Miért kellett 30 évre titkosítani a Paksi Atomerőmű szerződéseket?
Részben biztonsági okokból. Egy atomerőmű fejlesztés dokumentációjában és szerződéseiben olyan kényes adatok és részletek is lehetnek amik ha rossz kezekbe kerülnének akkor az katasztrofális lehetne. Pl ha a hackerek megtudnák hogy bizonyos informatikai és szabályzó rendszereket melyik gyártó cég szállította be akkor ez támadási felület lehet a hackereknek.
Ezen kívül biztosan van egy olyan vonatkozása is hogy nem szeretnék ha kiderülne hogy ki milyen jogon (vagy jogtalanul) mennyi pénzt kapott a nagy projektből.
"Mert semmi közöd hozzá!"
Aha!
Én fizetem, az én én egészségemet veszélyezteti, még az unokám is fizeti a részleteit - de nincs hozzá közöm.
Meg sem kérdem milyen fan vagy...
" Részben biztonsági okokból. Egy atomerőmű fejlesztés dokumentációjában és szerződéseiben olyan kényes adatok és részletek is lehetnek amik ha rossz kezekbe kerülnének akkor az katasztrofális lehetne. Pl ha a hackerek megtudnák hogy bizonyos informatikai és szabályzó rendszereket melyik gyártó cég szállította be akkor ez támadási felület lehet a hackereknek. "
30 év múlva pedig ez már nem jelentene problémát?
Nagyobb kérdés az hogy:
Ha az áramdíjban benne van az amortizáció akkor miért hitelből kell építeni? Ráadásul a paksi erőművet 10 évre tervezték aztán 40 évet fog majd menni! Hol a lé? Az Új erőmű árát már többszörösen kifizettük és most fizethetjük még egyszer!
Szóval el kéne már számoltatni az elmúlt 25 évet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!