Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A középiskolákban miért...

A középiskolákban miért nincsenek munkahely látogatások?

Figyelt kérdés

A diákok anélkül választanak szakot az egyetemen, hogy tudnák miről van szó. Nem kell gyakorlatra küldeni őket, csupán a 11-12. évfolyamosoknak néhány gyár-, illetve munkahely látogatást tartani, hogy lássák mit csinálnak az adott emberek.

Csak egy példa: lehet, hogy most én szeretem a kémiát és emiatt elmegyek vegyészmérnöknek, amit utálni fogok, emiatt nem is a szakmámban fogok dolgozni. Azaz 4-5 évet elpazaroltam. Ellenben lehet, hogy egy ilyen látogatás során nekem annyira megtetszik a pék szakma, amihez elég egy egyszerű képzés ( meg persze sok év tapasztalat majd idővel ) és az lesz álmaim netovábbja ( a példában keresztszüleim szerepeltek, keresztanyám vegyésznek tanult, elment dolgozni majd levelezőn egyetemre, de utálta és most bolti eladó. A keresztapám szakközépben tanult lakatosnak, amikor egy alkalommal bekerült egy pékségbe pár hétig dolgozni és annyira megtetszett neki, hogy egy képzés elvégzése után a mai napig pékként dolgozik ).

Tehát ezzel elősegítenék a diákokat, mert leget hogy most azt mondja, hogy milyen jó lehet pl.: öntésznek vagy orvosnak lenni, de ha elvinnék őket megmutatni, hogy milyen az IGAZI munka ( orvosi vizsgálat, a gyár, stb. ), akkor megutálja, vagy még jobban megtetszik neki.

2016. máj. 26. 23:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyi erővel az általános iskolásokat is belehetne vinni a gyárakba. Hatalmas különbség van egyetem és munka között is.
2016. máj. 26. 23:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem meg a börtönlátogatásokat kellene bevezetni.
2016. máj. 26. 23:05
 3/6 A kérdező kommentje:

1# igen, hatalmas különbség van az egyetem és a munka között. Ellenben az egyetem ad egy szakot. Sokszor a 99%-át nem használja az ember annak, amit tanult, de kellett tudnia, mert csak úgy lehet xy ( az adott munka, ahova ment ).

Ma a diákok szeretem-nem szeretem alapján válogatnak. Szereti a bioszt, a kémiát és szeretne például orvos lenni. Ez mind szép és jó, csak halvány lila gőze nincs róla, hogy mit csinál egy orvos. Milyen is az a munkahely. És azért az elég rossz, ha ez az egyetem közepén, 2-3 év után derül ki egy gyakorlat alatt. Pont erre kínál megoldást, amit mondtam.

2# ennek mi köze a kérdésnek? Oké, látok benne logikát meg értelmet, de semmi köze nincs a kérdéshez.

2016. máj. 26. 23:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Bizonyos iskolák ezt megteszik, pl az alapítványi alternatív pedagógiát alkalmazó iskolák. Ebből igaz nincs sok, de egy átlag gimiben is van már gyakorlat, amit közösségi szolgálatnak hívnak. Ez ugyan nem gyárlátogatás, de több a semminél.
2016. máj. 26. 23:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Magamból kiindulva gimiben tuti nem érdekelt volna, ma egyetemen simán végig sétálok az állásbörzén és keresem a lehetőségeket.
2016. máj. 27. 00:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi voltunk gyárlátogatásokon

18/f

2016. máj. 27. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!