Miért nem tudom komolyan venni ezeket a tüntető egyetemistákat?
Néztem a tegnapi esti tüntetés élő közvetitéseit. De Nekem semmi komolyság nem jön le belőle, voltak pillanatok ami inkább vicces volt, máskor inkább a fejemet fogtam, mert ciki volt.
Az ha én ezt gondolom, valószinüleg az illetékesek sem veszik komolyan, sőt az eelmúlt napok eseményei engem igazolnak...
Igy mi a cél? Nem zavarja az egyetemistákat, hogy sok ember ellenszenvét vívják ki? Pláne azokét, akik éjszaka aludni szerettek voln, mert reggel dolgoznak. Esetleg egy később a karrierjükben...
Az egész zavaros nekem, én nem rég jöttem haza, és úgy csöppentem bele az egeszbe. Próbálom magam felzárkósztatni, de komolyan nem értem hogy mi a következménye ennek a törvénynek, amit a köztársasági elnök irt alá tegnap.
Igy nem tudok állástfoglalni, mert magát a fideszt nem szeretem, és a fiatalokat sem tudom, hogy miért állnak ki tüntetni.
Csak annyit tudok, hogy a fiatalok kiabalva vonulnak vegig, de az egésznek a pontos, es érthető okát nem tudom.
Nekem meg már nagyon elegem van Magyarországon a sok komolykodó, keménykedő, fapofájú emberből, akik egy kis mosolyt nem tudnak őszintén megejteni a másik felé.
Az a baj veletek, hogy nem bírtok lazítani és szórakozni egy cseppet. Meg is látszik az országon. Mintha egy rakás Virág elvtárs között élnék.
Orbán jól rátapintott a lényegre, amikor a CEU-t kezdte el vegzálni, mert amint látható, ez tényleg inkább azt a réteget mozgatja meg, akik a felsőoktatással kapcsolatban állnak. Így két legyet üt egy csapásra: a Soros elleni hadjárat vízióját is erősíti a szavazótáborában, és azt az indulatot is felkorbácsolja az aluliskolázott társadalmunkban, hogy "ezek a mocskos semmirekellő egyetemisták már megint tüntetnek, és nem hagyják a keményen dolgozó kisembert".
Egyébként nem egészen értem, mi volt a komolytalan a tüntetésben; ez egy kulturált mederben folyó tüntetés, lényege az, hogy kifejezzék, hogy több embernek sem tetszik az elfogadott intézkedés, és talán érdemes lenne a törvénykezést olyan mederbe terelni, hogy Magyarországon újra jogbiztonság legyen, és társadalmi egyetértés legyen a bevezetendő szabályokról. Mi kellene? Valami erőszakos hatalomátvétel? Miért nem elég egy békés tüntetés?
Kérdező, ha abszolút nem vagy képben a tüntetés tárgyával kapcsolatban sem, akkor egyáltalán hogy foglalhatsz állást, hogy komoly vagy komolytalan a tüntetés? Nem is értem, mi nem tetszik, az, hogy fiatalok tüntettek, azt hogy rossz útvonalakon haladtan, azt, hogy nem voltak jólfésültek? Mi a probléma?
Mert azt már az összes Fidesz-szócső leírta és bemondta, hogy a tüntetés komolytalan, na de kérdés az, hogy miért? Én tudom, hogy a legegyszerűbb mindenre indoklás nélkül rásütni valami jelzőt, de ez olyan Fidesz-retorikának tűnik nekem.
"Az a baj veletek, hogy nem bírtok lazítani és szórakozni egy cseppet."
Most akkor várjál, mert nem értem. Azért megy a tüntetés, hogy egy jót bulizzatok, vagy azért, hogy egy általatok igazságtalannak vélt törvény ellen vagy a kormány ellen tiltakozzatok? Mert ha csak buli az egész, akkor teljesen rendben van a vicces táblákkal való vonulás meg a többi, de ha komoly szándék van a tüntetés mögött az sajnos egy minimális szintű komolyságot megkövetelne... Ez sajnos így működik. De ha az a cél, hogy szórakoztassátok az embereket akkor jó az irány.
"ez egy kulturált mederben folyó tüntetés, lényege az, hogy kifejezzék, hogy több embernek sem tetszik az elfogadott intézkedés, és talán érdemes lenne a törvénykezést olyan mederbe terelni, hogy Magyarországon újra jogbiztonság legyen, és társadalmi egyetértés legyen a bevezetendő szabályokról. Mi kellene? Valami erőszakos hatalomátvétel? Miért nem elég egy békés tüntetés?"
Azért nem elég sajnos, mert így nem kerül lépéskényszerbe Orbán. Kimegy az utcára 70-80 ezer ember (ami egyébként szép nagy szám, le a kalappal), énekelgetnek, világítanak a telefonokkal, egy pár óra múlva pedig hazamennek. Volt itt egy ember nem is olyan rég, aki sok igazságot nem mondott, de egy dologba viszont nagyon beletrafált: "Majd megunják és hazamennek". Nagyjából ez írja le legjobban, hogy miért nem elég egy békés tüntetés. Orbán megvonja a vállát és annyit mond, hogy "Nyugi, egy pár óra és már a tömeg fele sem lesz itt", és igaza van. Ellenben ha lenne egy kis rumli, akkor a dühös tömeget aki mondjuk a rendőrökkel harcol X órán vagy akár napon keresztül, azokat valahogy le kellene csillapítani. Ott már nem tehetnék meg azt, hogy "Majd úgyis hazamennek és kész". Arról nem is beszélve, hogy a nemzetközi sajtóban is nagyobb visszhangja lenne egy erőszakos tüntetésnek mint egy békésnek. Egy békés tüntetésnek annyi az értelme, hogy a résztvevők a részvételükkel mutatják ki, hogy valamivel nem értenek egyet, változást viszont nem kell remélni tőle.
Bezzeg őket tudod komolyan venni. 100% civilek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!