Mit gondoltok? A sok rossz ellenére is a Fidesz a legkisebb rossz?
Megmondom őszintén, egy embert sem ismerek, aki politikailag fanatizált.Szerintem ez a jelenség csak az interneten létezik.
A legtöbben úgy állnak hozzá,hogy a Fidesz a legkisebb rossz.
Vannak jó intézkedései is ennek a kormánynak. például a családi adókedvezmény.Ahogy számolgattam, ha megkapnám, majdnem 400 ezret is kézhez kapnék.Egyébként vidéki közlekedésmérnök vagyok.
A kérdésben megfogalmazott állításom akkor erősödik meg, amikor ilyesmiket látok:
Nálunk, amikor a város környékén épült egy migránstábor, hatalmas felháborodást keltett, komoly tüntetés is volt ellen.
Ami nem volt teljesen alaptalan, jó pár ki lett már tiltva a bevásárlóközpontokból mert gyakorolták a csodálatos kultúrájukat.
A feleségem a táskáját közelebb húzza magához,én pedig ellenőrzöm a pénztárcámat, ha ilyen "sokszínű" csoport közeledik.
Azt a hisztit sem értem, ami Budapesten van napok óta.Pár budapesti unatkozik és elkezdtek hisztizni.Amilyen zászlókat látni ott, éppen olyan szellemiségű a tüntető csoport, mint amit a 444-es linkben látni.
Nem mintha érdekelne az egész ügy, de társadalmi hasznosságuk erősen megkérdőjelezhető azoknak a szakoknak, amiket azon az ominózus egyetemen oktatnak.
"A feleségem a táskáját közelebb húzza magához,én pedig ellenőrzöm a pénztárcámat, ha ilyen "sokszínű" csoport közeledik.
"
Rasszista vagy,félted a pénzedet a színes kisebbségtől,bezzeg a családi adókedvezménynek örülsz.
Tudod,az is onnan van,hogy mástól veszik el...
Sajnos úgy néz ki...
Épkézláb alternatívát a pl. ilyen rasszistázó alakok nem fognak tudni mutatni.
A családi adókedvezmény is nagyon rossz, bár lehet, hogy te konkrétan jobban jársz vele a 400 ezerrel, de ez a többségre nem érvényes, és semmiképpen nem igazságos. Igazságos az a rendszer, amelyiknél a rászorultabb gyermek több támogatást kap, vagy minden gyermek egyenlő támogatást. Ebben az esetben a gazdagabbak többet kapnak, mint a szegények. Lehet, hogy neked jó, de a legtöbbeknek nem.
Ami a szalonmigránsozásodat illeti, az a véleményem, hogy sokan nyilván nem angyalok közöttünk, de ha magunkba nézünk, beláthatjuk, hogy mi sem vagyunk azok, és hogy stílszerű legyek: "az vesse rá az első követ..." Amikor jöttek, és a taxis hiénák kicsalták belőlük a kevéske pénzt, amijük volt nem volt országos felháborodás, a pénzük nem volt migráncsos, de megérdemelték. Amikor Orbán államilag szervezetten szívatta őket szisztematikusan akkor szintén, még akkor is, ha ezzel közvetlenül indokolatlanul a magyar állampolgárokat is szívatta. Ne legyen kétséged: Orbán szándékosan csinálta ezt az egész balhét, hogy a fővárosban kelljen utazniuk, és ott átszállniuk, hogy menetrend szerinti járatokkal kelljen utazniuk, és két külön pályaudvaron kelljen átszállniuk, ami között tömegközlekedéssel kell utazniuk. Miért nem mindentől távol a határ mentén építettek ki egy normális tábort, miért nem indítottak nekik rendkívüli vonatjáratokat közvetlenül a célállomásig, miért akadályozzák, hogy mobilvécét használhassanak, miért adnak nekik sertéshúst, amikor tudják, hogy ezzel a vallásukban gyalázzák meg őket, és felesleges feszültséget keltenek? Miért költenek ezermilliárdokat a meghúrcolásukra feleslegesen, amikor sokkal fontosabb és valós problémák vannak enélkül is? Sorolhatnám még.
