Mit gondoltok a szavazási korhatár alacsonyabbra rakásáról?
16 évre.
Véleményem szerint, ez azt eredményezné,hogy a pártok jobban foglalkoznának az oktatással, mivel a fiataloknak is kellene kampányolni.
A 16 évesre csökkentett korhatár ellensúlyozná a nyugdíjas tömeget is.
ha lemenne 16-ra, pont az oktatást nyírnák meg, hogy minél hülyébbek és befolyásolhatóak legyenek.. 16 évesen egy fiatal pont sz.rik bele, hogy milyen az oktatás, más dolgok érdeklik.
De a nyuggerek ellen már tényleg tenni kellene valamit, mert a számuk nő, uh egyre nagyobb bázis.
Én meg eltörölném a francba a korhatárt. Általános iskola 6-7. osztályban politizáltunk páran az osztályból, akik még a nyitottabb, fiatalabb, nyitottabb tanárokkal vitába is szálltunk vagy beszélgettünk adott esetben, mert hozzájuk mérhető volt a tudásunk.
Az pedig nem igaz, hogy a 16 évesek ne politizálnának, az pedig pláne nem igaz, hogy a csajozás-pasizás miatt. Az öcsém most 11-ikes és megvannak a politizálók közöttük, meg az apolitikusok is, ami egyébként semmilyen szinten nem korrelál a szerelmi és nemi életükkel, amennyire belelátok a dolgaikba.
Volt egy haverom, aki 2014. április 25-én töltötte be a 18-at. 19 nap hiányzott neki, ha Áder János három héttel későbbre tűzi ki, akkor behúzhatja az ikszet. Na ez fair szerintetek? Vagy gondolom ebben a 19 napban még orrba-szájba csajozott (egyébként tényleg elég nőcsábász fazon :-D ), aztán 25-én reggel hirtelen Török Gáborként ébredt.
Vannak olyan felnőttek, akiknek a világon semmi közük a politikához. Például az anyukám. Aki ettől még egy nagyon rendes és egyáltalán nem buta ember, de nem érdekli a politika. Soha nem érdekelte, se fiatalon, se most negyven felett. Azt nem tudná elsorolni, hogy milyen pártok ülnek az országgyűlésben. És ő ezt nagyon jól tudja magáról és az urna közelébe nem megy a választások alatt.
Kérdezem én, igazságos ez? Valakinek, akinek ha azt mondom, hogy Szigetvári Viktor, akkor azt hiszi, hogy gitáros egy rockbandában, na neki jár a választójog, mert 44 éves és az állam azt feltételezi róla, hogy ebből kifolyólag jártas a közügyekben. De aki 17 évesen és 300 naposan napi szinten követi az eseményeket, arról azt feltételezi az állam, hogy hülye hozzá, mert ennyi idősen még nem tudja befogadni a közügyeket a buksijába.
Én íratnék egy tesztet, egy beugrót, mint az egyetemen. Alapvető dolgokat kérdeznék a magyar állam működéséről (Miről szavazunk?), a magyar választási rendszerről (Hogyan szavazunk?) és a pártokról/jelöltekről (Kikre szavazunk?). Ha megbuktál, akkor lehetsz száz éves is, amúgy meg ha hetedik osztályosan ki tudod tölteni, akkor miért ne?
Az országban laknak felnőttek, gyerekek, nők, férfiak, falusiak, városiak, a választások eredményei mindegyikük életét befolyásolják majd. Ebből kifolyólag nem egyik rétegnek kell a másik kárára dönteni, hanem minden rétegből a kompetens egyéneknek, így lesz reprezentatív a választók köre.
By the way, ezek az emberek már elég idősek, hogy beleszóljanak az ország folyamataiba:
Hát az nagy baj lenne kérdező, ha bármit ellensúlyoznának azok a fiatalok. Bele se merek gondolni.
De annak örülök, hogy ennyire egyszerűen egy csapásra megoldottad az ország gondját. Hogy nem jutott ez eszébe másnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!