Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha győz az MSZP a bevezetendő...

Ha győz az MSZP a bevezetendő luxusadóból tényleg mindenre lesz pénz?

Figyelt kérdés

Az imént ismételte az ATV Botka László március 14-i beszédét.

A miniszterelnök-jelölt szerint, ha a havi 1 millió forint feletti béreket második adókulccsal adóztatják majd, a 10 millió forint feletti értékű autókat, és a 100 millió forint feletti ingatlanokat luxusadóval sújtják, az lehetőséget fog nyújtani rá, hogy a minimálbér adómentessé váljon, megszűnjön a hajléktalanság, mindenki be tudja fizetni a lakásfenntartás számláit, mindenki ki tudja fűteni az otthonát, csökkenteni lehet a havi 1 millió forint alatt keresők terheit.

Ez tényleg ennyire egyszerűen fog működni? Tulajdonképpen néhány százezer milliomos-milliárdos adójából fog tudni élni az egész ország alacsonyabb adóteherrel?

2017. márc. 18. 13:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
61%
Lol el ne hidd már, hogy ebből lesz pénz a csórók számára, ezek a pénzek is ugyanúgy az Mszp zsebébe fognak menni, ahogy eddig is mentek.
2017. márc. 18. 13:43
 12/30 anonim ***** válasza:
88%

elszomorító, hogy míg másutt arról szól a dolog, hogy birka vagy marha, addig mi ugrunk a csontra, és ezek meg röhögve kérdezik meg tőlünk, hogy "na nép: a bőre vagy a hája?!..."

de nem baj, még egy-két ilyen életképtelen tiborcz szerzet, aztán kivesznek ezek is.

2017. márc. 18. 13:45
 13/30 anonim ***** válasza:
66%

Ha győz az MSZP: akkor kérlek szépen lecserélnek egy rakat embert, másokkal paktumot kötnek, és folytatódik tovább a dolog onnan, ahol tartott.

S kizárt, hogy egy törvény így átmenjen, kivéve, ha épp elég kiskapu van benne.

2017. márc. 18. 14:16
 14/30 anonim ***** válasza:
60%
Max annyit érnek el vele, hogy akinek van pénze és eddig adózott az is kiviszi az országból. Vagyis inkább rosszabb lesz a helyzet. De már az is rossz felfogás ha a politikusoktól várod, hogy majd segítenek rajtad. Hidd el minden érdekli őket csak nem a csórók. Mindent megígérnek, mert kell nekik a szavazatod utána meg szarnak a fejedre.
2017. márc. 19. 17:18
 15/30 Pro Patria ***** válasza:

59%-os válaszoló, ha néhány kiegészítést megengedsz:

"őket tejelik tele, az állammal együtt miközben nincs megfelelő étkeztetés az iskolákban"

- Mióta van napi háromszori ingyenes meleg étkeztetés minden bölcsődés és óvodás korú gyermeknek? Igen, ez az iskolás korúakra nem terjed ki. De volt eddig ez?

"nincs megfelelő egészségügyi ellátás"

- Melyik kormány is vett ki 60 milliárd forintot a kórházak adósságállományából. Melyik is emelte tíz év óta először az egészségügyben dolgozók bérét, 171 milliárd forintból? Ez a két összeg önmagában több, mint ami stadionokra elment 7(!) év alatt, összesen.

"nincs kellő bérezés"

- Az egészségügyben dolgozók tíz éve, 2007(!) óta nem nőtt bérének két lépcsőben történő megemelése.

- A pedagógusok bérének emelése 2013 óta folyamatos emelése.

- A honvédelemben, rendvédelemben, katasztrófavédelemben, vám -és pénzügyőrségben, tűzoltóságban, büntetés végrehajtásban szolgálóknak legutoljára még 2002-ben (szintúgy az akkori Orbán kormány alatt) megemelt, és azóta nem nőtt bérének másfélszeresére növelése, 2019-ig minden évben újabb 5%-kal történő emelése.

- A közszférában dolgozók bérének 5 év alatt lépcsősen, 40%-kal való megemelése.

- Ezen belül a kulturális közalkalmazottak utoljára 2008-ban változott bérének 15%-kal történő megemelése.

- A közlekedési alkalmazottaknak bérének 2019-ig összesen 30%-kal való növelése.

- A szakmunkás bér 25%-kal való megemelése.

- A minimálbér 100.000 Ft-ra emelése.

Fejből idézve soroltam és kerestem rá a pontos százalékokra, remélem, nem hagytam ki semmit.

