Miért nem tudom komolyan venni ezeket a tüntető egyetemistákat?
Néztem a tegnapi esti tüntetés élő közvetitéseit. De Nekem semmi komolyság nem jön le belőle, voltak pillanatok ami inkább vicces volt, máskor inkább a fejemet fogtam, mert ciki volt.
Az ha én ezt gondolom, valószinüleg az illetékesek sem veszik komolyan, sőt az eelmúlt napok eseményei engem igazolnak...
Igy mi a cél? Nem zavarja az egyetemistákat, hogy sok ember ellenszenvét vívják ki? Pláne azokét, akik éjszaka aludni szerettek voln, mert reggel dolgoznak. Esetleg egy később a karrierjükben...
Minden esemény megítélése attól függ, milyen szemszögből nézzük. Ha cirkuszként szemlélted kérdező, ne is vedd komolyan. Hiszen ez cirkusznak gyenge volt, oda az ember szórakozni megy. Itt elkeseredett és/vagy felháborodott emberek próbáltak rámutatni egy végletesen diktatórikus módszerekkel megvalósított cinikus önkény-intézkedésre. Fegyelmezettek, amennyire lehet, van igényesség bennük. Rombolhatnának, de nem züllenek a hatalom pártjának szintjére. Az erőt és az igazságot ne ma rombolás mutatja, ellenkezőleg, az a gazemberséget és igénytelenséget mutatja.
Persze hogy ne mérted kérdező. A hatalom olyan profi módon sulykolja a sunyiságot, hogy még a nem figyelő ellenzéki média is átveszi a szóhasználatot, mutatva, nem igazán értik ott se, mi itt a probléma. Csak zsigerből ellenzik, ami maga a csőd.
Ha neked társadalmi autonómia, önkormányzás, felelősség, tisztesség, mások megbecsülése, míg ezt viszont adják, nem mond semmit, akkor soha nem fogod megérteni ezeket a történéseket. Szögezzük le: lehetséges sulykolni ezek értéktelenségét. Sokan el is hiszik. Te mit teszel?
Azért, mert ez nem befásult ("komoly") alakok tömkelege, és nem is primitív gyújtogató vadállatoké, hanem intelligens embereké, akik így fejezik ki a nemtetszésüket. Igen, ez szokatlan Magyarországon, de hahó! Felnőtt egy új generáció.
Ez eddig a legjobb írás, amit találtam róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!