Miért támadják a fideszesek annyira a multikat?
Multiban dolgozom, sok más emberrel együtt. Én támogatom a magyar vállalkozások fejlesztését, de amíg a munkámért a magyar vállalkozó bruttó 240 ezret ajánlott és minimális cafeteriát, most a multinál 300-ért dolgozok 500 ezres cafeteriával és 13. havival.
Mihent egy magyar vállalat ennél jobbat fog ajánlani, oda fogok menni. Amíg viszont a kis- és közép vállalatok a dolgozókon akarnak spórolni, alacsony fizetést adnak ( mondjuk a 240 ezer forint amit nekem ajánlottak országos szinten nem számít alacsonynak, csakhogy az én szakmámban igen ), addig a multiknál kifizetik az embert. És az ember pénzből él. Minél többet keres, annál többet költ, annál jobban él. A mai világot a pénz mozgatja és kevés ember van akit nem motivál a magasabb fizetés.
Ennélfogva miért a multik az ellenségek, amikor jobb körülményeket biztosítanak és magasabb fizetést adnak, mint a magyar vállalkozások?
". Ki ne szeretné megkerülni az adózást? De emiatt nem üldözni kell őket, hanem be kell tartatni az adótörvényeket. "
Nem arról van szó, hogy illegálisan csinálnák. Épp az a baj, hogy a magyar cégekkel ellentétben nekik lehetőségük is van "kivinni" a pénzt kedvezőbb helyekre.
a Fidesznek mindig kell egy ellenseg, ez a legfontosabb.
Amugy ha figyelsz, nem tamad minden multit, a kereskedelmi multikat szivatjak a leginkabb, meghozza azert mert le akarjak nyulni a kiskereskedelmet.
" Épp az a baj, hogy a magyar cégekkel ellentétben nekik lehetőségük is van "kivinni" a pénzt kedvezőbb helyekre."
Szerinted amikor Meszaros Lorinc megvette a horvatorszagi nyaralojat meg a yachtot akkor nem vitte ki a penzt?
Vagy amikor Baldauf Laszlo, a CBA egyik tulajdonosa megvette ezt az autot kabe 300 millioert, akkor nem vitte ki a penzt?
Ez a "kiviszik a penzt" egy eleg gyenge erv, es nem is teljesen korrekt.
"Viszont a multik sem jótékonykodni jönnek. Ha nem érné meg nem lennének itt. "
Igy van, gondolom te sem hallottal arrol a kifejezesrol hogy win-win szituacio.
Nav botrány...
Szerinted mi folyik kelet európában. A pénz. Csak éppen kifolyik nem be. Cba németországban na ilyet még nem láttam az lenne a win win
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!