Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudom komolyan...

Miért nem tudom komolyan venni ezeket a tüntető egyetemistákat?

Figyelt kérdés

Néztem a tegnapi esti tüntetés élő közvetitéseit. De Nekem semmi komolyság nem jön le belőle, voltak pillanatok ami inkább vicces volt, máskor inkább a fejemet fogtam, mert ciki volt.

Az ha én ezt gondolom, valószinüleg az illetékesek sem veszik komolyan, sőt az eelmúlt napok eseményei engem igazolnak...

Igy mi a cél? Nem zavarja az egyetemistákat, hogy sok ember ellenszenvét vívják ki? Pláne azokét, akik éjszaka aludni szerettek voln, mert reggel dolgoznak. Esetleg egy később a karrierjükben...

2017. ápr. 11. 12:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
26%
Én onnantól nem tudom komolyan venni az egészet, hogy egyből becsatlakozott az összes ellenzéki mozgalom, és a tömegből egyszer ezt, egyszer azt üvöltözik. Innentől fogva ki tudja, hogy hányan vannak ott a CEU miatt, és hányan a politikai balhé miatt?
2017. ápr. 11. 16:36
 12/18 anonim ***** válasza:

Minden esemény megítélése attól függ, milyen szemszögből nézzük. Ha cirkuszként szemlélted kérdező, ne is vedd komolyan. Hiszen ez cirkusznak gyenge volt, oda az ember szórakozni megy. Itt elkeseredett és/vagy felháborodott emberek próbáltak rámutatni egy végletesen diktatórikus módszerekkel megvalósított cinikus önkény-intézkedésre. Fegyelmezettek, amennyire lehet, van igényesség bennük. Rombolhatnának, de nem züllenek a hatalom pártjának szintjére. Az erőt és az igazságot ne ma rombolás mutatja, ellenkezőleg, az a gazemberséget és igénytelenséget mutatja.

Persze hogy ne mérted kérdező. A hatalom olyan profi módon sulykolja a sunyiságot, hogy még a nem figyelő ellenzéki média is átveszi a szóhasználatot, mutatva, nem igazán értik ott se, mi itt a probléma. Csak zsigerből ellenzik, ami maga a csőd.

Ha neked társadalmi autonómia, önkormányzás, felelősség, tisztesség, mások megbecsülése, míg ezt viszont adják, nem mond semmit, akkor soha nem fogod megérteni ezeket a történéseket. Szögezzük le: lehetséges sulykolni ezek értéktelenségét. Sokan el is hiszik. Te mit teszel?

2017. ápr. 11. 18:01
 13/18 anonim ***** válasza:
89%
Pedig szerintem, elég sokan voltak ahhoz, hogy komolyan lehessen venni őket. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt 7 évben, nem sok hasonló megmozdulás volt.
2017. ápr. 11. 18:06
 14/18 anonim ***** válasza:
90%
Általános az elégedetlenség az országban. Milliók nyomorognak, közmunka ország vagyunk, ahol dübörög a kormány hazugsággyára, és akinek van esze menekül Nyugatra vagy még utoljára megpróbálja megmenteni az országát. Őket látod az utcán. Az ország legerősebb egyetemének bezáratása statáriumszerű törvényekkel csak hab a tortán (ennek a lényege az, hogy utólag olyan feltételeket szabnak, ami nyilvánvalóan teljesíthetetlen, aztán azt mondják, hogy csaló). Hiába áll ki több száz nobel-díjas és egyetem (Harvard, Oxford, Stanford, MIT, Yale, Cambridge, ELTE, MTA, stb...) és tízezrek, ők cinikusan újra és újra a képünkbe hazudnak, letagadják a valóságot, és haladunk Oroszország felé. Az emberek dühösek és tehetetlenek valaki ellen, akit az ország egyharmada választott meg. Ezért vannak a tüntetések.
2017. ápr. 12. 08:38
 15/18 anonim ***** válasza:
57%
Azért mert nem éred föl ésszel. Ennyi!
2017. ápr. 12. 15:50
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm megnyilvánulásod.
2017. ápr. 12. 19:49
 17/18 anonim ***** válasza:
64%
A 'pár száz/ pár ezer egyetemista' helyett inkább fogalmazzunk úgy, hogy több tízezer magyar ember. Ez közelebb is áll az igazsághoz, és mindjárt kevésbé hangzik 'komolytalanul'.
2017. ápr. 12. 21:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Azért, mert ez nem befásult ("komoly") alakok tömkelege, és nem is primitív gyújtogató vadállatoké, hanem intelligens embereké, akik így fejezik ki a nemtetszésüket. Igen, ez szokatlan Magyarországon, de hahó! Felnőtt egy új generáció.

Ez eddig a legjobb írás, amit találtam róla:

[link]

2017. ápr. 13. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!