Miért támadják a fideszesek annyira a multikat?
Multiban dolgozom, sok más emberrel együtt. Én támogatom a magyar vállalkozások fejlesztését, de amíg a munkámért a magyar vállalkozó bruttó 240 ezret ajánlott és minimális cafeteriát, most a multinál 300-ért dolgozok 500 ezres cafeteriával és 13. havival.
Mihent egy magyar vállalat ennél jobbat fog ajánlani, oda fogok menni. Amíg viszont a kis- és közép vállalatok a dolgozókon akarnak spórolni, alacsony fizetést adnak ( mondjuk a 240 ezer forint amit nekem ajánlottak országos szinten nem számít alacsonynak, csakhogy az én szakmámban igen ), addig a multiknál kifizetik az embert. És az ember pénzből él. Minél többet keres, annál többet költ, annál jobban él. A mai világot a pénz mozgatja és kevés ember van akit nem motivál a magasabb fizetés.
Ennélfogva miért a multik az ellenségek, amikor jobb körülményeket biztosítanak és magasabb fizetést adnak, mint a magyar vállalkozások?
Azért "támadja" és uszít a multik ellen, hogy a tömegek, a teherviselő rétegek gyűlöletét elterelje arról a társadalmi rétegről, ami minden nyomorúságnak az okozója és haszonélvezője. Nevezzük nevén: ők a karrierista diplomások és vállalkozó haverjaik, vagy ahogy ismét nevezni szokás őket: az úri középosztály és felső tízezer.
Mert a multi, mindenféle háttérhatalmak és obskúrus, gonosz erők, azok messze vannak. Már amelyik létezik egyáltalán. Különben is megmondta Orbán: ne azt nézzék mit mondok... Ugyebár? Viszont az emberkék nyomorúságának okozói itt tobzódnak a tömegnyomor tetején, és nagyon nem szeretnének egy őszirózsás forradalom 2-t, vagy vörösterrort.
Azért mert olcsóbban lehet vásárolni, mint a kisboltokban. Így kevesebb adót is fizetsz.
Nem mindegy hogy a tescóba bevásárolsz 35eft-ért vagy a kisboltban ugyanezért fizetnél 50eft-ot.
Nem is fogok soha kisboltban vásárolni,hogy egyes ingyenélő vállalkozók a semmittevésből éljenek.
Miért támogassam én a kisboltos tulajdonost,aki semmi értéket nem állít elő,az élelmiszert,ami megeszek,azt sem ő állította elő,ő csak eladja,de drágábban,hogy ebből megéljen.
Majd,ha hülye lennék:_)
Sosem vásároltam kisboltban,nem is fogok.
100 méterre van hozzám a kisbolt, 2 szer metem be 4 év alatt. (sörért meg egyszer fokhagymát akartam venni de inkább kihagytam azt a 3 fokhagymát 600ft-ért)
Ja a sör is csak 240ft + 10 ft hűtési díj volt. Ami a tescoba 129ft.
"Miért támogassam én a kisboltos tulajdonost,aki semmi értéket nem állít elő,az élelmiszert,ami megeszek,azt sem ő állította elő,ő csak eladja,de drágábban,hogy ebből megéljen."
Ellentétben az irgalmas szamaritánus teszkóval meg ósünnel, ugye? :)
Igen.
Inkább fogok ott vásárolni,olcsóbban megveszem ugyanazt a terméket.
Van rokonom,aki kisboltban dolgozik,és teljesen kisemmizik,kihasználják,a tulaj meg a semmittevésből él,nyaralgat,azért,mert drágán adja el azt,amit máshol olcsóbban meglehet venni.
Olyanokat sosem fogok támogatni,akik nem kész terméket állítanak elő.Ahhoz nem kell semmi tehetség,hogy drágán adom el a létszükségleti dolgokat,mint az élelmiszer pl.
A magyar élelmiszergyártók legnagyobb vevője a tesco és más multik.
Ezáltal van munkájuk az élelmiszer gyár dolgozóinak.
Kisboltok zöme, tescoba megveszi az akcióst és továb adja 2-3 szoros áron.
"Van rokonom,aki kisboltban dolgozik,és teljesen kisemmizik,kihasználják,a tulaj meg a semmittevésből él,nyaralgat,azért,mert drágán adja el azt,amit máshol olcsóbban meglehet venni."
Üdv a való világban, így működnek a boltok. A kisboltok ugyanúgy, mint a multik. Szerinted a multik maguk állítanak elő a kenyértől kezdve a krumplin át a mosogatószerig mindent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!