Ez a munkalapú társadalom szerintetek is baromság?
Még egy képzett emberrel is előfordul, hogy nem talál egyik hétről a másikra munkát.
Amikor lediplomáztam (közgazdász vagyok), körülbelül 2 hónap alatt találtam munkát.
Jártam interjúról interjúra, volt, ahol nem feleltem meg ,mert túl sok tapasztalatot követeltek.Olyan is volt, hogy nekem nem felelt meg az állás, mert túl kevés bért ajánlottak, nem volt 13-14. havi fizetés vagy magas kafeteria, ami ezt kompenzálja.
Nem regisztráltam a munkaügyi hivatalba, mert kiközvetíttek volna közmunkára.Amiből azért köszönöm nem kérek.
Ha az ember munkanélküli, fizetheti a TB-t maga.
Mi van, ha nincs bevételi forrása az embernek?Mit kezd akkor?
Ez a közfoglalkoztatottság nem lenne olyan nagy hülyeség,hogyha a szociális segélyen felül fizetnének.Mondjuk a segély, lenne havi 50 ezer, a közfoglalkoztatottság utáni fizetés szintén 50 ezer.Aztán, akkor a rövid ideig vagyis 3 hónapig tartó munkanélküliek tudnának valamit kezdeni.A tartós, 3 hónapnál hosszabb ideig tartó esetében pedig mehetnének közfoglalkozásba, 100 ezerből nem lehet megélni, de éhen halást ellehet kerülni, talán.
https://www.youtube.com/watch?v=hKfTJyFRzY8
Jó az álmodozás...Ezt nézd meg! Magyarország erősödik "paródia".
Azért egy képzett(normális 8 osztályt végzett) ember számíthatna váratlan kiadásokra és takarékoskodhatna is ha már büdös neki a közmunka.(öngondoskodásról hallottál már?)
A közmunka lényege pont az, hogy ne segélyt adjon a rászorulónak hanem esélyt arra, hogy a betevőjét ő maga tudja megszerezni.(nemzetgazdaságilag se utolsó ha tényleg azok kapnak pénzt akik megérdemlik és tesznek is érte)
Persze,hogy az.
Mások jólétéért dolgozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!