Fidesz imádó voltam, csalódtam bennük, miért lett a Fidesz a kisember "ellen" és miért azt segíti jobban, akinek van?
Világ életemben nagy Fideszes voltam, Orbán úr volt a példaképem, de nagyot csalódtam a Fideszben!
A FIDESZ elsősorban a középosztályt és a gazdagokat segíti! Orbán úr régen ellenezte az egykulcsos adót, erre bevezette. 1998-2002 között többkulcsos adó és egy sikeres gazdaságpolitika volt, akkor miért mondja Orbán úr, hogy nincs olyan gazdaságpolitika, ami a szegénynek kedvez gazdagnak árt és sikeres?
Milyen kormány az olyan, amely azt segíti jobban, akinek már így is sok van, és kevesebbet törődik azzal, akinek kevesebb van? A Fidesz és Orbán úr, szinte állandóan a középosztályról beszél, mintha csak középosztály létezne, a kiskeresetű szegény emberekkel maximum akkor foglalkozik, ha az ellenzék ezt a témát erőlteti.
A családi adókedvezménnyel is kik jártak a legjobban? Akik jó sokat kerestek, itt sem a kisemberrel kezdték a megsegítést, hiszen 4 évig nem is tudták teljesen igénybe venni. Igaz nagyot emeltek a minimálbéren, ami jó dolog, de csak 7 év után, itt sem a kisemberekkel keztdék. Az egészségügy romokban, és mindenhol Fideszes emberek ülnek. A jegybank elnöke Fideszes, és a köztársasági elnök is, de mikor az MSZP akart saját köztársasági elnököt a Fidesz ellenezte, ahogyan én is.
Sosem gondoltam volna, hogy én aki nagy Fideszes voltam, mindenem volt a párt, példaképem volt Orbán Viktor, egyszer ilyeneket fogok írni. Az MSZP-t meg a hátam közepére nem kívánom, mindig is kommunista-ellenes voltam.
HIÁNYZIK A RÉGI FIDESZ, és a régi Orbán Viktor, mert hatalmas és tehetséges politikus volt, csak sajnos a pénz
és a hatalom megváltoztatta.
Orbán Viktor a Fidesz maga. És ő mindig olyan volt mint ma ne ámítsd magad. Nagyon tanulságos az interú a régi titkárnőjével aki láthatta a valódi arcát ennek az embernek amit mi is már látunk.
Kérdező, ilyen emberek is biztosan vannak. Viszont sajnos nagyon sokan még mindig nem ábrándultak ki, de hát ezek tipikus szavazók, nem sokat gondolkodnak, és a fideszesek a legelvakultabbak is - miközben csúnyán átverik őket volt MSZMP-s, volt ultraliberális, szélkakas példaképeik. Érdekes, hogy valakinek Orbán, Pokorni vagy Deutsch Tamás szimpatikus.
2006 tényleg csúnya történet volt, ott is fényesen megmutatta magát a tömeg értelmi színvonala, hogy ezeket a két kézzel csak osztogatni tudó, magyarellenes, az államadósságot hihetetlen mértékben megnövelő idegenszívű politikusokat újraválasztotta. Ma is hasonló értelmi szinten mozognak a választók, most a Fideszt preferálva. Én már az elején csalódtam bennük, bár azért én is azt hittem, sokkal jobb lesz ezután (nem lett volna olyan nehéz), de a Fidesz igazából semmit nem tett az ország felemelkedéséért. Akkoriban kezdtem szélsőjobboldali oldalakat olvasni, így hamar megismertem a háttérhatalmat, és a Fideszről is egy teljesen más kép alakult ki bennem. Azelőtt nekem is, fiatalként nagyon szimpatikus volt a Fidesz és Orbán is, ma már felnőtt fejjel, sok új információt megismerve utálom őket. Igazából semmi közük nincs a jobboldalhoz.
Kedves Utolsó!
Ez szimpatikus hozáállás volt, köszönöm.
Igen pl a fiatalkori Orbánt nagyon csíptem, pedig akkor nem is éltem, vagy pici voltam (videók és történelem alapján) de most, hogy már felnőtt vagyok, nekem sem szimpatikus sok dolog,és utálom az MSZP-t, sosem szerettem őket, de érdeks módonmost szinte TÖBB MINDENBEN értek velük egyet, mint a Fidesszel.....régen ez nem így volt.
nem olvastam el minden kommentet, de kb ez a lényeg:
A rendszerváltó Orbán Viktor, de még az 1998-2002 között hatalmon lévő is úgy rúgná p1c$án a mai (illetve a 2010-től ténykedő) Orbán Viktort, ha találkoznának, hogy az azonnal röppályára állna. Elszállt vele a ló, amikor 2010-ben hatalomra került, túl nagy bizalmat kapott, a 2/3 -ról nem is beszélve, bebetonozta a magát törvénymódosításokkal, és gátlástalanul tombol azóta is. Mert megteheti, meg mert jobb oldal. Hiába van a nevükben a "demokrata" szó, a jobboldal soha se, sehol se volt demokratikus értékrendű. A jobboldal mindig a személyi kultuszt, a diktatórikus berendezkedést, az önkényuralmat "preferálta", megfelelő kommunikációval párosítva, hogy az emberek elhiggyék nekik, hogy ez jó.
Az más kérdés, hogy minden politikus a maga malmára hajtja a vizet, ha hatalomra kerül, de ez gusztustalan amit művelnek. Jóformán a nép pofájába tolják a lóf@$zt, hogy "Ezt nézzétek birkák, mi ezt is megtehetjük...", még csak leplezni se próbálják.
Egyszerűen undorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!