Mi a bajuk ezzel az embereknek?
A kérdésedre a válaszom: Egyik megteheti - másik nem, ezzel egyenesen vérszemet kap az aki mondjuk ugyanabban a szakmában digicsel itthon, míg a társa megteheti kint azt, amit ezidáig nem tudott.
Mindig is lesz ilyen, és ami a legnehezebb nem az itthoni véleményekre adni, hanem a kinti állampolgárokéra.
1-es jól írja le!
Attól, hogy kimegy külföldre dolgozni, családot alapítani, nem lesz hazaáruló.
A kormány munkahelyteremtő intézkedése nem hozta el a várt eredményt, aki jól össze szedte magát anyagilag, az elköltözött itthonról.
Ausztriában is több nemzetiség él, de érdekes módon csak a magyarokat piszkálja az osztrák állam azzal, hogy 50%-ra mérsékelnék a magyarok családtámogatását...
De mégis, kinek a parancsára, szerinted?
Gondolom, egyértelmű számodra a válasz!
Ezzel az intézkedéssel azt akarják elérni, hog, a magyarok vissza jöjjenek Magyarországra dolgozni.
Az hogy te vagy aki épp külföldre vágyik felnőtt, épen egészségesen, sikerült egy olyan diplomát szereznie ami miatt kereslet van rá nyugaton az azért történhetett meg, mert a magyar állam (az összes állampolgár) komoly pénzeket áldozott erre. Ezért cserébe ti is tartoztok a közösségnek.
Egy orvostanhallgató képzésnek költsége 6 millió forint Ehhez képest Franciaországban pl. direkt nem képeznek annyi orvost ahány kéne, mert túl drága és olcsóbb elcsábítani egy kelet-európait. Szerinted ez fair? Tényleg magánügy, hogy lelépsz pedig "Pista bácsi" az adójának 4%-át odaadta az oktatásra pedig nincs is gyereke és közben meg majd egy átképzett lóhentes lesz a sebésze?
Látom régi kérdés, de azért az #5-nek írom és csináljunk a szónak egy kis reklámot :)
digicsel = szöszmötöl, vacakol, bajlódik valamivel. Nagyjából ilyesmit jelent manapság. Pont a helyesírását akartam megnézni, szerintem ebből ered dikicsel, bár én d-vel szoktam hallani:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!