Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A törvény melyik része lehetet...

A törvény melyik része lehetetleníteni el a CEU-t?

Figyelt kérdés

Be tudja valaki linkelni?

A szokásos mellébeszéd meg 444 szennylap nem érdekel, mindenki azt hazudik meg úgy forgat ki, ahogy akar, csak a törvényt fogadom el.

Hol van az leírva, hogy a CEU-nak be kell zárnia, el kell mennie stb, amit annyira harsognak?

2017. ápr. 10. 13:54
1 2 3
 11/22 Shai-Hulud ***** válasza:
96%

Kedves kérdező!

Több gond is van ezzel a törvénnyel. Mazsolázgass csak nyugodtan:

[link]

[link]

Megint ott tartunk, hogy az egyenlőség elérése érdekében víz alá nyomjuk azt, aki kiemelkedő, többet teljesít másoknál.

Az egyenlőség elérése érdekében vajon miért nem a többi magyar egyetem akkreditáltatja a saját képzését valamelyik neves intézménnyel??? Hiszen nekik is jogukban állna... maximum a képességeik kevesek hozzá.

2017. ápr. 10. 14:43
 12/22 anonim ***** válasza:
96%

Sehol sincs nevesítve a dolog, de a CEU esetében ezzel a sorral van a baj:

a) magyarországi működésének elvi támogatásáról szóló nemzetközi szerződés kötelező hatályát a szerződő felek elismerték,

Tehát, hogy a CEU továbbra is működhessen a magyar és az amerikai kormánynak államközi szerződést kellene kötnie. Ez így elsőre egyszerűnek tűnik, igaz? A probléma viszont az, hogy az USA-ban az oktatás nem szövetségi, hanem tagállami hatáskör. Ugyanis a szövetségi kormányzat nincs felhatalmazva arra, hogy oktatási ügyekben tárgyaljon más országokkal. Szóval hogy köthetne az USA kormánya szerződést Magyarországgal, ha az alkotmányuk erre nem jogosítja fel őket, csak a tagállamokat? Ez itt a probléma és ebből látszik, hogy tudatosan a CEU ellehetetlenítésére hozták meg a törvényt.

2017. ápr. 10. 14:44
 13/22 anonim ***** válasza:
96%

A CEU lényege, hogy a világ minden tájáról, de főleg az USA-ból, hívnak elismert előadókat neves egyetemekről tanítani.

Amerikában egy ilyen egyetemnek nem sok értelme van. Ha MIT-s tanárt akarsz hallgatni, akkor menj az MIT-re:D

Akkor ilyen egyetem miért létezne az USA-ban? Ez az egyetem ide lett szánva, az itteni körülményekhez lett igazítva. Ezt csak az nem látja, aki nem akarja meglátni.

2017. ápr. 10. 14:45
 14/22 A kérdező kommentje:

Nem a többség fog igazodni.

Leírtam, hogy a CEU akkor legyen Soros Gender Iskola, jobban is hangzik, mint ez a román igekötő.

Mindenhol, New Yorkban meg itt is, a telephely meg ez a kihelyezett budi is.

Ennyi.

2017. ápr. 10. 14:46
 15/22 A kérdező kommentje:

Azért ez ki van találva, mondom, ez műbalhé lesz.

Szerintem ebbe benne van Orbán meg Soros is.

Mondjuk én eddig se hittem, hogy összevesztek, háttérben tuti puszi pajtások, se Orbán, se Soros nem hülye ember, sőt, nagyon okos, intelligens emberek.

A CEU meg kapott egy komoly reklámot.

2017. ápr. 10. 14:50
 16/22 anonim ***** válasza:
97%

Oké, látjuk már, te nem tudni akarsz, csak kötekszel.

De akkor minek kérdezel egy egyébként tök jót, ha a válaszok nem érdekelnek? Legalább a saját időd lenne fontosabb ennél..

2017. ápr. 10. 14:50
 17/22 A kérdező kommentje:

Komolyan érdekelt, mert untam a sok sablon választ.

Tényleg kössz, mert ezek olyan válaszok, amik hitelesek.

Onnantól kezdett nálam kabaréba illeni, amikor látszott, hogy ez tényleg nagyon ki van találva és műsor.

2017. ápr. 10. 14:52
 18/22 A kérdező kommentje:
Mert egyébként tényleg ez van a környezetemben, amit írtam, hogy semmit nem tudnak, csak mondták nekik, aztán azóta Ceu meg Ceu...Ha meg bekérdeztem, csak néztek.
2017. ápr. 10. 14:53
 19/22 Shai-Hulud ***** válasza:
97%

Akkor olvasd el a határon kívüli (délvidéki) magyarok véleményét is:

[link]

Mindenesetre tényleg szégyen, hogy sok ország, (köztük még Románia is!!!) befogadná a CEU-t, a magyar kormánynak viszont nem tetszik... Miért? Csak... Meg egyébként is Soros...

2017. ápr. 10. 15:01
 20/22 anonim ***** válasza:

# 12, amit írt azt pont utólag írták át a törvénytervezetben, mikor rájöttek, hogy pont még jobban áll. Ergo figyelmen kívül hagyják más ország szabályozását. Második dolog rengeteg törvényre várunk már, amiben bízunk, hogy jobbá teszi az országot, erre azokat nem lehet csak úgy megalkotni, mert ugye egyeztetni kell, hogy jó legyen meg minden. Ezen törvénnyel kapcsolatban tudtommal senkivel nem egyeztettek.

Mondjuk Balogh Zoltán szavait nehéz félre érteni:

"Magyarországnak érdeke, hogy minél több autonóm, nemzetközileg elismert, a magyar tudástőkét elősegítő felsőoktatási intézménye legyen, az viszont nem érdeke, hogy olyan nemzetközi befolyásolási kísérleteknek engedjen teret, amelyekkel törvényesen választott kormányt vagy elnököt akarnának ellehetetleníteni. Soros György szervezetei ilyen „álcivil ügynökszervezetek”, és „elszántak vagyunk abban, hogy ezt a tevékenységet minden törvényes eszközzel megakadályozzuk” – mondta a tárcavezető."

2017. ápr. 10. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!