A törvény melyik része lehetetleníteni el a CEU-t?
Be tudja valaki linkelni?
A szokásos mellébeszéd meg 444 szennylap nem érdekel, mindenki azt hazudik meg úgy forgat ki, ahogy akar, csak a törvényt fogadom el.
Hol van az leírva, hogy a CEU-nak be kell zárnia, el kell mennie stb, amit annyira harsognak?
Sajnos több értelmiségi liberálissal is beszélgettem, de valódi forrást nem tudtak mutatni.
Egyetlen válaszuk az volt, hogy "hát, azt mondták, hogy így van, úgy hogy így van" vagy "ne foglalkozzak vele!"
A kedvencem a "bizonyítsd be te, hogy nem akarják bezárni!"
Hogy az anyámba bizonyítsak, mikor nem is állítottam semmit :D
Másrészt ők állítanak, nekik kell bizonyítani.
„(1) Magyarország területén külföldi felsőoktatási intézmény akkor folytathat oklevelet adó tevékenységet, ha
a) magyarországi működésének elvi támogatásáról szóló nemzetközi szerződés kötelező hatályát a szerződő felek elismerték,
b) székhelye szerinti országban működő, és ott ténylegesen felsőoktatási képzést folytató, államilag elismert felsőoktatási intézménynek minősül.
c) az általa Magyarország területén folytatni kívánt képzés és az arra tekintettel kiállított oklevél államilag elismert felsőoktatási fokozatot adó képzésnek minősül és
d) működését az oktatási hivatal engedélyezte.
Itt sehol nincs írva a CEU.
Viszont adottak a feltételek, meg kell nekik felelni.
Ennyi.
Hogy értsd a 2es által írtakat
a) a kormánynak kell megegyeznie a másik országgal, hogy mit taníthatnak itt és mit nem. Ez már önmagában is botrányos, de ez nem befolyásolja külön a CEU-t.
b) székhelyországban is működő egyetemnek kell lennie. Ezzel csak az a probléma, hogy New York nem része Közép-Európának, így viszonylag furcsa lenne ott egy ilyen nevű egyetem. Ezt az egyetemet ide hozták létre, nem pedig egy másik egyetem kinyújtott karja. Alapítasz valamit külföldön, erre ott rádszólnak, hogy "hé, otthon nem csinálod, akkor itt se csináld!". Így azért nehéz külföldről fejleszteni az országot...
Csak azok a feltételek alkotmányellenesek.
Kössz a választ.
Úgy gondolom, hogy ez megkerülhető, de egyébként egy műbalhé.
Jól jön a CEU-nak is.
Megkerülhető? Hogy? Alapítsunk egy ál-egyetemet amerikában csak azért, hogy itt megfeleljen az előírásoknak? Azzal mire megyünk?:D Meg erre milyen ráhatása van bárkinek is ebben az országban?
Vagy nem értelek, szerinted hogy kerülhető meg?
Illetve ha kerülgetni kell, mi célja a törvénynek? Hogy nehezebbé tegye az emberek életét? Mert egyéb célja amúgy nemigen van eddig..
Hagyjad már, fel sem fogta az idézett részeket. Totál braindead.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!