Mi baja az embereknek/kormánynak a CEUval?
Az, hogy a kormány mindig a köz javát szolgálja, erősen vitatható:D De ja, a célja ez kéne, hogy legyen.
Másrészről mit tesz a CEU? Mesterszakokat működtet, versenyképes diplomát ad nem csak a magyaroknak, de a környező ország diákjainak is. Nem csak itthon, de külföldön is elismert diplomát ad, ami azért fontos a mai világban.
Ennyiről van szó, hisz ez egy jó egyetem. Ott a ZSKF, azt még itthon se mindenhol fogadják el.. Ezt zárná be a kormány.
Amíg versenyképes diplomával rendelkező, képzett fiatalokat termel egy intézet, addig kinek fáj, hogy ez by the way hasznot okoz az egyetem alapítójnak? Ahogy egyébként mint kiderült, nem okoz, hisz az egyetem le van választva Soros vagyonáról...
Szóval akit a CEU működése zavar, azt az zavarja, hogy egyes emberek jól képzettek lesznek...
Igen a Kormánynak valóban a köz érdekében kellene tevékenykednie. Még ha sokszor úgy érezzük, hogy nem így van, de mégiscsak működik ez az ország (még nem szűnt meg létezni) mint ahogy minden eddigi korrupt, lopós banda is kormányozta valahogy az országot.
Egyben azonban biztos vagyok, Soros nem akar jót Magyarországnak (mint ahogy egyetlen nemzetnek sem mivel a világkormányt támogatja), mint azt előző válaszomban is írtam soha semmit nem csinál(t) érdek nélkül. Soros igen hosszú életműve tökéletesen alátámasztja ezt az állítást. Sőt a nyugati világ mai pénzügyi viszonyainak kialakításában óriási szerepe volt/van, s mint ilyen ismeri a rendszer gyenge pontjait, amit lelkiismeret furdalás nélkül ki is használ. Soros nem az az ember aki az alapítványaival, vagy a rászorulóknak küldött segéllyel próbálja feledtetni azt a sok gazságot amit elkövetett az emberiség ellen.
Ki állítja azt, hogy az oktatás nem alkalmas a tanuló diákok véleményének, világnézetének befolyásolására? Nem olyan látványos, mint a médiumok, de szerintem hosszú távon még hatékonyabb is lehet. Nem kell hozzá nagy képzelő erő, hogy belássuk, aki a pénzt osztja VAN ráhatása arra ami neki köszönheti a létezését…
"A különbség csak annyi, hogy a ZSKF-et itthon sem fogadják el sok helyen, a CEU-t meg az USAban is elfogadják."
A Zskf-et nem fogadják el itthon sem? Melyik az a hely? Én még ilyennel nem találkoztam.
24es
Ha egy munkahelyre jelentkezik két személy, a CVjükben minden azonos kivéve az, hogy az egyik a ZSKFen, a másik pedig az ELTEn végzett, szinte biztos, hogy az ELTEset fogják választani. Miért? Mert bőven jobb egyetem. Konkrétan láttam olyan álláshírdetést, ahol oda volt írva, hogy nem fogadnak el ZSKFes diplomást.
És félreértés ne essék: nem a diploma meglétét tagadják, csak a tudás meglétét. Elhiszik, hogy megszerezted a papírt, csak úgy tartják, hogy a ZSKFen nem kapod meg a megfelelő tudást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!