Neked fontosabb a család/munkahely, mint hogy jobb életkörülményeket harcolj ki tüntetéssel, sztrájkkal?
Egy normális tüntetés, ahol nem félévre meg évre halasztják a megállapodást, hanem 1-2 hónap leforgása alatt dűlőre lehet jutni, ott bizony rendőr verés, erőszak, törés/zúzás kell hogy eredményre vezessen.
A zászló lengetés, meg ilyen marhaságok sose vezettek sehova. Ezért érdekel, hogy az emberek félretennék-e a családot egy bizonytalan ügy miatt, ami lehet elzárást, börtönt von maga után.
Az ukránoknál is haltak meg kerültek börtönbe emberek, rendőrök és civilek, mégis le lett váltva a kormányfő
"Ezért érdekel, hogy az emberek félretennék-e a családot egy bizonytalan ügy miatt, ami lehet elzárást, börtönt von maga után."
Szerintem nem tennék.
"Az ukránoknál is haltak meg kerültek börtönbe emberek, rendőrök és civilek, mégis le lett váltva a kormányfő"
És előrébb vannak vele? Lett egy polgárháború, meg a csőd szélén tántorog az ország. De a lényeg, hogy leváltották! :D
"Miért kevesebb ugyanaz a munka itthon, mint külföldön?"
- Ez előttem sem tiszta. Ugyanazért a munkáért miért adnak kevesebb pénzt. Nekem ne mondja senki, hogy egy Nürnbergben autógumit gyártó melósnál több az előállított érték, mint ugyanebben a munkában ugyanennél a vállalatnál alkalmazásban, mondjuk Győrben.
Mégis messze alul van a bérezés az előbbihez képest.
Ebben ne a kormányt keresd meg. A piaci bérezéseket nem a kormányok szablyák meg.
Hazugság arra a toposzra hivatkozni, hogy nyugaton nagyobb az előállított érték.
ma 22:38
Egy egyszerű google "miért keresnek nyugotan jobban" megadja neked a választ, mielőtt még elkezdenél okoskodni és lázítani, meg így az eu úgy az euzni (habár nem tetted, de tudom, hogy egy másik kérdésnél tennéd).
Nincs ebben semmiféle összeesküvéselmélet. Röviden leírva külföldön sok képzett ember van, akik csinálnak egy mosógépet, majd kimos egy ember mindenkire vele, Magyarországon meg egy öregasszony mossa mindenkire a ruhát egy teknőben. A második esetben sokkal többet dolgozik az öreglányunk, de egyértelmű, hogy az első eset a hatékonyabb.
A problémát a s.zar gazdasági és oktatáspolitikában keresd, ne a "csúnya gonosz" multikban, mert ha ők nem lennének itt, akkor a fél ország éhen döglene.
Na jó, akkor egyértelműbben kérdezem: a futószalag mellett, az abroncsgyártó alkalmazott miben állít elő kevesebb értéket, mint ugyanebben a szerepkörben egy ember Osztrákiában?
Miért nem fizet az Audi ugyanannyit itt, mint a határ túl oldalán? Ugyanaz az elvégzett munka.
Azért, mert itt ennyiért is dolgoznak az emberek. Ha Németországban is dolgoznának ennyiért, ott sem béreznének többet. Értelemszerű.
Éppen ezért települ ide szívesen egy gyár. Vagy más helyekre, ahol olcsó lehetőségeket kínál fel a munkaerőpiac.
A gyártási költségeket az alkalmazottakon faragják le, és az előállított érték nem kisebb.
Az EU-nak pedig ehhez semmi köze, ez piacgazdaság, nem politika.
Szóval, nem. Egy fodrász, egy pincér Bécsben sem állít elő több értéket, mint Magyarországon. Mégis sokkal magasabb a fizetése.
És a versenyszférában nem a kormány szablya meg a béreket. Az összes ilyen kérdés, hogy miért nem ad több fizetést a kormány, ezzel a minimummal sincs tisztában.
Szerintem akkor is gyáva felfogás,megalkuvás.
Azért nem fog soha változni semmi,mert az emberek többsége ilyen megalkuvó.
Ne tüntess!Ne lázadj!Fogadd el a sorsod!
Pedig a rendszert a alul lévők mozgatják.Hiába van pénz,attól még nem működik semmi.
Ezért nem mernek sokan szembemenni a főnökükkel sem,mert félnek.
Pedig ha megpróbálnák,lehet,hogy kitudnának csikarni számukra kedvező dolgokat.
Gyáva népnek nincs hazája,aki nem mer,az nem nyer...
23:21
Dolgozd már fel, hogy senkit se érdekel, hogy te milyen erőfeszítést teszel.
1. ez csapatmunka. Te kidolgozhatod a beled, ha a többiek nem teszik.
2. húzhatod az igát, amennyire csak akarod, de egy traktor akkor is többet fog kitermelni.
Biztos lehetsz abban, hogy nyugaton sokkal automatizáltabban gyártanak. Ide csak azért jönnek, mert itt olcsóbban megússzák. De ha te azt mondod mekis fiúként, hogy én aztán annyiért nem dolgozok, a reakció ez lesz:
Vagy viszik akkor a gyárat külföldre, vagyis ide. Nekik ez jó, nekünk is jó, van munkánk, kapunk pénzt, ennyi.
Egyéb észrevétel, vagy már felfogtad?
Pontosan.
Ez német állampolgár miért teheti meg azt,hogy "én sza-rért húgy-ért nem megyek el dolgozni".
Mert van bátorsága,kiáll magáért.
Nálunk meg elfogadják az emberek,hogy ők csak olcsóbb munkaerőnek jók.
"Miért nem fizet az Audi ugyanannyit itt, mint a határ túl oldalán? Ugyanaz az elvégzett munka."
Mert mondjuk nem jött volna ide, ha ugyanannyit kellene fizetnie itt is.
Az meg még ráadás, hogy ugyanakkora nettó bér, mint a saját hazájában, Magyarországon sokkal többe kerül neki a magas adók miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!