Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért szeretik az...

Az emberek miért szeretik az Oroszokat annyira?

Figyelt kérdés
Egyre inkább azt veszem észre az emberek visszasírják az oroszokat de miért van ez ?

2017. ápr. 9. 22:44
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

Nem kell klasszikusnak lennie, elég ha igaza van. Másfelől viszont ne haragudj, nem gúnyolódásnak szántam a választ, egyszerűen így gondolom. Lehet igazad van de egy tartalomorientált beszélgetésnék helyesírás nácit játszani számomra eléggé irritáló. Ki a francot érdekel amíg megérted? Lehet hogy tényleg nem mennek az igekötők, és? Megköszönhetném igazából és utána kijavíthatnám ezt a hibát de ennél vannak sokkal súlyosabb hibáim amik kijavításra szorulnak, de talán megígérhetem neked, hogy amint túl leszek ezeken úgy előveszem a helyesírási könyvet is!

Az orosz gazdaságnál nem úgy írtam ahogy te gondolod. A kérdező válaszára írtam hogy ez esetben nem az orosz gazdaságról kell beszélni és nem azzal foglalkozni mert szerintem nem ez a legrosszabb része az egésznek.

A legutolsó dologban meg nem értünk egyet.

2017. ápr. 30. 10:27
 32/49 anonim ***** válasza:
Egyesek túl hamar felejtenek, Kérdező. A legtöbbjük egy pajzán gondolat nem volt akkor, amikor a Vörös Hadsereg megszállta Magyarországot, kifosztották a polgári lakosságot, aztán egy részüket leölték, más részüket elhurcolták Szibériába "málenkíj robot"-ra. Ezek csak annyit látnak, hogy a ruszkik fú de vagányak, mert Red Alert 2-ben tudnak Kirov reporting léghajót meg Apocalypse tankot gyártani, meg van atombombájuk, és azok tök királyak...
2017. jún. 14. 16:25
 33/49 anonim ***** válasza:
Genetikánkban van. Közép ázsiából származunk a mai orosz területről.
2017. júl. 3. 19:12
 34/49 anonim ***** válasza:

Azok az emberek sírják vissza általában a régi rendszert - és ezáltal nincs bajuk az oroszokkal sem nagyon - akik nem voltak képesek élni a demokrácia adta lehetőségekkel. Akik elvoltak a munkával amit öten csináltak de amúgy egy is elég lett volna rá. Nyáron kaptak üdülőbeutalót, a gyereknek meg jött a gyári mikulás. A léhűtőknek arany életük volt.

Most az ilyeneknek nem terem babér, szóval szemét kapitalisták, szemét EU, szemét Soros, szemét mindenki. Bezzeg Viktor Atyácska emeli a szakmunkásbért, ad karácsonykor alamizsnát a nyugdíjasoknak. Meg úgy egyáltalán, mindig súg valamit az egyszerű polgár fülébe, hogy éppen ki a szemét és ki az akire haragudnia kell a szegény semmirevaló léhűtőnek. Így aztán Viktorra szavaz meg az oroszokra, hiszen ők megadják neki a mindennapi gyűlölködéshez való municiót. Az borzasztó lenne az ilyen embernek, ha egyszer csak be kellene vallania saját magának, hogy ő cseszte el a lehetőségeit. Szóval inkább roh...dt libsik, meg zsidók, meg mindenki más, nyilván.

2017. júl. 3. 20:27
 35/49 anonim ***** válasza:
5%

Hogy miért emlékeznek sokan a régi rendszerre?

Miért szeretik az oroszokat annyira?

1971-ben születtem. A régi rendszerben nőttem fel. Emlékszem arra, hogy akkoriban milyen csodálatos közbiztonság volt. Emlékszem azokra az orosz tisztekre, akiket láttam sétálni az utcákon. jelenlétükkel nagyon megnövelték a közbiztonságot. A keleti hatalom által, tehát Moszkva által vezérelt mindennapi élet nagyon kellemes egzisztenciális biztonságot nyújtott az embereknek. Ingyen jártam iskolába. Ingyen végeztem tanulmányimat. Mindenkinek volt munkahelye. Orvosi ellátás világszínvonalat verő volt Magyarországon. Virágzott a mezőgazdaság, az élelmiszeripar. Moszkva nem vert alá gazdaságunknak gusztustalan pénzügyi manipulációkkal. Nem engedték meg a szabad és elvtelen magatartásformák terjedését.

A jelenlegi baloldal az az elvtelen szabadelvű globalizmus kiszolgálója, hűbérese.

Mindenki biztonságban volt. és aki akart dolgozni az dolgozhatott. Meg volt becsülve érte. A lényeg: nem volt önző a társadalom. Hibája az volt, hogy valamilyen szinten vallásellenes volt. Kevés energiát fordított a feljesztésre, innovációra. Nagyon jótékony volt. A semmittevőknek is kifizette a bért. Rossz gazdaságpolitikát folytatott a tervgazdaság-szemlélettel. És még lehetne folytatni a felsorolást.

