Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szidják ennyien a...

Miért szidják ennyien a Fideszt? Sokkal jobb állapotban van a magyar gazdaság, mint az MSZP idején.

Figyelt kérdés

2017. márc. 28. 21:22
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
17-es, szerintem inkább pont most dolgozik... Pro Patria, az államadósság tulajdonképpen még nőtt is, miután annyi tőlünk ellopott pénzt belenyomtak, nem tárgyaltak az eltörléséről, átütemezéséről, minden évben hatalmas mennyiségű pénzt vesznek ki a magyarok zsebéből miatta.
2017. márc. 29. 16:16
 22/41 Pro Patria ***** válasza:
45%

"Pro Patria, az államadósság tulajdonképpen még nőtt is, miután annyi tőlünk ellopott pénzt belenyomtak"

- Tudod, mennyi 3000 milliárd forint az adósságállományban? Segítek, az államadósság 25.000 milliárd forint. Csakhogy tisztában legyél a nagyságrendekkel, és a számok egymáshoz viszonyított értékével.

"nem tárgyaltak az eltörléséről, átütemezéséről"

- Mert ebbe a hitelező nyilván bele is menne. Szemben ezzel viszont az IMF-hitel vissza lett fizetve, ami politikai kiszolgáltatottságot legalább nem jelent már.

2017. márc. 29. 18:34
 23/41 anonim ***** válasza:
54%

"Három hitelminősítő helyezte Magyarországot vissza a "befektetésre ajánlott" kategóriába. A Standard & Poor's, a Fitch, majd utolsóként a Moody's is."

De, ha akkora kiralyok vagyunk, miért nem özönlik hozzánk a külföldi tőke? Miért álltak le a magánberuházások már évek óta?

[link]

2017. márc. 29. 18:52
 24/41 Pro Patria ***** válasza:
30%
Félve kérdezem meg, mert lehet, hogy valami nagyon nagy hülyeség lesz: szerinted a piaci változások havi lebontásban zajlanak?
2017. márc. 29. 18:59
 25/41 anonim ***** válasza:

"szerinted a piaci változások havi lebontásban zajlanak?"

Ez valóban vagy nagyon nagy hülyeség, vagy csak én nem értem mit akartál ezzel.

2017. márc. 29. 19:15
 26/41 Pro Patria ***** válasza:
24%
Olvasd még el néhányszor.
2017. márc. 29. 19:38
 27/41 anonim ***** válasza:

Ja, már értem. Az én hibám: azt feltételeztem tisztában vagy fogalmakkal. Például, h a befektetés és a magánberuházás marhára nem ugyanazt jelenti. (Így már értem mit akartál. Igazad volt: tényleg nagyon nagy hülyeséget mondtál.)

Hiába vagyunk befektetésre ajánlották (ami csak annyit mutat, érdemes-e megvenni az állampapírjainkat, mekkora az esélye az államicsődnek), ettől a magánberuházások k**vára nem fognak nőni, mert ehhez a tulajdonjog sérthetetlensége kellene, átlátható állam, reformok, kiszámíthatató gazdaságpolitika. Ami, ugye nincs.

2017. márc. 29. 20:03
 28/41 anonim ***** válasza:
...és semmi nem utal arra, h Orbánék ezen változtatni akarnának.
2017. márc. 29. 20:05
 29/41 anonim ***** válasza:
Bizony semmi. Csak az utóbbi pár napban: a CEU és a Heineken betámadása. Önmagában még nem is lenne rossz, ha olyan állapotban lenne az ország, és komolyan is gondolnák a kis Soros-fiókák és a Liberális Internacionálé volt alelnöke, amely most épp jobboldali. Ezekkel a felesleges, de a Fidesznek nagyon kifizetődő botrányokkal építik le folyamatosan az országot.
2017. márc. 29. 21:05
 30/41 Pro Patria ***** válasza:
22%

Egy vállalkozás alapítása nem befektetés? Nem csak államkötvényekről van szó. A Mercedes és az Opel nem épp ezt teszi? Az Audi nem épp bővít Győrben?

Egyébként nem, messze nem erről beszéltem. Hagyom, hogy magadtól rájöjj. Egyfelől mert belefáradtam, hogy szavanként kell magyaráznom minden mondatot.

Másfelől mert viccesebb, ha magadtól jössz rá.

2017. márc. 29. 21:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!