondhatunk a 10Ft/KW előállítási költségű áramnak, és átállunk kevésbé effektív, viszont sokkal szennyezőbb barnaszénre és gázra. Ezzel párhuzamosan át kell állni az elektromos autóra, azaz rá leszünk kényszerítve a drága áram használatára.
Gázvezeték átvágása és új forrás, németektől orosz gáz, azaz drágább lesz az is.
A kétharmad valóban nincs leírva, de az egyharmad egyértelmű. Az energia bőven drágább és korszerűtlenebb előállítására rengeteg pénz megy el. Kérdem én: miből?
Persze, hogy nem előírás, de nem lesz a költségvetésünk 30 milliárd, ha nincs ennyi pénzünk...
Oké, a kiadásokról már volt szó. Milyen források lennének akkor? Mármint a jelenlegin kívül, hiszen abból jön össze a jelenlegi költségvetés. Hisz egy tervezet nem csak a kiadásokról, de a bevételekről is szól.
ahhoz nagyobb rálátás kell a gazdaságra. nem hinném hogy ezt itt gyakorin fogják azok kitalálni aki az ország gazdaságának és lehetőségeinek talán még a 10%-át se látják át.
de egy tippem van: vajon hány %-ot lopnak el manapság? ha azt nem ellopnák hanem befektetnék már nőne a gazdaság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!