Idén (2017) tényleg teljesen megfog szűnni a közmunka program?
Remélem, de sajnos erre nincs esély, ráadásul a választások előtt a Fidesz biztos nem fogja meglépni.
Kérdező.
Amit leírtál az mind szép és jó.
Egyetlen kérdésem lenne:
Miért kell nekem kifizetni más életképtelenségét?
Miért szívjak én azért mert más tanulatlan vagy mert nem hajlandó kimozdulni a BAZ megyei 200 fős falujából?
Az állam finanszíroz 2 OKJ-s tanfolyamot, és rengeteg szakmában hiány van jó szakemberből főleg az iparban.
Véleményem szerint aki ma Magyarországon dolgozni akar az igenis tud dolgozni. Csak tenni kéne érte és nem a sült galambot várni.
Egyébként nem tilos elköltözni olyan falukból ahol "szó szerint nincs más lehetőség ".
Amerikában ha nem dolgozol akkor éhen halsz. Ezért ők a világ legfejlettebb és egyik leggazdagabb országa. Lehet, hogy ebben a dologban róluk kéne példát venni.
5/7.nek, te idióta vagy ba-meg, én 46éves koromban sem tudtam elmenni melozni a 25km.re lévő üzembe, mert már akkor is válogattak, hiába van sokéves szakmai tapasztalat, 3szakma,vill.szerelő, müszerész +2db. elvégzett tanfolyam, /ezekben is van gyakorlatom,/,50évesen nem kellek sehova.
A linamarhoz persze vesznek fel, 20-30éveseket, cnc.gépkezelőnek, forgácsolókat, fém-megmunkálókat, de az napi 2óra utazás+12órás műszakok/nap,ott is válogatnak, na meg nem mindenki bírja azt a hajtást, pl. a csabai fiatalok egy része otthagyta már..
Amerikában más a helyzet, azt nem hasonlítsd kifosztott, csóró Mo-hoz, ott dolgozhatsz a szakmádban, és megbecsülik a munkádat, ráadásul elegendő, ha azt az egy szakmát csinálod rendesen, amit megtanultál,ott azért jogaik vannak az embereknek, és élni hagynak, nem taposnak el, ha lecsúsztál, álláskeresővé, szegénnyé
váltál.
Ja amú meg menj el egy menő multi céghez, Győrbe, Kecskemétre, Mórra, és dolgozz, havi 120ez.ért,4műszakban, na meg fizesd az albérletet, havi
80-100ez.ft.ot,mert a házadat úgysem tudod magaddal vinni.
Nekem egy 3szobás, +padlásszobás családi házam van, és eladni sem tudom, pedig 16ezres városban lakok.
Utolsónak, ne aggódjatok, a közmunkások számát, kb. nyár elejétől a felére fogják csökkenteni, jövőre pedig főleg azokat tartják meg, akiknek nincs piaci szakmája,ill.nagycsaládosok egy része,
Az már bizonyos,ápr.tól kezdik az átszervezést, az fht. t pedig, a kormány ki fogja vezetni a rendszerből, ezt a járási hivatal, munkaügyi kp.vezetőjétől tudtam meg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!