Miért gond hogy az egyetemi felvétel egyik alapkövetelménye a nyelvvizsga lenne?
Szerintem is nagyon helyes,hogy ezt be akarjak vezetni. Egy kozepfoku nyelvvizsgat pedig (mar bocsanat) barki le tud tenni,az is,akinek nincs nyelverzeke. Csak egy kis kitartas kell hozza. Akinek ez nem megy,annak nem valo az egyetem.
Lehet lepontozni,nem zavar.
Az a gond vele, hogy a középiskolák nem képesek nyelvizsgára felkészíteni a diákokat. Az oktatási rendszer lényege az lenne hogy egymásra épülve az iskolák használható tudást adjanak a diák kezébe, de itt ez nem történik meg, hiszen magántanár nélkül snki nem tudja letenni a nyelvizsgát. Ez pedig tovább mélyíti a szakadékoat a szegények és agzadagok között, pedig az oktatás egyik legfontosabb feladata épp a társadalmi különbségek csökkentése.
Röviden tehát: Nem baj ha bevezetik, de előtte teremtség meg a feltételeit is.
Én tehetséges voltam angolból, simán hoztam az ötösöket egy szigorú tanárnál, de egyszer sem bírtam átmenni a nyelvvizsgán, pedig nem volt olyan dolog a tankönvyben, amit ne tudtam volna. Csak kevés volt a tankönyv.
Nekem személy szerint még nincsen nyelvizsgam de tanulok rá mert meg akarom és meg is kell csinalni. Nyelv érzekem véleményem szerint igen csekély de egyet minimum szeretnék. Viszont nem gondolom hogy az egyetemi felvetelt vagy az érettségit ehhez kéne kötni de ez az en véleményem.
Mint említettem nincsen nyelvizsgam még ahogyan egy pár csoporttarsamnak sem mégis itt vagyunk egyetemen tehát nem gondolom hogy a pontszamoknak annyira kéne de a végére igen kell :)
Az én angol tanárom az órán nem tanított semmit,ez a gond vele...
Magántanárra pedig nem volt pénze a szüleimnek...
"Nem értem miért probléma mikor a felsőoktatás nem alapjog."
Na, látod ott kezdődik, hogy értelmesebb helyeken a felsőoktatás alapjog. De ha ezt félre is teszem:
A probléma nemes egyszerűséggel az, hogy a legtöbb helyen még gimnázium végére sem tanítanak meg eléggé egy nyelvet ahhoz, hogy egy nyelvvizsgát le tudjon tenni.
Ez szimplán arról szól, hogy a csóró legyen mégcsóróbb, esélye se legyen kitörni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!