Fidesz imádó voltam, csalódtam bennük, miért lett a Fidesz a kisember "ellen" és miért azt segíti jobban, akinek van?
Világ életemben nagy Fideszes voltam, Orbán úr volt a példaképem, de nagyot csalódtam a Fideszben!
A FIDESZ elsősorban a középosztályt és a gazdagokat segíti! Orbán úr régen ellenezte az egykulcsos adót, erre bevezette. 1998-2002 között többkulcsos adó és egy sikeres gazdaságpolitika volt, akkor miért mondja Orbán úr, hogy nincs olyan gazdaságpolitika, ami a szegénynek kedvez gazdagnak árt és sikeres?
Milyen kormány az olyan, amely azt segíti jobban, akinek már így is sok van, és kevesebbet törődik azzal, akinek kevesebb van? A Fidesz és Orbán úr, szinte állandóan a középosztályról beszél, mintha csak középosztály létezne, a kiskeresetű szegény emberekkel maximum akkor foglalkozik, ha az ellenzék ezt a témát erőlteti.
A családi adókedvezménnyel is kik jártak a legjobban? Akik jó sokat kerestek, itt sem a kisemberrel kezdték a megsegítést, hiszen 4 évig nem is tudták teljesen igénybe venni. Igaz nagyot emeltek a minimálbéren, ami jó dolog, de csak 7 év után, itt sem a kisemberekkel keztdék. Az egészségügy romokban, és mindenhol Fideszes emberek ülnek. A jegybank elnöke Fideszes, és a köztársasági elnök is, de mikor az MSZP akart saját köztársasági elnököt a Fidesz ellenezte, ahogyan én is.
Sosem gondoltam volna, hogy én aki nagy Fideszes voltam, mindenem volt a párt, példaképem volt Orbán Viktor, egyszer ilyeneket fogok írni. Az MSZP-t meg a hátam közepére nem kívánom, mindig is kommunista-ellenes voltam.
HIÁNYZIK A RÉGI FIDESZ, és a régi Orbán Viktor, mert hatalmas és tehetséges politikus volt, csak sajnos a pénz
és a hatalom megváltoztatta.
"Sokan voltak így, de most már több esélyt nem kapnak, ha csak nem változnak gyökeresen, amit kétlek...."
A támogatottságuk alapján a szavazóik viszont egyáltalán nem szeretnének gyökeres változást.
Továbbra is az a véleményem, hogy soha életedben nem voltál Fidesz-szavazó, amivel nincs is semmi baj, viszont elég ócska trükk azt a látszatot kelteni, hogy évtizedeken át tartó "Fidesz-imádat" után a Fidesz politikájának megváltozása miatt kiábrándultál.
túrórudi: Nagyon is FIDESZES VOLTAM!!!! Minden választáson rájuk szavaztam, helyi pártnak segítettem, fiatal szervezet elnökének kértek fel, bent ültem a szavazásnál Fidesz képviselőként, miközben mehettem volna máshova, ott szobroztam, kb MINDEN ORBÁN BESZÉDET LÁTTAM, néztem a régi videóit mert ővolt számomra a tökéletes politikus.
Lehet neked ez furcsa, de ne vádolj a Te szavaiddal nézve hazug dolgokkal, az egész családom Fideszes volt, de mára már nem vagyunk azok! Kiábrándultunk ez olyan hihetetlen?
2002 óta voltam Fideszes, de akkor még tökmag voltam. 2006-ban kormányváltást akartam a Fidesszel együtt, de sajnos várni kellett 2010-ig. Már 2009-ben volt szavazat jogom, az EU-s választáson be is húztam az X-et, ahogyan 2010-ben is, vártam a változást.
Az első két évben elégedett voltam, talán az első háromban is, de utána keresgéltem még Orbán videókat, és akkor lettem figyelmes a középosztály dumára. Elkezdtem gondolkodni, de mivel rajongtam Orbánért, úgy voltam vele, biztos másképp érti. Aztán FOLYAMATOSAN bukkantam ilyen beszédekre, ahol a kisembert alig vette a szájára, de a középosztályt és a tehetőseknek folyamatosan KEDVEZETT AZ ÁLLAM, és egyre jobban kiábrándultam.
Most lett elegem.
ez az őszinte igazság, csak jobban tudom már. :)
A mi családunk mindig Fideszes volt, de mára már ez szinte megszűnt létezni. Persze a régi Fideszre most SIMÁN RÁSZAVAZNÉK!
ÉS valamennyire most is van bennem Fideszes szimpátia, hiszen ehhez a közösséghez tartoztam hosszú évekig. A Fideszből kedvelek ma i politikusokat, és értelmiségieket, hiszen ez az értékrendem, pl Bayer Zsolt az egyik kedvencem, Pokorni Zoltán, Deutsch Tamás az egyik kedvencem,
tehát ÉN MEGMARADTAM FIDESZESNEK, CSAK A FIDESZ VÁLTOZOTT!
Persze, már egyből buták is. Nem buták! Az ország kétharmadáról beszélek, akik 84 és 200-250 között keresnek, ez a többség, és a Fidesz a 200-300 ezer körül/felettieken segített elsősorban.
Nagyon sok minden nem szimpatikus, de tudnám szeretni ismét a Fideszt, ha olyan lenne, mint régen, de sok jobboldali politikust, értelmiségit így is kedvelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!