Mi a véleményetek arról, hogy egy aktivista csoportot a kereszténység kritizálása miatt megbüntettek?
Az a véleményem, hogy nagyon helyesen tették.
" az ateizmus büntetendő lesz?"
Nagyon remélem hogy igen. Egyébként évszázadokig büntetendő is volt, mivel ez így a helyes.
Amikor a liberalizmus nevű vallás kritizálása miatt büntetnek meg valakit, vagy épp törlik a kérdését akár erről az oldalról, az valahogy nem szokott titeket zavarni.
Először változtassatok a kettős mércéteken, utána majd beszélhetünk az ilyen esetekről is.
"Nagyon remélem hogy igen. Egyébként évszázadokig büntetendő is volt, mivel ez így a helyes."
Na látod, nyilvánvaló, hogy így gondoljátok, te legalább nyíltan be is ismered, mindenképpen riszpekt.
@2:
Csakhogy ez a magyarországi lengyel nagykövetségen történt és a magyar bíróság ítélte el az aktivistákat.
@3: Tessék:
@4: A liberalizmus nem vallás, hanem politikai irányzat, ideológia. Innentől fogva az érvelésed irreleváns, ugyanakkor nyilván az sem kevésbé csúnya, ha valakinek azért törlik a kommentjeit mert nem ért egyet a liberalizmussal, de a legtöbb esetben nem erről van azért szó.
Amúgy elég durva dolgokat elsütöttek, már szerintem is átléphették azt a bizonyos határt. Amúgy alaptörvény:
"Az Alaptörvény IX. cikke kimondja, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának gyakorlása nem irányulhat vallási közösségek méltóságának megsértésére. Az ilyen közösséghez tartozó személyek – törvényben meghatározottak szerint – jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni."
@7: A liberalizmus sehogy se lesz vallás...
@8: Ez nagyon érdekes, akkor ha valamelyik gyakoris fiatal Föld kreacionista engem beperel, mert azt mondom a nézeteikre itt a fórumon, hogy hülyeség, (ezzel ugye sértem a vallási meggyőződésüket), akkor engem is megbüntetnek? Továbbá mi számít a vallási csoportok megsértésének? Amit az adott vallási csoport tagjai annak vélnek? Mi van, ha egy fundit megsért, hogy én nem hiszek istenben? Az Alaptörvény ezek szerint jogi alapot ad neki a retorzióra. Tehát az Alaptörvény nem szimplán antiszekuláris, hanem egyenesen teokratikus. Érdekes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!