Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok, hogy a középisko...

Támogatnátok, hogy a középiskolákban oktassanak jogi, politikai és pénzügyi alapismereteket?

Figyelt kérdés

Az átlag embernek konkrétan fogalma sincs, a pontos államformáról, az országgyűlés alapvető feladatairól, a fontosabb közjogi pozíciók hatásköréről, a választási rendszer működéséről, nem rendelkeznek minimális politikai ismeretekkel sem. Pedignem árt ha tisztában lenne mindenki az olyan alapvető fogalmakkal mint a kormány, a demokrácia, a hatalom...stb.

Illetve szerintem az alapvető gazdasági folyamatok ismerete is lényeges, tehát mikro és makroökonómia alapvető fogalmai. Ezek mellet a pénzel való bánásmódot is oktatni kéne.

Legalabbis az én véleményem az, hogy ezek legalább annyira az alapműveltség részét képzik mint az irodalom, a történelem vagy a legalapvetőbb matematikai ismeretek. Ezeket pedig nem csak egy jogásznak, közgazdásznak, politológusnak kéne oktatni hanem mindenkinek, merz sok esetben diplomás emberek nincsenek ezekkel tisztában.

2017. ápr. 6. 09:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
Igen,hittan helyett mindenképpen.
2017. ápr. 6. 09:23
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
Igen, igen, igen.
2017. ápr. 6. 09:31
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk ebből a háromból mindhárom volt. 18 éve végeztem.
2017. ápr. 6. 09:32
 4/14 A kérdező kommentje:
#3 Én tavaly végeztem és egyik sem volt, sőt nem is ismerek olyat akinek a középiskolájában foglalkoztak volna ezekkel. Esetleg ha közgazdasági szakközépiskolákba járt akkor arról tanult, de itt arról van szó, hogy minden középiskolában mindhárom témában kéne valamilyen ismeret átadás, sőt a szakiskolákban is.
2017. ápr. 6. 09:36
 5/14 anonim ***** válasza:
69%

Támogatnám :)

Utolsó, oktatnak fajtant, biológiának hívják :) De ezt egy ilyen véglény úgy sem érti a 6 osztályával :D

2017. ápr. 6. 09:54
 6/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
79%

Igen, bár a politikaival óvatosan bánnék. Akármilyen mély is a tananyag, a tanár van, és lehet is véleménye. Ha nem is kampányolhat kifejezetten valaki mellett, akkor is, hangsúlyból, néhány szóból, mondatból esetleg kiderül, hogy melyik irányzat felé húz. Ebből lehetnek problémák.

Azt mindenképp támogatnám, hogy legyen valamilyen "életre nevelő" óra, akár már általános végefelé is. Például hogyan kell ügyeket intézni, mit merrefelé kell ehhez keresni, mi mit jelent, hogy kell egy űrlapot a megfelelő adatokkal kitölteni és hasonlók.

2017. ápr. 6. 10:11
 7/14 Lazy Lover ***** válasza:
29%
Igen a mai oktatás 1 nagy trutyi
2017. ápr. 6. 10:18
 8/14 anonim ***** válasza:
77%
Politikai alapismereteket nem, az kőkemény elmélet lenne aminek nem sok hasznát venné egy diák. Viszont jogi és pénzügyi alapismereteket támogatnám.
2017. ápr. 6. 10:23
 9/14 klopusz ***** válasza:
96%

Politikait nem, mert nem lehetne pártatlanul.

A jogi- és pénzügyi alapismereteket mindenképpen. Több haszna lenne, mint az integrálszámításnak.

2017. ápr. 6. 10:32
 10/14 anonim ***** válasza:
23%
Pénzügyi az már most is van a mi körzetünkbe.
2017. ápr. 6. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!