És ezzel gyakorlatilag le is fedtünk mindent, ami nem a versenyszférát jelenti, azaz ahol csak a kormány belenyúlhat a bérezések mértékébe. Mindenhol máshol csak a bérminimumot szabhatja meg - ahogyan a két utolsó pontban történt is -, emeléseket nem írhat elő.

Egyébként ehhez a gondolathoz még:

"Botka ezeket a számokat mondta. 1 millió forint feletti havi munkabér, 10 millió forint feletti gépkocsi, 100 millió forint feletti ingatlanok. Ebből csökkenteni lehet mindenki terheit, akinek ennél kevesebb van, meg lehet szüntetni a hajléktalanságot, mindenki ki tudja majd fűteni a lakást"

Idézek egy másik politikustól, mert a gondolat nem új:

'[...] És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. [...]'

2017. márc. 20. 18:56
 16/30 anonim ***** válasza:

pfff, uhh! Vállalom ezeket nem tudtam, ezen információk hiányában írtam. De mindegy jól hangzott amit elgondoltam. Kösz a kiegészítést!

Végülis akkor minden rendben van, ugye? Kár is itt problémákról beszélni, mert nem léteznek.

2017. márc. 20. 19:20
 17/30 anonim ***** válasza:
"Idézek egy másik politikustól, mert a gondolat nem új: " neoliberális módon, és újbaloldali módon az kettő. A neoliberális miatt kellett életre hívni egy mozgalmat amit újbaloldalinak neveznek hülye apostolok. Talán nem ártana különbséget tenni, de most hogy kiderült hogy nem jó amit írtam csak zárójelben jegyzem meg.
2017. márc. 20. 19:34
 18/30 anonim ***** válasza:
54%
Ez visszatérés a kommunizmusba : aki jobban teljesít, azt húzzuk le jobban. Eredmény : kevesebbet dolgoznak és nem lesz mit elvenni tőlük. Komolyan mondom, akkor már államosítsunk vissza mindent. Zavarjuk el a tescoból a multit és ültessük magyarokat a helyükre.
2017. márc. 20. 19:36
 19/30 Pro Patria ***** válasza:

"Végülis akkor minden rendben van, ugye? Kár is itt problémákról beszélni, mert nem léteznek."

- Kiforgatás helyett az érvelés maga nem megy?

"neoliberális módon, és újbaloldali módon az kettő."

- Tökmindegy, hogy "neoliberálisan" vagy "újbaloldalian" veted ki az adót a 100 milliós értékhatár feletti ingatlanokra, akkor sem lesz nagyobb pénz belőle, b+!

Mégha most szexuális izgalmat gerjeszt is benned az újbaloldali szó minél több helyen és nagyobb számban való használata.

2017. márc. 20. 19:48
 20/30 anonim ***** válasza:

A dolog ennél egyszerűbb. Valami csoda okból kifolyólag ezek az adatok csak tavirózsák a vizen. De mi van a víz alatt?

Valami varázslatos okból mégis nagyobb a passzivitás önmagában is mint a kormánytámogatása, és valami okból több az elégedetlen is együtt véve.

Mintha nem oldották volna meg ezek akkor a problémákat, neeem?

Ez nem érv tudom. Amikor a létminimum alatt levőkről beszélnek az nem az. Amikor a nem versenyképes bérekről beszélnek, a kivándorlásról ennek a háromnak semmi köze egymáshoz. Egyesek szerint nincs is szegénység, vagy nem nőtt...

Nincs munkaerő hiány, amit esetleg a versenyképes bérezés,(ami kiderült hogy mégis van csak én nem tudtam) megoldana esetleg.

Ja és a nem létező szegénység helyzetén se segítene ilyen módon. Amit a Gyurcsány kormány programjával ellentétben Botka koncepcióként határoz meg és nem hasznavehetetlen mondatokkal mint a Sokak Magyarországa pogrom.

De én csak élvezek az újbaloldal szóra. :-D Ez tetszik, ez érv látod?

Beszélgethetünk itt ide oda a számokról ami jobb mint X-kor. Csakhogy ez már annyira unalmas. Ki a túrót izgat mi nőtt mi nem? Botka talán felfogta hogy nem erről kell hablatyolni hanem a problémákat valós problémának tekinteni és a megoldásán fáradozni. Nem Sorosistázni aki beszél róluk.

Miylen érvre vársz? Nem forgattam ki semmit.

2017. márc. 20. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!