Ez a Momentum, hogyan akarja leváltani a Fideszt, hogyha ideológiailag erre nem megfelelő?
Abban teljesen egyetértünk, hogy jobb lenne egy másik párt.De, kizártnak tartom, hogy a Momentum letudná váltani.
Nézzük mit ír róla a wiki:
"magát egyszerre nemzeti és liberális, valamint konzervatív beállítottságúnak tartja. Támogatja a globális piacot, az integrált oktatást, a terhességmegszakítást, a homoszexuálisok jogait és a könnyű drogok gyógyászati célú fogyasztásának enyhítését, az állami szabályozás mértékéről szóló társadalmi vitát"
A többségnek máris unszimpatikus,hogyha ezt elolvassa.
Az első sora a bekezdésben is egy hatalmas "paradox" látható.
-Liberális és konzervatív is érdekes, de,hogy nemzeti is egyben, olyan nincs.A liberalizmus egy internacionalista, "nemzetköziséget", "sokszínűséget" támogató ideológia, semmiféle nemzeti nincs benne, sőt annak a szöges ellentéte.Ez a konzervatív liberális kifejezésről meg Frau Migránsbetelepítő Merkelt juttatja az ember eszébe.
-Globális piac.Nem minden esetben hasznos kitenni az országot a globális piac negatív hatásainak.Ennek a negatív hozadéka például a magyar textilipar becsődölése a kínai áruk miatt.
-integrált oktatás
Most is az van és rossz.
Az "integrált" oktatási intézményekben (én ilyenbe jártam vidéken), gyakran terrorizáltak,megverték az integrálódni vágyók a magyarokat.
Nincs az a magyar szülő, aki purdék között akarja iskolába járatni a gyerekét.Mellesleg, nem is lehet tőlük tanulni.
Nálunk úgy oldották meg, hogy lett egy keményebb igazgató, aztán kirugdosták őket, mentek a speciális iskolába.
homoszexuálisok jogai
-Itt újra előjön az első bekezdés.Ami úgy néz ki hazugság és ez inkább liberális párt, mint konzervatív vagy nemzeti.
"Globális piac.Nem minden esetben hasznos kitenni az országot a globális piac negatív hatásainak"
Pedig csak a globális piac a megoldás. Ha Nem hagyod a külföldi termékeket versenyezni a magyarral, akkor magyarként kénytelen leszel a rosszabb magyart venni (ha nem lenne rosszabb, akkor meg nem lenne gond versenyezni a külföldivel).
"-integrált oktatás - Most is az van és rossz. "
Pedig megint nincs más megoldás. Nem mondom, hogy jó, de a 2 rossz közül (a szegregált a másik) ez a kevésbé rossz.
Gondolj bele: integrált oktatással ugyan nehezebb a jobbaknak (fehérebbeknek), de van esélye a lemaradottaknak felzárkózni és az Ő GYEREKEIK már lehetnek olyanok, akikkel te is szívesen járatnád a gyerekeidet (unokáidat).
Ha szegregált oktatás van, akkor a lemaradottak (pl cigányok) nem tudnak felzárkózni soha és a számuk (a lemaradottaké, nem a cigányoké), csak egyre nő.
Hosszú távon csak az integrált oktatás lehetséges.
"homoszexuálisok jogai
-Itt újra előjön az első bekezdés."
Mármint a te bekezdésed. A homoszexualitás kb olyan dolog, mint hogy te az almát szereted vagy a körtét. Mindegy mit választasz, másnak nem ártasz vele. Akkor meg miért ne lehetnének a homoszexuálisok teljes értékűek, jogilag is (pl házasság)?
"Gondolj bele: integrált oktatással ugyan nehezebb a jobbaknak (fehérebbeknek), de van esélye a lemaradottaknak felzárkózni és az Ő GYEREKEIK már lehetnek olyanok, akikkel te is szívesen járatnád a gyerekeidet (unokáidat). "
Bele gondoltam. Marha jó lenne. De a rendszerváltás óta eltelt 27 év, és ebből 20 keményen liberális integrálós rendszerben történt. Ez alatt simán ki kellett volna termelődnie egy cigány értelmiségnek. Aztán meg nem.
