A "CEU ügyből", pont a kormány hitelessége következik?
Sokan írják itt és máshol kritikaként, hogy a kormány csak szédíti a népet, nem valós ideológiát képvisel csak átveri az embereket. Én ezt alaptalannak gondolom és ez a CEU ügy is azt mutatja igazam van és alaptalan ez a társadalom egy bizonyos szegmenséből jövő kritika vagy lejárató kampányként politikai szinezetet is ölt.
A FIDESZ-KDNP kormány keresztény, mint ahogyan a kormánypárt nevében is benne van. A keresztény hagyománnyal, szellemiséggel ellenkezik a genderista ideológia. Namost, ha a kormány komolyan gondolja, hogy ő jobboldali, családbarát és keresztény, akkor teljesen kézenfekvő, hogy az egyre ultraliberálisabbá váló keresztény értékrenddel szembemenő genderizmuss ellen fel fog lépni. Nem is lenne az, ha nem lépett volna fel. Ebből közvetlen következik, hogy a kormány hiteles és megfelelően képviseli azt az értékrendet amely iránt elkötelezett. Igazam van?
---
Egyrészt a genderizmus szerint, amelyet bevezetett a CEU a férfiak mindenféle tulajdonsága, szerepe a nők felé tolódik. Olyan nevelési "értékeket" vallanak a ~isták, miszerint a férfit mindenféle stressz hatására rá kell szoktatni, hogy ugyanúgy sírjon, akár hisztizzen mint egy nő, ami önmagában ellehetetleníti a férfi társadalmi szerepkörét. Ha a háborúban az ellenséges tankokat, fegyvereket látva sírásba törtek volna ki a katonák, ma nem létezne magyarország és kiírtottak volna vagy elhurcoltak volna mindenkit. A férfi társadalmi szerepköréhez más tulajdonságok kellenek. Ugyanúgy a ~isták szerint női ruhába, szoknyácskába is kellene járatni a fiút kiskorában, hogy kipróbálja ez az irányvonal jó-e neki. Szerintem ezek nem normális eszmék és nem ragozom tovább a genderizmust. [link]
A lényeg, hogy az ultraliberális genderizmus filozófiája ellentétes a keresztényi családbarát elvvel és a társadalom legkisebb összetartozó egységét a családot szétbontja. A kormány, pont hogy ilyen keresztény elveket vall és a családbarátnak hírdeti magát, akkor miért csodálkozik valaki, ha ezeknek az elveknek elleni szélsőséges filozófiai terjeszkedés ellen fellép ? Belátható, hogy pont így válik hitelessé a kormány, akkor lenne hiteltelen, ha nem tenné. Milyen gondolatok ébrednek benned?
Ez is tipikus sztereotípia ! Nem is tudod milyen filozófiát képvisel a neked nem tetsző politikai oldal, fogalmad sincsen mi lehet a helyes és mit foglal magában, hisz nem ismered, mert nem is olvasod el. Én elolvasok minden nézőpontot !
Ki látja jobban a világot kérem ? :D
Nincs igazad, mert ha elvek alapján kormányoznának, akkor nem bürokratikus ürügyek mögé bújnának, hanem kimondanák, hogy nem tűrik az olyan intézményeket, amikben oktatják a női és férfi szerepköröket.
Másrészt fogalomzavarban szenvedsz:
A genderizmust pont azt mondja ki, hogy csak két nem létezik: férfi és nő. Genderizmust pedig nem oktatnak egy egyetemen sem, csak gendertudományt, ami a nemi szerepekkel foglalkozik.
1. Egy polgári demokratikus pártnak az oktatási szabadság is fontos. A CEU ráadásul nemhogy nem közpénzből megy, hanem még ők fizetnek azért, hogy itt lehessenek. Ráadásul ma már a libsik előadásain is előfordul egy -két jobboldali elszólás, tehát már nem olyan rossz a helyzet a gender studies -on, mint 10 éve.
2. Ha hitelesek lettek volna, akkor nem trükköztek volna a törvénnyel, hanem nyíltan tiltották volna be a CEU -t, rögtön 2010ben.
3. A CEU betiltásával szerintem pont, hogy népszerűsitik a genderizmust. Eddig az emberek nagy része azt se tudta, hogy van CEU. Most viszont a Fideszellenesség jelképe lett.
Nem akarlak meggyőzni kérdező. Látom korlátaimat, tudom, mit jelent tanítani, ismeretlen tudást átadni. Annak feltételei vannak. Ezek itt nem teljesülnek. Szemet felnyitni, széles tudást átadni, hogy szöveget valódi jelentéstartalma szerint kezeljünk, távolból nem lehet. Ezt is csak azok számára írtam, akik értik, csak bizonytalanok még.
Ha én elmondom kérdező, hogy milyen csodálatos nevű szervezet tagja vagyok, fel fogsz nézni rám kérdező? Pusztán, mert a név olyan szépen hangzik ,olyan csodásnak látszik? Ha eszerint ítélsz, elvesztél. És eszerint ítélsz. Tehát ezért (is) vesztél el számunkra.
A te szinteden biztosan.
"A FIDESZ-KDNP kormány keresztény, mint ahogyan a kormánypárt nevében is benne van. A keresztény hagyománnyal, szellemiséggel ellenkezik a genderista ideológia."
Igen? Szerintem meg semmi köze nincsen hozzá. Legalábbis, ha Jézus találkozna Conchita Wursttal (tegyük fel), akkor annyit mondana rá, hogy érdekes, amit lát, de nem ítélkezik felette, mert biztos ennek is megvan az oka és meg kell érteni.
Ez lenne a keresztényi hozzáállás, nem az, hogy lőjék őt fejbe minél előbb.
"A FIDESZ-KDNP kormány keresztény, mint ahogyan a kormánypárt nevében is benne van. "
Első parancsolat: "Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"
Gondolkozz el, hogy kit szolgálnak ezek a "keresztények".
Hetedik parancsolat: "Ne lopj!"
Szerintem ehhez nem kell komment. Csak nagyon elvakultak gondolják úgy, hogy a kormány körül minden rendben van. De még azok sem.
Nyolcadik parancsolat: "Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!"
Ha csak az első felét nézem, hogy mit mondanak neked, mit mondanak abban a bizonyos Brüsszelben, és összehasonlítom, akkor elég nehéz kimagyarázni, hogy nem hazudoznak. Persze ki lehet, csak szintén elég vaknak kell hozzá lenni. És mivel gyakorlatilag hülyének nézik az embereket (tegyük hozzá, hogy sokak esetében igazuk is van), így a becsületüket is sértik. Vagy az igazi KDNP-s Harrach Péter kijelentése is eléggé sértő, hogy rájuk nem vonatkozik a törvény (nyugdíj ügyben).
Tizedik parancsolat: "Mások tulajdonát ne kívánd!"
A tv2-től kezdve a Népszabadságig, az Origon át lehetne sorolni az először tönkretett majd kisajátított dolgokat.
Mondjuk a "Ne ölj!" talán még nem volt meg. Talán. Legalábbis mindegyiküknek biztosan nem. És neked ezek hitelesek? Ezek keresztények? Vagy ezek "fiatalok", akik nem hagynak más lehetőséget a fiataloknak, csak hogy lelépjenek? Mondd csak, te hülye vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!