Ki a három legnagyobb személy számotokra? (lent)
Ki szerintetek a XX. század három legnagyobb magyarja?
sorrendet is írhattok 1.-3. ha így tetszik. Úgy is jó, hogy a legnagyobb, a második legnagyobb, a harmadik legnagyobb. Vagy csak egyet aki a legnagyobb szerintetek,vagy írjatok 4-et is 5-öt is, ahogy tetszik én 3-at javaslok.
Csak tessék, ne fogjátok vissza magatokat. :-)
Én nem írom le az én álláspontom szerintit, éegfeljebb privátban ha valakit érdekel. De én rátok vagyok kíváncsi.
Orbán Viktor(miniszterelnöksége alatt elért sikerei miatt)
Mészáros Lőrinc(kitartó üzleti sikerei miatt)
Andy Vajna(szintén üzleti sikerei, és filmproduceri munkássága miatt)
PÉLDAKÉPEK!!!!!
1. Horthy Miklós kormányzó
2. Tisza István miniszterelnök
3. Mindszenty József bíboros, Magyarország utolsó hercegprímása
A kérdésben 20. század volt, tehát Mészárosék buktak :)
Én egyszerűre fogom a dolgot. Gyakorlatban talán nem ők voltak a legbefolyásosabbak, de névleg mindenképp:
Ferenc József (1900-1916)
Horthy Miklós (1920-1944)
Kádár János (1957-1989)
off
De szépen megmutatja ez a kérdés az oktatási rendszerünk kudarcát:D
Komolyan ilyen nehéz egy kérdést értelmezni?:D
on.
Hankiss Elemér
Örkény István
Kertész Imre
(Szándékosan nem politikusokat írtam,mert szerintem a művészek/írók sokkal maradandóbbat és értékesebbet tudnak teremteni,mint a legtöbb politikus)
1. Szent Györgyi Albert
2. Bartók Béla
3. Kertész Imre
Csak a Kádár!!!!
kádár alatt job volt az élet!!!!!!
PÉLDAKÉP!!!!!!!!
Nem támadásként, rasszizmusként írom egyes neveket, nem értek egyet tetteikkel, de számomra, mondom csak számomra:
Szálasi, Gömbös, Puskás Ferenc
De sokan vannak még, pl. Bárdossy László, akit még sok demokrata szerint is igazságtalanul végezték ki a dicső demokraták, Kocsis, Bozsik, Szentgyörgyi.
Aki Horthyt vagy a magyarokról nem túl pozitív véleményt hangoztató Kertész Imrét írta, annak gratulálok. Horthyt az Antant ültette Magyarország élére, kevesebbet tett Trianon ellen, mint a kommunisták... az országban milliók nyomorogtak még 1940-ben is, össze-vissza hazudozott. Tisza sem volt a legnagyobb hazafi, annyi plusz, hogy aljas módon megölték a veszett demokraták. Bethlen és Teleki meg igen liberálisnak bizonyult, Teleki azért lett öngyilkos, mert igazságtalannak tartotta Délvidék egy részének visszavételét... Darwin-díjas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!