Ha Orbán helyében lettem volna, kezdetektől fogva nem a totális kerékkötésen járt volna az eszem, hanem a problémakezelésen. A fenntartásaimról beszélek, pl. közbiztonság, ez indokolja, hogy legyen egy biometrikus menekültkártya bevezetését, hogy schengeni határt nemzetközi szinten kerítéssel kell védeni, és oda csak ezzel a kártyával lehet haladni, hogy a menekült sátusz csak ideiglenes, és csak addig jár, amíg az országuk veszélyes. A biometrikus adatnyilvántartás meg megakadályozza az összevissza hazudozást a pillanatnyi érdekeik szerint, és ahogy már említettem, az ellenőrzött embereket, akik megkapták a táborban a kártyájukat, leszállás nélkül a további táborba szállítják szívatás nélkül. Ha nincs szívatás, ők is fegyelmezettek, és az ellenőrzést kijátszókról kell igazán rosszat feltételezni, na őket kell kiba$zarintani.
Ez még mindig olcsóbb lett volna, de biztos kaptunk volna rá plusz EU-s forrást, ha kérünk, és mások is átveszik a gyakorlatot, nem úgy mint a többezermilliárdos migránsellenes propagandagépezet (köztévé, MTVA, nemzeti konzultáció, népszavazás, "kormánytájékoztatások" plakáton újságokban...)
* Mert a "migránssimogatóknak" nem az (volt) a bajuk, hogy ellenőrzik, illetve szigorúbban nyilvántartják őket, hanem az, hogy embertelenül bántak velük, sok hazugságot részigazságot, hazugságot terjesztettek róluk közpénzből.
Valóban gond a terrorizmus, csak nem Magyarországon. Magyarországon többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint egész Európában a bevándorlók keze által, mégis csak a bevándorlókról lehet hallani a közmédiában, pedig nem az a legégetőbb problémánk távolról sem.
1: maximálisan egyetértek!
13: a családi adókedvezmény nagyon is jó. Épp elég igazságtalan, hogy az ország egyik fele nem adózik, mert csak, a másik meg még csak nem is dolgozik. Akik rendesen adóznak azoknak is nagy része közalkalmazott, tehát nem visz be pénzt a rendszerbe az adójával. Maradok én, meg a többi balek, akik a hátunkon cipeljük ezt a koszfészket. Legalább a gyerekeimre való tekintettel hadd kapjak vissza egy kevéskét abból, amit egyébként az én munkám béréből vettek el!
Hja, kapják a mélyszegények, akik addig nem jutnak el ésszel, hogy ha van már három gyerekem, de munkám még sose volt, akkor nem csinálok több gyereket. Az aztán baromi igazságos lenne, hogy tőlem elvonják a pénzt, amit a munkámmal megkeresek, aztán szétosztják a rejtett tartalékok közt, nehogy már ne jusson drogra.
"Biometrikus menekültkártya"? Na persze. És mikor vennéd le az adatait, ha egyszerűen besétál a zöld határon? Arról nem beszélve, hogy azt is simán eldobálnák, mint a papírjaikat. Elméletileg persze lehetne kiépíteni nemzetközi adatbázist, megfelelő informatikai hátteret, de ahhoz sok idő, pénz, és legfőképp egyetértés kéne - tehát nem jönne össze egyhamar.
A kétkulcsos adó idejében az adójóváírást nem csak a minimálbéresek kaptak, akiknek így nem kellett adót fizetniük, hanem mindenki. Más kérdés, hogy mindenki ezt a fixet kapta, a gazdagok ezen a jogcímen nem kaptak többet.
Én arról beszéltem, hogy van kerítés, és legkésőbb az országhatárnál, de akár bárhol másutt is készíthetnének a menekülteknek ilyen kártyát. Nem lenne akkora tumultus, ha már eleve kártyával jönnek, és tudják, hogy anélkül úgyse megy. Eldobni meg éppen hogy nem lenne értelme, hiszen ha nem tudja valaki igazolni magát, akkor beviszik a rendőrségre, vagy lenne minden rendőrnek egy internetes ujjlenyomatolvasó kütyüje, és fél pillanat alatt be tudná azonosítani. Jönne minden adat, arckép, minek adta ki magát korábban... Most meg készíttethet valaki három teljesen különböző személyazonosságot magának, soha nem derül ki, mint ahogy az sem, hogy kiutasították-e, vagy sem. Hát kérek, ez lenne az értelme. 21. században élünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!