Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz imádó voltam, csalódtam...

Fidesz imádó voltam, csalódtam bennük, miért lett a Fidesz a kisember "ellen" és miért azt segíti jobban, akinek van?

Figyelt kérdés

Világ életemben nagy Fideszes voltam, Orbán úr volt a példaképem, de nagyot csalódtam a Fideszben!

A FIDESZ elsősorban a középosztályt és a gazdagokat segíti! Orbán úr régen ellenezte az egykulcsos adót, erre bevezette. 1998-2002 között többkulcsos adó és egy sikeres gazdaságpolitika volt, akkor miért mondja Orbán úr, hogy nincs olyan gazdaságpolitika, ami a szegénynek kedvez gazdagnak árt és sikeres?

Milyen kormány az olyan, amely azt segíti jobban, akinek már így is sok van, és kevesebbet törődik azzal, akinek kevesebb van? A Fidesz és Orbán úr, szinte állandóan a középosztályról beszél, mintha csak középosztály létezne, a kiskeresetű szegény emberekkel maximum akkor foglalkozik, ha az ellenzék ezt a témát erőlteti.

A családi adókedvezménnyel is kik jártak a legjobban? Akik jó sokat kerestek, itt sem a kisemberrel kezdték a megsegítést, hiszen 4 évig nem is tudták teljesen igénybe venni. Igaz nagyot emeltek a minimálbéren, ami jó dolog, de csak 7 év után, itt sem a kisemberekkel keztdék. Az egészségügy romokban, és mindenhol Fideszes emberek ülnek. A jegybank elnöke Fideszes, és a köztársasági elnök is, de mikor az MSZP akart saját köztársasági elnököt a Fidesz ellenezte, ahogyan én is.

Sosem gondoltam volna, hogy én aki nagy Fideszes voltam, mindenem volt a párt, példaképem volt Orbán Viktor, egyszer ilyeneket fogok írni. Az MSZP-t meg a hátam közepére nem kívánom, mindig is kommunista-ellenes voltam.

HIÁNYZIK A RÉGI FIDESZ, és a régi Orbán Viktor, mert hatalmas és tehetséges politikus volt, csak sajnos a pénz

és a hatalom megváltoztatta.

2017. márc. 24. 19:42
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
36%

Orbán Viktor a Fidesz maga. És ő mindig olyan volt mint ma ne ámítsd magad. Nagyon tanulságos az interú a régi titkárnőjével aki láthatta a valódi arcát ennek az embernek amit mi is már látunk.

[link]

2017. márc. 25. 20:52
 32/36 anonim ***** válasza:
36%
Így igaz, már az elejétől kezdve egy féreg volt. Nem véletlenül bukott meg 2002-ben. Akkor még betelt a pohár a magyaroknál. Valamiért ma már csak legyint mindenki az egészre.
2017. márc. 25. 21:30
 33/36 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, ilyen emberek is biztosan vannak. Viszont sajnos nagyon sokan még mindig nem ábrándultak ki, de hát ezek tipikus szavazók, nem sokat gondolkodnak, és a fideszesek a legelvakultabbak is - miközben csúnyán átverik őket volt MSZMP-s, volt ultraliberális, szélkakas példaképeik. Érdekes, hogy valakinek Orbán, Pokorni vagy Deutsch Tamás szimpatikus.

2006 tényleg csúnya történet volt, ott is fényesen megmutatta magát a tömeg értelmi színvonala, hogy ezeket a két kézzel csak osztogatni tudó, magyarellenes, az államadósságot hihetetlen mértékben megnövelő idegenszívű politikusokat újraválasztotta. Ma is hasonló értelmi szinten mozognak a választók, most a Fideszt preferálva. Én már az elején csalódtam bennük, bár azért én is azt hittem, sokkal jobb lesz ezután (nem lett volna olyan nehéz), de a Fidesz igazából semmit nem tett az ország felemelkedéséért. Akkoriban kezdtem szélsőjobboldali oldalakat olvasni, így hamar megismertem a háttérhatalmat, és a Fideszről is egy teljesen más kép alakult ki bennem. Azelőtt nekem is, fiatalként nagyon szimpatikus volt a Fidesz és Orbán is, ma már felnőtt fejjel, sok új információt megismerve utálom őket. Igazából semmi közük nincs a jobboldalhoz.

2017. márc. 25. 22:28
 34/36 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Ez szimpatikus hozáállás volt, köszönöm.

Igen pl a fiatalkori Orbánt nagyon csíptem, pedig akkor nem is éltem, vagy pici voltam (videók és történelem alapján) de most, hogy már felnőtt vagyok, nekem sem szimpatikus sok dolog,és utálom az MSZP-t, sosem szerettem őket, de érdeks módonmost szinte TÖBB MINDENBEN értek velük egyet, mint a Fidesszel.....régen ez nem így volt.

2017. márc. 25. 22:47
 35/36 anonim ***** válasza:
86%

nem olvastam el minden kommentet, de kb ez a lényeg:

A rendszerváltó Orbán Viktor, de még az 1998-2002 között hatalmon lévő is úgy rúgná p1c$án a mai (illetve a 2010-től ténykedő) Orbán Viktort, ha találkoznának, hogy az azonnal röppályára állna. Elszállt vele a ló, amikor 2010-ben hatalomra került, túl nagy bizalmat kapott, a 2/3 -ról nem is beszélve, bebetonozta a magát törvénymódosításokkal, és gátlástalanul tombol azóta is. Mert megteheti, meg mert jobb oldal. Hiába van a nevükben a "demokrata" szó, a jobboldal soha se, sehol se volt demokratikus értékrendű. A jobboldal mindig a személyi kultuszt, a diktatórikus berendezkedést, az önkényuralmat "preferálta", megfelelő kommunikációval párosítva, hogy az emberek elhiggyék nekik, hogy ez jó.

Az más kérdés, hogy minden politikus a maga malmára hajtja a vizet, ha hatalomra kerül, de ez gusztustalan amit művelnek. Jóformán a nép pofájába tolják a lóf@$zt, hogy "Ezt nézzétek birkák, mi ezt is megtehetjük...", még csak leplezni se próbálják.

Egyszerűen undorító.

2017. márc. 28. 09:40
 36/36 anonim ***** válasza:
Mert megkapták parancsba, hogy irtsák ki a magyar népet. Olvass utána! Sok a FB-on a video, meg a Yt-on is erről.
2018. máj. 7. 06:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!