Ha győz az MSZP a bevezetendő luxusadóból tényleg mindenre lesz pénz?
Az imént ismételte az ATV Botka László március 14-i beszédét.
A miniszterelnök-jelölt szerint, ha a havi 1 millió forint feletti béreket második adókulccsal adóztatják majd, a 10 millió forint feletti értékű autókat, és a 100 millió forint feletti ingatlanokat luxusadóval sújtják, az lehetőséget fog nyújtani rá, hogy a minimálbér adómentessé váljon, megszűnjön a hajléktalanság, mindenki be tudja fizetni a lakásfenntartás számláit, mindenki ki tudja fűteni az otthonát, csökkenteni lehet a havi 1 millió forint alatt keresők terheit.
Ez tényleg ennyire egyszerűen fog működni? Tulajdonképpen néhány százezer milliomos-milliárdos adójából fog tudni élni az egész ország alacsonyabb adóteherrel?
Baromság, amit Botka előadott. Ostoba, uszító, kommunista zagyvaság volt az egész, őszintén szóléva sokkal többet néztem ki ebből az emberből. Viktorék könnyen le is fogják vadászni, esélye nem lesz, még a 10 százalékos eredményt sem fogja átlépni az MSZP ezzel.
Az ország legnagyobb problémája éppen a túladóztatás és az újraelosztás irreálisan nagy mértéke. Botka még ezt akarná fokozni. No comment. Felőlem pl. a havi nettó egy milla feletti jövedelmekre kivethetnek magasabb adókulcsot, de ez csepp a tengerben, semmit nem old meg. Nem ez a probléma lényege.
nem erről szól a dolog. Az újbaloldali politika lényege hogy megregulázni azt a réteget akik Mészáros félék, hogy kínjukban már nem tudnak mit csinálni tv-ket vesznek, földeket, yachton nyaralnak, meg blabla, és a bankok meg nagy pénzintézetek őket tejelik tele, az állammal együtt miközben nincs megfelelő étkeztetés az iskolákban, nincs megfelelő egészségügyi ellátás, a szegény réteget megszorítják, és nincs kellő bérezés.
Elfér az ilyenek napjaiban egy egy adó amivel kicsit legyen kedves többet beletenni.Ez nem kisemmizés meg ilyesmi. Ez majdnem olyan mint a vagyon kötelez elv. Magyarul aki feljebb van legyen kedves kicsit többet beletenni a dolgokba. És még akkor is kőgazdag marad, hiába nyavíkolnak most kommunistát egyesek. Nagy tévedés. Ez csak a neoliberális gazdaságpolitikával ellentétben valóban baloldali struktúra.
Így fog működni kérdező, ha nyernek. Az ilyesmivel az akinek semmije nincs réteget szerintem meg fogja nyerni. Mert arról szól a politikája hogy aki dolgozik az éljen is meg belőle. Erre van szükség, Botka erre jött rá, és ezzel a baloldal élére is állt végre egy értelmes egyén.
nehogy elhidd már. a felső tízezer nem fog eltartani egy országot. eddig sem tették, eztán sem fogják. sem a botka, sem a gyurcsány, sem a medgyessy, sem az orbán, de még a vona kedvéért sem. csak hát nincs mivel megszólítani a felső-középosztály alatt élőket... milyen tuti duma már... arra vágyik minden magyar csóró, hogy majd a gazdagoktól elveszik, és a szegényeknek adják. ezt próbálják kiaknázni... ez annyira átlátszó, és annyira sekélyes... annyira fantáziátlan...
ebből árad a még "azt sincs kedvem kitalálni, mit hazudjak a kampányban" hozzáállás... és látod - ne vedd személyeskedésnek -, de benned már fel is ébresztette a hiú reményt, és hidd el, ahogy benned, úgy sok százezer másik emberben... ez megdöbbentő.
"Ah de szép álom hogy az Mszp a saját kőgazdag fajtáját fogja adóztatni, hogy ebből legyen jóléte a proliknak :DDD"
ez ám az érvelés ugye kérdező? :-) Meg a kommunistázás. Ezek rendkívül végiggondoltak.
de csak hogy megjegyezzem: Botka László nem egyenlő az mszp-vel. Gyurcsánnyal se. Mint látszik. Épp azon igyekszik hogy felejtsük el ami eddig volt, az mszp meg fidesz kormányok alatt, egyik időt se visszahozni, hanem egy újirányt felvenni ezeket elhajtva a fenébe.
csakhogy 66% épp ez a lényeg, ez nem gazdagtól elvesszük és a szegénynek adjuk dolog, ez egy ökörség. felejtsd is el.
leírtam mi az újbaloldali politika lényege, nem kommunistát kell kiáltani.
# 5:
Botka ezeket a számokat mondta. 1 millió forint feletti havi munkabér, 10 millió forint feletti gépkocsi, 100 millió forint feletti ingatlanok. Ebből csökkenteni lehet mindenki terheit, akinek ennél kevesebb van, meg lehet szüntetni a hajléktalanságot, mindenki ki tudja majd fűteni a lakást, összességében az országban 9 millió ember jobban fog élni.
Amit írsz, összhangban van azzal, amit én írtam, csak én nem írtam neveket.
Én szkeptikus vagyok azzal kapcsolatosan, hogy Mészáros Lőrinc és társainak luxusadója vajon tényleg fedezetet fog majd nyújtani 9 millió másik állampolgár jólétére.
kérdező:
a jólétének javulására igen. Nem a kánaán jön el hanem a lehetőségek kora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!