Miért szidják ennyien a Fideszt? Sokkal jobb állapotban van a magyar gazdaság, mint az MSZP idején.
"Pro Patria, az államadósság tulajdonképpen még nőtt is, miután annyi tőlünk ellopott pénzt belenyomtak"
- Tudod, mennyi 3000 milliárd forint az adósságállományban? Segítek, az államadósság 25.000 milliárd forint. Csakhogy tisztában legyél a nagyságrendekkel, és a számok egymáshoz viszonyított értékével.
"nem tárgyaltak az eltörléséről, átütemezéséről"
- Mert ebbe a hitelező nyilván bele is menne. Szemben ezzel viszont az IMF-hitel vissza lett fizetve, ami politikai kiszolgáltatottságot legalább nem jelent már.
"Három hitelminősítő helyezte Magyarországot vissza a "befektetésre ajánlott" kategóriába. A Standard & Poor's, a Fitch, majd utolsóként a Moody's is."
De, ha akkora kiralyok vagyunk, miért nem özönlik hozzánk a külföldi tőke? Miért álltak le a magánberuházások már évek óta?
"szerinted a piaci változások havi lebontásban zajlanak?"
Ez valóban vagy nagyon nagy hülyeség, vagy csak én nem értem mit akartál ezzel.
Ja, már értem. Az én hibám: azt feltételeztem tisztában vagy fogalmakkal. Például, h a befektetés és a magánberuházás marhára nem ugyanazt jelenti. (Így már értem mit akartál. Igazad volt: tényleg nagyon nagy hülyeséget mondtál.)
Hiába vagyunk befektetésre ajánlották (ami csak annyit mutat, érdemes-e megvenni az állampapírjainkat, mekkora az esélye az államicsődnek), ettől a magánberuházások k**vára nem fognak nőni, mert ehhez a tulajdonjog sérthetetlensége kellene, átlátható állam, reformok, kiszámíthatató gazdaságpolitika. Ami, ugye nincs.
Egy vállalkozás alapítása nem befektetés? Nem csak államkötvényekről van szó. A Mercedes és az Opel nem épp ezt teszi? Az Audi nem épp bővít Győrben?
Egyébként nem, messze nem erről beszéltem. Hagyom, hogy magadtól rájöjj. Egyfelől mert belefáradtam, hogy szavanként kell magyaráznom minden mondatot.
Másfelől mert viccesebb, ha magadtól jössz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!