Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a politikai élet...

Szerintetek a politikai élet is belejátszik abba erősen, hogy ma a diákok a középiskolákban mindent megengednek maguknak, pofátlanok és időnként már-már az agresszivitás a tetőfokára hág?

Figyelt kérdés
A mindenhez jogom van és a tanár már nem felettem álló személy minek köszönhető? Azaz a mostani kormánynak köszönhető- e vajon, ami a pedagógiában kialakult és ha mondjuk a bal oldal lenne hatalmon akkor a diákság is változna-e?
2014. júl. 18. 09:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindenről a Fidesz tehet, de erről nem.

Az a baj, hogy már évtizedek óta a diákoknak CSAK jogaik vannak, kötelességük nincs. A tanároknak pedig nincs joga fegyelmezni őket.

2014. júl. 18. 10:02
 2/8 anonim ***** válasza:
54%
Az a gond hogy sok tanár pedig visszaél azzal, hogy "felette áll" a diákoknak.
2014. júl. 18. 10:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Főképen annak köszönhető, hogy ha a diák az iskolában nem helyesen az iskolai követelményeknek megfelelően viselkedik és a tanár ezt szóvá teszi - megfegyelmezi a gyereket és a gyermek ezt a szüleinek elpanaszolja a szülő nem a gyermeket neveli a fegyelmezett viselkedésre hanem a tanár lesz a hibás és még ha roma gyerek az illető még jól el is verik. Amikor én jártam iskolába a tanár körmöst adott a nem helyesen viselkedőknek sőt fejen "bólintás" is előfordult. Otthon nem mertük elmondani a szüleinknek mert akkor még tőlük is kikaptunk a helytelen viselkedés miatt. Most nem a gyerek kap hanem a tanár.
2014. júl. 18. 10:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Sajnos igen. Na nem mintha azt a túlzott kötöttséget jónak tartanám. Ez két szélsőség. Szerintem még azért a 80-as években is tudtak találni egy köztes állapotot.
2014. júl. 18. 11:35
 5/8 anonim ***** válasza:
64%

Mindennek van előnye és hátránya. Az én időmben is ment a koki és a körmös osztogatás, mégsem hisztiztünk miatta. Viszont amikor egy tanár már olyan szinten űzi ezt, hogy visszaél a hatalmával, az már más tészta. Akkoriban az ellen nem lehetett semmit sem tenni, most meg fordult a kocka és már nem is mer a gyerekhez nyúlni a tanár...

A mostani helyzetről nem csak a magyar kormány tehet, hanem ez az agyrém liberális jogvédő világ. Már mindenkinek kruvasok joga van, csak a kötelességeket felejtik el betartatni.

2014. júl. 18. 11:39
 6/8 Sün!! ***** válasza:

Korábban volt neveletlen gyerek. Most ugyanezt a helyzetet már agresszív tanár jelzővel illetik.

A szülő meg fel van háborodva, hogy a gyerek osztálya az iskolában nem halad az anyaggal, mert a 45 percből 30 perc elmegy a fegyelmezéssel. Pedig ez elsősorban a szülő dolga lenne.

2014. júl. 18. 11:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Politikának ehhez semmi köze. Talán inkább az értékrendek változtak, és a túlterhelt családokban kevésbé tudnak egymásra figyelni. Mi még tiszteltük a tanárainkat. a pedagógusi szakmának pedig volt becsülete. Pedig nem vagyok "vén", csak közel a 40-hez.
2014. júl. 18. 12:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem a felelőtlen gyerekválalás, és gyereknem nevelés a szülők részéről a baj.
2014. júl. 18. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!