Kilehet jelenteni, hogy a "zöldek", meg bizonyos civilszervezetek tudomány és fejlődésellenesek?
Európában még a genetikailag módosított növényeknél is forgatják a szemüket sokan.Az állatok,netán emberek genetikai módosításának még a gondolata is is tilos.
Amerikában más a helyzet.Bátrabbak, például GMO terén is.Emiatt sokkal jobb a mezőgazdaságuk, az európai hozzájuk képest nagyon elavult, hatékonyságban is verik az európait.
Több kutyafajnak is az agyontenyészés miatt bizonyos genetikai rendellenességei alakultak ki.
Az amerikai tudósok azt kérdezik:Miért ne lehetne genetikai módosításokat végezni állatokon,hogyha ezzel javítható a genetikai állományuk,megszüntethetőek a veleszületett rendellenességek?
Ez később embereken is használható lenne, én támogatom.
Viszont, vannak ezek a zöld, meg kitudja milyen civilszervezetek, akik ezt ellenzik.Kijelenthető, hogy ők a fejlődés ellen vannak?
De, nem csak ebben.Például autós közlekedést is ellenzik.Vagy, bizonyos beruházásoknál tiltakoznak.
Én láttam már pár jövőben játszódó sci-fit.Ott olyan is volt, hogy az ilyen civilszervezetek terrormerényleteket követtek el, mert ellenezték a robotokat, a genetikai kutatásokat, hasonlókat.
Éppenséggel Magyarországon se nem zöldek, se nem civilszervezetek nem regnálnak, mégis törvény tiltja a génmódosított gabona termesztését...
Nem tudjuk mi a hatása. Persze, nagyon hatékony, de itt az a kérdés, hogy 20 év múlva okoz e valami elváltozást.. vagy 100...
A 20. században volt egy fertőtlenítőszer... nem jut eszembe a neve, asszem D betűs volt.. mindegy... a lényeg, hogy nagyon használták, mert nagoyn hatékony volt, egy csomó mindent megoldott... aztán ja, a lebomlási idő többszáz év, a növényekbe felszívódik, mérgező hatású. Hosszú távon több gondot okozott, mint hasznot.
Azt jelentesz ki amit akarsz, de Európa nem szenved élelmiszerhiányban, megoldjuk génmódosítás nélkül is. Viszont a következményeit nem tudni.
Vagy te talán szívesen megengednéd, hogy a gyermeked génjeibe belenyúljanak? Én nem hiszem, hogy ott tartanánk már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!