A legnagyobb hibája az volt, hogy a rendszerváltáskor nem élt a még meglévő hatalmával. Magyarországon akkor lenne most Kánaán, ha az orosz vagy a kínai minta szerint kapitalizálódtunk volna. Kapituláció helyett.

Az orosz emberek pedig nem rosszak ellentétben azzal, amelyet róluk mutatnak sok nyugati filmben. Nem barbárok. Sőt nagyon kedvesek és segítőkészek. Saját tapasztalat alapján írom ezt, mint ahogyan azt is, hogy nagyon dolgosak és szorgalmasak. Az, hogy kimásztak gazdasági kátyújukból kőkemény nemzetközi gazdasági gátak ellenére, az a szorgos orosz kezeknek tudható be.

Tudom, hogy a múlt rendszerben előfordultak politikai üldözések, bántalmazások, ezek elítélendőek. Sajnos megtörténtek. De ami most történik, az rosszabb. Mert akkoriban egy-egy egyén ellen folytattak szankciókat. Most pedig népek és nemzetek ellen. Ezt pedig nyugati érdekcsoportok által gerjesztett romboló folyamat.

Egyébként jobboldali érzelmű ember vagyok.

2017. júl. 3. 21:30
 36/49 anonim ***** válasza:
40%

"Az borzasztó lenne az ilyen embernek, ha egyszer csak be kellene vallania saját magának, hogy ő cseszte el a lehetőségeit. Szóval inkább roh...dt libsik, meg zsidók, meg mindenki más, nyilván."

A pénzhatalmi nagytőkés elit kezében van a pénz is, és a hatalom is, és egész konkrétan ők tették/teszik tönkre a társadalmat. Ettől vagy úgy odáig, hogy a nevükön merik nevezni őket? Félsz, hogy igazat mondanak? Esetleg valamiféle anyagi érdeked fűződik a hatalmi elit mosdatásához?

Csodálkozom, hogy még mindig van, aki önként és dalolva behajol a lófsz elé, de hát a mindenkori hatalom mindig is így működött: a végsőkig kizsákmányolja az ostobákat, majd halállal fizet nekik.

2017. júl. 3. 22:38
 37/49 anonim ***** válasza:
89%

Mert "az embereknek" nincs történelmi emlékezetük, és elfelejtik, hogy az oroszoktól bármit is "kaptunk", az vagy eleve rossz volt, vagy később derült ki róla, hogy olyan árat kell fizetnünk érte, hogy belerokkanunk.

Rövid történeti áttekintés, íme mit köszönhetünk eddig az oroszoknak:

- az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vérbefojtását a Habsburgok oldalán

- 1914-ben az Osztrák-Magyar Monarchia megtámadását a szerbek védelmében. Még mielőtt a Nyugat hadba lépett volna ellenünk, ők voltak az első ellenségeink a világháborúban.

- A Tanácsköztársaságot, a vörös terrort, a népbíróságokat, Kun Béla rémuralmát

- KÁRPÁTALJÁNAK A SZOVJETUNIÓHOZ CSATOLÁSÁT, az ott élő magyarság elnyomását, sanyargatását

- A kommunista diktatúrát Magyarországon, Rákosi önkényuralmát, kuláklistákat, deportálásokat, hadifogolytáborokat, Szibériát, a GULAG-ot.

- 1956 vérbe fojtását és durva megtorlását, Nagy Imre és más hősök kivégzését, bebörtönzését, a magyar nép elnyomását.

- Kádár Jánost és gulyáskommunizmusát

- Szovjet katonákat Magyarországon a rendszerváltozásig

- Magyarország energiafüggőségét, az orosz gázzal való zsarolását a rendszerváltozás óta

- A magyar atomtechnológia fölötti orosz ellenőrzést, PAKS 2.-t

- A magyar kormánnyal való háttéralkuk TITKOSÍTÁSÁT az állampolgárok előtt.

Hogy utóbbiakért mit fizetünk cserébe, azt még nem tudjuk, nem is tudhatjuk, hiszen a magyar nép elől titkosították az alku részleteit. Mire kiderül, mi már nagy valószínűséggel nem leszünk az élők sorában...

2017. júl. 20. 15:40
 38/49 anonim ***** válasza:
88%

#37 sajnos maximálisan igazad van. Ennek ellenére mindig akad pár gyöptégla, aki mosdatja az oroszokat, és önként & dalolva menne a gulágra is akár. Ők meg a filoszemita kis uzsonnások szoktak lepontozgatni mindenkit.

Szerencsére az nékem is megy.

2017. júl. 20. 20:07
 39/49 anonim ***** válasza:
Mert az oroszok jó emberek.
2017. aug. 28. 11:17
 40/49 anonim ***** válasza:

'Mert az oroszok jó emberek.'

Akkor lehet odaköltözni :)

2017. aug. 28. 11:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!