Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a munkalapú társadalom...

Ez a munkalapú társadalom szerintetek is baromság?

Figyelt kérdés

Még egy képzett emberrel is előfordul, hogy nem talál egyik hétről a másikra munkát.

Amikor lediplomáztam (közgazdász vagyok), körülbelül 2 hónap alatt találtam munkát.

Jártam interjúról interjúra, volt, ahol nem feleltem meg ,mert túl sok tapasztalatot követeltek.Olyan is volt, hogy nekem nem felelt meg az állás, mert túl kevés bért ajánlottak, nem volt 13-14. havi fizetés vagy magas kafeteria, ami ezt kompenzálja.

Nem regisztráltam a munkaügyi hivatalba, mert kiközvetíttek volna közmunkára.Amiből azért köszönöm nem kérek.

Ha az ember munkanélküli, fizetheti a TB-t maga.

Mi van, ha nincs bevételi forrása az embernek?Mit kezd akkor?

Ez a közfoglalkoztatottság nem lenne olyan nagy hülyeség,hogyha a szociális segélyen felül fizetnének.Mondjuk a segély, lenne havi 50 ezer, a közfoglalkoztatottság utáni fizetés szintén 50 ezer.Aztán, akkor a rövid ideig vagyis 3 hónapig tartó munkanélküliek tudnának valamit kezdeni.A tartós, 3 hónapnál hosszabb ideig tartó esetében pedig mehetnének közfoglalkozásba, 100 ezerből nem lehet megélni, de éhen halást ellehet kerülni, talán.

#közmunka #munkalapú #közfoglalkozás
2017. márc. 2. 21:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

https://www.youtube.com/watch?v=hKfTJyFRzY8

Jó az álmodozás...Ezt nézd meg! Magyarország erősödik "paródia".

2017. márc. 2. 21:14
 2/11 Donald J. Trump ***** válasza:
7%
Na, ha közgazdász vagy, akkor pontosan tudnod kell, mi az a választási kritérium a Philips-görbén az infláció és a munkanélküliségi ráta arányában, ami mellett a kormány biztos lehet az újraválasztásában.
2017. márc. 2. 21:26
 3/11 anonim ***** válasza:
14%

Azért egy képzett(normális 8 osztályt végzett) ember számíthatna váratlan kiadásokra és takarékoskodhatna is ha már büdös neki a közmunka.(öngondoskodásról hallottál már?)

A közmunka lényege pont az, hogy ne segélyt adjon a rászorulónak hanem esélyt arra, hogy a betevőjét ő maga tudja megszerezni.(nemzetgazdaságilag se utolsó ha tényleg azok kapnak pénzt akik megérdemlik és tesznek is érte)

2017. márc. 2. 21:34
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Tökéletes lenne, ha valódi munkák lennének. A közmunka csak statisztika szerint munka.
2017. márc. 2. 21:44
 5/11 anonim ***** válasza:
82%
Az elképzeléssel nincs baj. A kivitelezés pocsék.
2017. márc. 2. 21:56
 6/11 anonim ***** válasza:
34%
Igen baromság. Nem is értem miért nem döglik a nép otthon az állam meg utalna havi 150 nettót mindenkinek. Teljesen logikus és megvalósítható hogy senki ne dolgozzon.
2017. márc. 2. 23:34
 7/11 Estádio de Felchút ***** válasza:
81%
Most nézni fogsz, mint bornyú az új kapura, de nem a munka a lényeg. A lóvé, az számít. Aki dógozik, az nem ér rá pénzt keresni. A munka hobbinak jó, de nem szabad, hogy életcél legyen.
2017. márc. 3. 00:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Persze,hogy az.

Mások jólétéért dolgozol.

2017. márc. 3. 07:23
 9/11 anonim ***** válasza:
a munka alapú társadalom csak is a statisztikák miatt jó, így van mivel kampányolni
2017. márc. 3. 11:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Jó ez a közmunka jókat lehet kártyázni 8 -tól délig és még fizetnek is érte
2017. márc. 3. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!