Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz imádó voltam, csalódtam...

Fidesz imádó voltam, csalódtam bennük, miért lett a Fidesz a kisember "ellen" és miért azt segíti jobban, akinek van?

Figyelt kérdés

Világ életemben nagy Fideszes voltam, Orbán úr volt a példaképem, de nagyot csalódtam a Fideszben!

A FIDESZ elsősorban a középosztályt és a gazdagokat segíti! Orbán úr régen ellenezte az egykulcsos adót, erre bevezette. 1998-2002 között többkulcsos adó és egy sikeres gazdaságpolitika volt, akkor miért mondja Orbán úr, hogy nincs olyan gazdaságpolitika, ami a szegénynek kedvez gazdagnak árt és sikeres?

Milyen kormány az olyan, amely azt segíti jobban, akinek már így is sok van, és kevesebbet törődik azzal, akinek kevesebb van? A Fidesz és Orbán úr, szinte állandóan a középosztályról beszél, mintha csak középosztály létezne, a kiskeresetű szegény emberekkel maximum akkor foglalkozik, ha az ellenzék ezt a témát erőlteti.

A családi adókedvezménnyel is kik jártak a legjobban? Akik jó sokat kerestek, itt sem a kisemberrel kezdték a megsegítést, hiszen 4 évig nem is tudták teljesen igénybe venni. Igaz nagyot emeltek a minimálbéren, ami jó dolog, de csak 7 év után, itt sem a kisemberekkel keztdék. Az egészségügy romokban, és mindenhol Fideszes emberek ülnek. A jegybank elnöke Fideszes, és a köztársasági elnök is, de mikor az MSZP akart saját köztársasági elnököt a Fidesz ellenezte, ahogyan én is.

Sosem gondoltam volna, hogy én aki nagy Fideszes voltam, mindenem volt a párt, példaképem volt Orbán Viktor, egyszer ilyeneket fogok írni. Az MSZP-t meg a hátam közepére nem kívánom, mindig is kommunista-ellenes voltam.

HIÁNYZIK A RÉGI FIDESZ, és a régi Orbán Viktor, mert hatalmas és tehetséges politikus volt, csak sajnos a pénz

és a hatalom megváltoztatta.

2017. márc. 24. 19:42
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
73%
Jézusom 41% -os, egészen meglepően beszélsz ostobaságokat. Nem, nem irigység. Az egy kulcsos adó bevezetésekor nominálisan is csökkent azoknak a fizetése akik bruttó 200 ezer alatt keresnek, ez akkor az ország 75%-a volt. Emellett, eltörölték az adójóváírást és a szuperbruttósítást így az alacsony keresetűeknek további 10-15 ezer metróval csökkent a fizetése.
2017. márc. 25. 07:23
 22/36 anonim ***** válasza:
Nem ostobaság, csak akkor még nem volt keresetem, nem tudom összehasonlítani. De így is fogalmaztam, ha figyeltél.
2017. márc. 25. 08:36
 23/36 anonim ***** válasza:
62%
Az egykulcsos adó rendesen alávágott az amúgy is szegény rétegnek és csak tovább segítette az amúgy is szépen élőket. Ennek nem volt itt az ideje, egy becsületes rendes kormánnyal talán 50 év múlva ha bevezetik nem küldi tovább a lejtőn a szegényebbeket.
2017. márc. 25. 09:27
 24/36 anonim ***** válasza:

"Sokan voltak így, de most már több esélyt nem kapnak, ha csak nem változnak gyökeresen, amit kétlek...."

A támogatottságuk alapján a szavazóik viszont egyáltalán nem szeretnének gyökeres változást.

Továbbra is az a véleményem, hogy soha életedben nem voltál Fidesz-szavazó, amivel nincs is semmi baj, viszont elég ócska trükk azt a látszatot kelteni, hogy évtizedeken át tartó "Fidesz-imádat" után a Fidesz politikájának megváltozása miatt kiábrándultál.

2017. márc. 25. 11:42
 25/36 A kérdező kommentje:

túrórudi: Nagyon is FIDESZES VOLTAM!!!! Minden választáson rájuk szavaztam, helyi pártnak segítettem, fiatal szervezet elnökének kértek fel, bent ültem a szavazásnál Fidesz képviselőként, miközben mehettem volna máshova, ott szobroztam, kb MINDEN ORBÁN BESZÉDET LÁTTAM, néztem a régi videóit mert ővolt számomra a tökéletes politikus.

Lehet neked ez furcsa, de ne vádolj a Te szavaiddal nézve hazug dolgokkal, az egész családom Fideszes volt, de mára már nem vagyunk azok! Kiábrándultunk ez olyan hihetetlen?

2017. márc. 25. 12:09
 26/36 A kérdező kommentje:

2002 óta voltam Fideszes, de akkor még tökmag voltam. 2006-ban kormányváltást akartam a Fidesszel együtt, de sajnos várni kellett 2010-ig. Már 2009-ben volt szavazat jogom, az EU-s választáson be is húztam az X-et, ahogyan 2010-ben is, vártam a változást.

Az első két évben elégedett voltam, talán az első háromban is, de utána keresgéltem még Orbán videókat, és akkor lettem figyelmes a középosztály dumára. Elkezdtem gondolkodni, de mivel rajongtam Orbánért, úgy voltam vele, biztos másképp érti. Aztán FOLYAMATOSAN bukkantam ilyen beszédekre, ahol a kisembert alig vette a szájára, de a középosztályt és a tehetőseknek folyamatosan KEDVEZETT AZ ÁLLAM, és egyre jobban kiábrándultam.

Most lett elegem.

ez az őszinte igazság, csak jobban tudom már. :)

A mi családunk mindig Fideszes volt, de mára már ez szinte megszűnt létezni. Persze a régi Fideszre most SIMÁN RÁSZAVAZNÉK!

2017. márc. 25. 12:14
 27/36 A kérdező kommentje:

ÉS valamennyire most is van bennem Fideszes szimpátia, hiszen ehhez a közösséghez tartoztam hosszú évekig. A Fideszből kedvelek ma i politikusokat, és értelmiségieket, hiszen ez az értékrendem, pl Bayer Zsolt az egyik kedvencem, Pokorni Zoltán, Deutsch Tamás az egyik kedvencem,

tehát ÉN MEGMARADTAM FIDESZESNEK, CSAK A FIDESZ VÁLTOZOTT!

2017. márc. 25. 12:19
 28/36 anonim válasza:
0%
ha a "kisember" valami értelmeset csinálni akkor nem itt hibáztatja a kormányt. Mindegy ki van ott ugysem lesz jó a tipikus buta "kisembernek". Minden gagyi nem jó stb. Igazábol lehet hogy azért kisember mert buta.
2017. márc. 25. 13:27
 29/36 A kérdező kommentje:

Persze, már egyből buták is. Nem buták! Az ország kétharmadáról beszélek, akik 84 és 200-250 között keresnek, ez a többség, és a Fidesz a 200-300 ezer körül/felettieken segített elsősorban.

Nagyon sok minden nem szimpatikus, de tudnám szeretni ismét a Fideszt, ha olyan lenne, mint régen, de sok jobboldali politikust, értelmiségit így is kedvelek.

2017. márc. 25. 20:40
 30/36 A kérdező kommentje:
Én FIDESZES VAGYOK, ÉS AZ IS MARADOK, de ez a fIDESZ sajnos már nem az, aki volt, ezért nem én változtam, a Fidesz változott. Simán rászavaznék ismét, ha olyan lenne, mint mondjuk 2006-ban...
2017. márc. 25. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!