Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gond hogy az egyetemi...

Miért gond hogy az egyetemi felvétel egyik alapkövetelménye a nyelvvizsga lenne?

Figyelt kérdés
Ugye az a tervezet hogy hamarosan az egyetemekre nyelvvizsgával lehet bekerulni. Persze tudom sokba kerül de eddig is kellett nyelvvizsga ahhoz hogy megfelelő pont legyen és felvegyek az embert. Nem értem miért probléma mikor a felsőoktatás nem alapjog.
2017. márc. 2. 15:48
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
78%

Azért biztos mindenki tudna egy-két szakot mondani, ahol egyáltalán nem szükséges a nyelvtudás, szóval az ilyen szakoknál én még enyhítenék is a jelenlegi szabályon.

Az, hogy addig a suliban milyen hatékonysággal tudott tanulni a tanuló, elég sok dologtól függ: milyen a tanár, milyen a többi tanuló (ha széthülyülik az órát, akkor még a szorgalmas tanulót sem hagyják, de van, hogy a tanár pocsék).

Ha otthon senki nem tud segíteni, sem a tanulásban, sem egy magántanár fizetésében, akkor a gyereknek elveszik az esélyét. Eddig még volt annyi, hogy egyetem mellett szerezhette meg a nyelvvizsgát, ha kemény akkor dolgozhatott mellette, hogy kifizesse a magántanárát, vagy hitelt vehetett fel rá...

2017. márc. 6. 08:35
 32/35 anonim ***** válasza:
76%
Nem feltétlenül a szakma milyenségéhez kapcsolnám a nyelvtudást. Ha elmész kicsit északabbra, az utolsó vidéki bolti eladó is tud minimum társalgási szinten angolul. Aki felsőoktatásban vesz részt, az rendelkezzen már nyelvtudással, hogy pl. képes legyen a világ más országaival is kompatibilis lenni. Szerintem.
2017. márc. 6. 11:41
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg csak arra legyen kötelezhető valamire valaki, amire feltétlenül szüksége van. A többire meg ne az állam, hanem az élet kényszerítse. Ha versenyképes akar lenni, és olyan területen dolgozik, vagy szeretne majd dolgozni, akkor megszerzi a szükséges nyelvismeretet. Mindenkire azonban rákényszeríteni ezt teljesen felesleges, sőt akár káros is lehet.
2017. márc. 6. 13:22
 34/35 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem, ha már arról beszélünk hogy mi a felesleges és mi nem, hamarabb van bárkinek szüksége egy középfokú angolra, mint az érettségiig megtanult tantárgyak részletesebb tananyagaira.

Teletömik a gyerekek fejét olyan ismeretekkel, amire soha nem lesz szüksége. A tananyag kb. fele idő- és energiarablás a gyermekeinktől. Kétismeretlenes egyenlet? Sinus és Cosinus? Természettudományokban szintén elképesztő részletesség, szóról szóra számonkérve. De ha meg kell szólalni angolul akkor meg....Sztem ez nagy baj.

2017. márc. 6. 16:39
 35/35 anonim ***** válasza:

Igazat adok neked, rengeteg felesleges anyag van, ami idő és energiarablás. Az is nagy gond, hogy az oktatás csak a tananyag bemagolásáig terjed, de azt nem tanítják meg, hogy azt hol és miként tudod hasznosítani a való életben.

Én is sok dolognál sokkal fontosabbnak tartom, hogy KRESZ-t tanítsanak, mert szinte minden gyerek kerékpározik, és aki közúton járműt vezet, attól már elvárható ez.

Valóban sokkal hasznosabb lenne a gyerekeknek fogyasztóvédelmi és egyéb jogokat tanítani, hogy hogyan és miért kell szerződést kötni, és még sorolhatnék ezer mást is, aminek az oktatásával a gyerekek sokkal jobban boldogulnának az életben.

A nyelvoktatást is nagyon fontosnak tartom, bár az alkalmazott beszéd és olvasáskészséget fontosabbnak tartom egy papírnál.

2017. márc. 7. 08:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!