Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha győz az MSZP a bevezetendő...

Ha győz az MSZP a bevezetendő luxusadóból tényleg mindenre lesz pénz?

Figyelt kérdés

Az imént ismételte az ATV Botka László március 14-i beszédét.

A miniszterelnök-jelölt szerint, ha a havi 1 millió forint feletti béreket második adókulccsal adóztatják majd, a 10 millió forint feletti értékű autókat, és a 100 millió forint feletti ingatlanokat luxusadóval sújtják, az lehetőséget fog nyújtani rá, hogy a minimálbér adómentessé váljon, megszűnjön a hajléktalanság, mindenki be tudja fizetni a lakásfenntartás számláit, mindenki ki tudja fűteni az otthonát, csökkenteni lehet a havi 1 millió forint alatt keresők terheit.

Ez tényleg ennyire egyszerűen fog működni? Tulajdonképpen néhány százezer milliomos-milliárdos adójából fog tudni élni az egész ország alacsonyabb adóteherrel?

2017. márc. 18. 13:10
1 2 3
 21/30 Pro Patria ***** válasza:
56%

"Valami varázslatos okból mégis nagyobb a passzivitás önmagában is mint a kormánytámogatása, és valami okból több az elégedetlen is együtt véve."

- Ez is unalmas már.

1990-ben az országgyűlési választásokon résztvevők aránya az I. fordulóban: 65,11%

A II. fordulóban: 45,54%

1994-ben.

I. forduló: 68,92%

II. forduló: 55,12%

1998-ban.

I. forduló: 56,26%

II. forduló: 57,01%

2002-ben.

I. forduló: 70,53%

II. forduló: 73,51%

2006-ban.

I. forduló: 67,83%

II. forduló: 64,39%

2010-ben.

I. forduló: 64,20%

II. forduló: 46,64%

2014-ben egyetlen forduló volt: 61,24%

Van, aki nyeli a médiában sokszor elismételt megmondókliséket, mint kacsa a nokedlit, és továbbadja saját gondolatként, van, aki pedig igényes önmagával szemben, és körültekintő.

A választások mindig 60% körüli értéket mozgatnak meg. Ennyi a politikailag aktív réteg.

"Nincs munkaerő hiány, amit esetleg a versenyképes bérezés,(ami kiderült hogy mégis van csak én nem tudtam) megoldana esetleg."

- És még hány ilyen lehet. A HVG nem írt róla?

"Amit a Gyurcsány kormány programjával ellentétben Botka koncepcióként határoz meg"

- Olyan nagyon mindegy, hogy ötlet, vagy koncepció, a 100 millió forintos értékhatár feletti ingatlanokra kivetett adókból akkor is ugyanannyi pénz jön be. A számok nem változnak.

"Beszélgethetünk itt ide oda a számokról ami jobb mint X-kor. Csakhogy ez már annyira unalmas. Ki a túrót izgat mi nőtt mi nem?"

- Minek is terheljük számokkal a szürkeállományt... Egyszerű politikai víziókra van szükség, az igazodik a választói igényességhez. És hogy ringassuk magunkat a pihepuha álmok megnyugtató világába. Mint a teknősbéka, behúzva magunkat a páncél alá a bántó valóság elől.

2017. márc. 20. 21:47
 22/30 anonim ***** válasza:
2017. márc. 20. 21:56
 23/30 Pro Patria ***** válasza:
Imádom. Imádom, hogy minden ilyenben visszaigazolást nyerek az általam elmondottak valósságát illetően.
2017. márc. 20. 22:26
 24/30 anonim ***** válasza:

Hát nyerj a te dolgod. Csak szerettem volna röviden és frappánsan véleményt mondani és ettől jobban nem ment. :-). Ha írtam volna vagy törlik vagy nem is engedi elküldeni.

A véleményem értelmesen leírtam és nem óhajtottam vitázni róla különösen veled.

2017. márc. 20. 22:43
 25/30 Pro Patria ***** válasza:

"Ha írtam volna vagy törlik vagy nem is engedi elküldeni."

- Igen. Amikor felbugyog a kultúra, akkor annak vannak ilyen következményei.

2017. márc. 20. 22:48
 26/30 anonim ***** válasza:
Szabadjon mondanom hogy nem kultúra volt, csak egy határozott _üzenet_ határozott _céllal_ határozott _okok_ miatt. Más szavakkal nem lett volna frappáns, és hatásos.
2017. márc. 20. 22:51
 27/30 anonim ***** válasza:

Tudod még mielőtt továbbra is beszélgetésre kényszerülnénk, közlöm miért hanyagollak, és nem állok le ha lehet vitázni:

Egy ideje nem a politikai véleményeddel meg felfogásoddal van a problémám. Mert az egy olyan dolog hogy kinek mi köze hozzá. Nem kell egyet értenünk, te így véled, oszt cső. Hanem: Veled. Valójában beléd fáradtam. Mert _tudálékos_ vagy, _önelégült_, és _arrogáns_. És ez elég túlterhelő volt, így aztán semmi kedvem társalogni. Nekem ez valahogy a tűrőképességeimen túl van. Ezért gondoltam ezt mind 5 értelmes szóban összefoglalom csak leírni nem ment. Pont.

2017. márc. 20. 23:07
 28/30 Pro Patria ***** válasza:
56%

"Mert _tudálékos_ vagy, _önelégült_, és _arrogáns_."

- Elmondjam, mi a valóság? Hogy frusztrált vagy. Iszonyú frusztrált vagy, mert olyan mellett kell állástfoglalnod, ami nem létezik, és olyan érvekkel találod szembe magadat, amiket nem tudsz kikezdeni.

Ezt te is felismered, és érzed is, de az érzelmeiddel ellenkeznek. Ezért olyan kognitív disszonancia alakul ki nálad, ami ilyenné tesz.

Ezt te annyiban tömöríted össze, hogy "tudálékos" vagyok, ezért inkább nem is írsz.

Mint az egyszerű bácsi az állatkertben a zsiráf láttán, "márpedig ilyen állat nincs!" - és tovább megy.

Te pedig az olvasottakat amolyan deákos miskulanciának titulálod, és levered az asztalról, parasztias egyszerűséggel.

2017. márc. 20. 23:15
 29/30 anonim ***** válasza:
BBffu he. :-) melyik része nem világos? Szögletes a benzin nem érted?!?
2017. márc. 20. 23:19
 30/30 anonim ***** válasza:
Lesz pénz a frászt. De még ha lenne is, meddig tartana amíg Rolex Laci és bűntársai még jobban meg nem gazdagodnának a luxusadókból befolyt összegből?!
2017. máj. 4. 05:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!