A mai cigánygyerekek mellé épp úgy nem ültetném majd be a gyerekem, mint ahogy engem sem ültetett be anyám 2002-ben az iskolapadba.
Gyakorlatilag amikor megszületett a gyerek már eldőlt, hogy mi lesz a sorsa. Az otthoni szokások amik meghatározók.
Ha a gyerek úgy nő fel, hogy a szülőket közmunkára kötelezik, akkor talán lesz valami munkafogalma. És ha 16 évesen közmunkás akkor ez van. De abból a gyerekből talán már lehet gyári munkára alkalmas valakit faragni.
Ez pedig már egyenes út az integráció felé.
A kötelező 18 éves koráig közoktatásban nyaraltatás csak annak kedvez, hogy az amúgy mindenképpen szegregált közpiskola még egy drogfüggőt tegyen a társdalom nyakára.
Rajtam múlna már 14 évesen elküldeném közmunkázni a purdékat. Had szokják a társadalmi rendet.
Nem fogják ezek tudni leváltani.
Szerintem még az 5%-uk sem lesz meg. Esetleg a maszopból kivált törpepártoktól vesznek el pár szavazót.
"Ha szegregált oktatás van, akkor a lemaradottak (pl cigányok) nem tudnak felzárkózni soha és a számuk (a lemaradottaké, nem a cigányoké), csak egyre nő.
Hosszú távon csak az integrált oktatás lehetséges. "
Ezzel nem értek egyet. A lemaradott gyereknek más fajta figyelemre van szüksége, pl. Amelyik gyereket megtanította az anyja olvasni, az az iskolában hamar szépen fog tudni olvasni, aki életében nem látott ABC-t az meg nem fogja megtanulni annyi idő alatt ami a "normál tempó". Így a hátrányos helyzetű gyerek egyre jobban le fog maradni, és ő lesz *a buta gyerek* aki jobb hiján csak rendetlenkedni fog és hátráltatni az átlagos és az előnyös helyzetből induló gyerekeket. Mindenki rosszul jár.
Persze nem azt mondom hogy el kell különíteni a cigányokat, de nem szabadna ugyanazt elvárni egy hátrányos helyzetű gyerektől mint egy olyan gyerektől akivel naponta leülnek a szülők tanulni! Sosem fog tudni versenyezni és besorlják hülyének, lenézik. Inkább legyen hasonló sorsú gyerekekkel együtt, ahol több megértést kaphat.
Szerintem jól látják a jövőt.
a mai fiatalok kapitalizmus támogatók,társadalmilag pedig lazák.Tehát nem akadnak fenn azon,hogy vannak melegek,meg nem botránkoznak meg azon,ha valaki elszív néha egy mariskát..
Ja,igen a cigánygyerek majd azért fog dolgozni,mert a szülei közmunkások:D
Kész röhej.
A közmunka nem lesz fenntartható sokáig,mert csak viszi a pénzt,hasznot meg nem termel.
Pontosan ilyen kommunista dolgokat kellene megszüntetni,hogy közmunkáért pénz,ahhoz,hogy felfogják a cigánygyerekek is,hogy mi az a piacgazdaság,hogy nem csak annyi a munka,hogy bemegyünk a munkahelyre és eltelik az idő...
Hát pedig nagyon úgy tűnik erős a korreláció a szülők helyzete, és a gyerek életútja között.
A segélyen otthon ülés helyett van pedig a közmunka, ami semmivel sem teremtett ám több piaci értéket.
Szerintem az már határozott előrelépés, hogyha valaki 16 évesen közmunkás, mintha csak a bijóról meg a 15 évesen gyerekszülésről szól az élete.
Szerintem pedig baromi értelmetlen elhitetni a cigánygyerekekkel,hogy a közmunka értéket teremt.
Akkor ettől többre nem is fog vágyni.
Miért kell 5 közmunkás 8 órában,amikor a szemetet 1 is felszedi 2 óra alatt?
Azért,hogy úgy nézzen ki,hogy dolgoznak?
Kicsit szocializmus szaga van ennek nem?
Az előrelépés,ha 16 évesen közmunkás?
Már eleve az egy visszalépés,hogy 16 évre levitték a tankötelességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!