A Jobbik hogy kezelné a cigányok helyzetét?
Olvastam itt az oldalon, hogy sok ember úgy gondolja, hogy a többi párttal ellentétben a Jobbik tud megoldást a cigányokkal kapcsolatos problémákra.
Az tény, hogy sem a Fidesz, sem az előtte lévők nem kezelték a helyzetet kb sehogy. Mi a Jobbik elképzelése?
Ha félreteszünk minden gazdasági tényezőt és kizárólag a társadalmi kérdést vizsgáljuk, akkor is akadnak megoldások.
Hányszor halljuk, hogy a rendőrség tehetetlen különböző bűnügyekben, mert a jogvédő szervezetek érthetetlen módon mindig a bűnözők érdekeit védik főleg(!) a cigányok által elkövetett bűncselekmények esetén.
Egyszerűen engedni kéne a rendfenntartó szerveket, hogy hatékonyan lépjenek fel az agresszív cigányság ellen és nem a gyengekezű, érdektelen bürokráciát kéne előtérbe helyezni. Én úgy gondolom, hogy a Jobbik, még a mai (más szavazótábort megragadni próbáló) arculatával is képes lenne olyan lépéseket tenni, ami elősegítené a cigányság helyzetének javulását (gondolok itt az oktatási kötelezettségre, segélyek szigorítása stb.)
"cigányok helyzetének javítására" és ezalatt kemény büntető fellépést és segélyezés megvonását értesz? Ez miben segíti a cigányságot?:D
Eleve, fogalmazzunk meg egy célt: Milyen célt akarunk elérni a cigánysággal kapcsolatban?
(Előző is én voltam)
Nos, mivel a hatékony szegregáció vagy a populáció visszaszorítása a mai légkörben komolytalan elképzelés és majdnem minden emberi jogot sért, így nyilván ilyen szempontból hiába vizsgáljuk a kérdést.
Komplex feladat hatékony megoldást találni erre a kérdésre, mert egyrészt úgy kell intézkedéseket hozni, hogy azok ne csak az adott népcsoportra vonatkozzanak, mert ugye az rasszizmus, de mégis életképesek legyenek. Szerintem a kormánynak olyan feltételekhez kéne kötnie a segélyt, hogy megérje kifizetni. Gondolok itt arra, hogy valamilyen ellenőrző bizottság felügyelje a segélyezettek családját, legyen kötelező iskolába járatni a gyereket, jó helyre menjen a pénz. Mivel a puszta anyagi támogatás bizonyítottan megbukott, így muszáj valamilyen szinten irányítani a folyamatot, amíg nem lesz egy végre munkához és rendhez szokott generáció. A büntetés meg legyen büntetés, a börtön ne életcél legyen a fiatal cigányok előtt, hanem egy elrettentő eszköz, ahol nagy szigor mellett dolgoztatják. Így majd kétszer is meggondolják, hogy jobb-e rabságban dolgozni a napi betevőért vagy szabadon dolgozni pénzért.
Bentlakásos (pld. egyházi támogatottságú) iskolába szeretnék őket rakni, afféle kötelező kollégium formájában (hétvége, szünet a szülőknél persze).
Megfelelő oktatást szeretnének nekik csinálni, ezzel az eszközzel élve "megnevelni" őket (nem csak roma származásúakat, hanem a szegényebb réteget összességében, amibe azért erősen benne van a cigányság is, legyünk őszinték).
"és ezalatt kemény büntető fellépést és segélyezés megvonását értesz? Ez miben segíti a cigányságot?:D "
A segélynek semmi más hatása nincs az emberekre, mint a munkakedv csökkentése és a szegénység konzerválása.
Ha pedig mindenkire egyformán működik a jogalkalmazás, akkor mindenkinek egyformán érdekében áll majd betartani a törvényt.
Sok hülyeséget olvastam az elején emiatt nem olvastam végig a dolgokat.
Nos a Jobbik elképzelései.: Szociális kártya országossá tétele, amit eltöröltek helyi szinteken. Ezzel köteleznék a cigányokat, hogy ne uzsorára, cigire, drogra, alkoholra forditsák a segélyeket, közmunkára kapott jövedelmeiket. Amennyiben mégis ilyesmire akarnak forditani összeget rálesznek utalva, hogy a munkaerő piac területén keresenek munkát, ha tudnak.
A Jobbik kiemelné azon cigány gyermekeket a jelenlegi közegéből ahol a szülők nem biztositják a gyermekeiknek, hogy megfelelő körülmények között iskolába járjanak. Ennek okán hétfőtől-péntekig bentlakásos iskolába helyeznék ezen gyermekeket.
A börtönöket megreformálnák, hogy ne luxusbörtönök legyenek. Amennyiben az EU ebbe nem menne bele, akkor a bérrabtartás intézményét vezetnék be súlyosabb esetekben, ily módon Oroszországnak kisebb összegért, mint eddig fizetnének, hogy a magyar foglyokat ott börtönben tartsák 0 fok körüli hőmérsékleti körülmények között. Jobb szinvonalon 15 fokos hőmérsékleten.
Természetesen ezen javaslatok nem egyöntetűen a cigányokra, hanem amennyiben magyarok élnek olyan körülmények között akkor rájuk is vonatkozna.
Illetve az Érpataki modell mintájára földet adnának a cigányoknak. Megmutatnák, hogyan kell azt gondozni. Bevetnék nekik és nekik kellene gondozni az ottani növényeket. A termények pedig az ővék lenne. Amennyiben azt nem teljesitik, akkor az adóságként kerül rájuk megterhelésre, ami miatt a legproblémásabb cigányok elveszitették a településen a hajlékukat. Igaz emiatt most beperelték Orosz Mihály Zoltánékat, mert ingatlan maffiának véli ezen lépést az ügyészég, mert azon hajlékokat tiszteséges magyaroknak adták ki/el miután felújitották azokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!