Mit akarnak a balliberálisok állandòan az akadémikusokkal meg a diplomásokkal? Azt hiszik szakmunkások "buták"?
Nem buták, de tény, hogy kevesebbet foglalkoznak az agyuk fejlesztésével. És ha az oktatásról van szó, akkor ez számít.
Majd ha pl az építőiparban dolgozókkal akar kicseszni a kormány, akkor majd a szakmunkások szava lesz a fontos.
6:
A két leginkább liberális ismerősöm közül az egyik az egyetem alatt Tescoban, majd a Mekiben dolgozott éjjel-nappal, mert szegény, falusi gyerek volt, a másik némileg jobb munkákat kapott, de ő is végig dolgozott valahol. A Fideszes, Jobbikos ismerőseim között is ugyanúgy volt olyan, aki dolgozott, meg olyan, aki lébecolt, semmi olyan összefüggés nincs, amit láttatni akarsz.
Ami a szakmunkásokat illeti, az lehetséges, de azt se feledd el, hogy a szakmunkások között aranyaiban kevesebb a széleskörűen tájékozott ember, a legtöbben közülük nem is tudják, mi az a liberalizmus, cdak szitokszóként hallják az újkommunista politikusoktól. Most végiggondoltam, hogy ismerek-e liberális szakmunkást, hát elég kevés szakmunkást ismerek, egy talán liberális közülük (mondjuk neki a felesége meg tanárnő). Ugyanakkor balos, de nem liberális is elég sok van közöttük.
9:
"Álljunk le ezzel az "akadémikus ballib és szakmunkás jobboldali" felosztással, mert egyáltalán nem így van."
Szerintem sem így van, de az a vicces, hogy anno a fideszesek a jobboldali-konzervatív korszakukban állandóan arra hivatkoztak, hogy a baloldal szavazói tanulatlan prolik, bezzeg az övék értelmiségiek. Még a panelproli kifejezést is Kövér László hozta a köztudatba. Aztán mióta újkommunisták, azóta megy az állandó hivatkozás a fizikai munkás rétegre, meg a "ballib" elefántcsont toronyra utalgatás. Kicsit ez olyan, mint mikor ugyanazok, akik a Horthy rendszerben a nemesi ősökre hivatkoztak, azoknak a Rákosi rendszerben hirtelen paraszti származása lett. A különbség, hogy itt ugyanaz a párt és hívei öltöztek át...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!