Ha nem lenne közmunka ki dolgozna helyettük?
Úgy értem, hogy egy rakás olyan munkát is elvégeztetnek velük amiért normális esetben sokkal többet kellene fizetni valaki másnak. Ráadásul ugye kevesebb pénzért.
A kérdés az, hogy azt a munkát amit a közmunkás kevesebb pénzért elvégez, azt kivel csináltatnák meg ha nem lenne közmunkaprogram?
1,Ha a falevél sepregetés felesleges munka akkor ki a felelős érte a közmunkás vagy a kormány?
2, tehát végül is a közmunkás a hibás amiért elvállalja ilyen kevés pénzért a munkát?
Azt nem értem,hogy közmunka helyett,hogy tud egy kormány ennyi munkanélkülit segíteni?
Nincs ennyi munkahely?
Értem,hogy képzés kell,de mi van ha pont téged szorít majd ki így valaki és leszel munkanélküli?
Mert hiba oktatnak több embert ha sokkal több munkahelyet nem tudnak teremteni.Valakinek nem jut a tortából!!
Nekem az a fura,hogy én látok olyan közmunkásokat aki tényleg dolgoznak !! Nem csak imitálják,lapátot támasztanak,meg hasonló sztereotípiák.
Nem cserlén velük! Fát vágnak,árkot tisztítanak,betonoznak,szemetet szállítanak,stb. Dolgoztatják őket rendesen !! A "fizetésükhöz" képest akár sokat is.
Van aki meg kulturális közfoglalkoztatott és ugye nem csinál semmi. Csak azt amit más irodai dolgozó.
A közmunka nem csak semmittevés.Legyünk őszinték elég sokan dolgoznak a közmunkán kívül és nem feltétlen csinálnak sokkal többet.
Én is ismerek olyan ahol az elküldött,nyugdíjazott helyére közmunkást vettek fel,ugyan annyi munka csak kevesebb pénz. Persze aki bemegy az irodába azt ezt nem tudja.
Igazából arra lennék kíváncsi,hogy mi lenne ha nem lenne közmunka?
,,Van aki meg kulturális közfoglalkoztatott és ugye nem csinál semmi. Csak azt amit más irodai dolgozó."
Nem ugyanazt, mint más irodai dolgozó, hanem ugyanazt a munkát végzi, míg irodai dolgozó volt. Aztán meg elküldték és felvették vissza kultúrális közfoglalkoztatásban. Tudom, én is a kultúrális közfoglalkoztatásban vagyok, nagyon sokan vannak így még diplomások is, hogy elküldték őket, aztán vissza felvették így. Máshova nem tud elmenni, mert a legtöbb helyen is ezt játszák el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!