Mi a véleményetek arról, hogy a neoliberálisok most Paks2-t vették célba?
Paks az éves energiaellátásunk 40%-át adja.
Ha nem lenne, sokkal kiszolgáltatottabbak lennénk energiabehozás terén.
A megújuló energiaforrások jelenleg még nem állnak olyan szinten, nem tudnák nyereségesen kiszolgálni a magyar lakosság energiaigényét.
A vízerőművek, napelemek, szélmalmok telepítése és karbantartása nagyon költséges, nem hozná vissza a pénzt.
Öhm, miért, célba vették? pontosan kik? Mivel?
Valami konkrétumot is jó lenne ha írnál, mert egyelőre semmit nem adtál ami arra utalna, hogy tényleg így lenne...
Mivel ez egy az ország jövőjét évtizedekre jelentősen befolyásoló szerződés, nem ártott volna nyilvánosan és korrekten megkötni, és akkor most nem lenne célkeresztbe véve.
Ez a véleményem.
1. Paks2 az eleje óta megosztja a szakmát és a közvéleményt egyaránt. Ne várd hogy mindenki tapsol neki.
2. Az lehet hogy Paks jelenleg nélkülözhetetlen számunkra, azonban ne felejtsd el hogy hosszú évtizedekre adósít el minket és általa méghosszabb évtizedekre kötjük magunkat az atomenergiához. Emlékszel hogy állt a megújuló energiák kihasználtsága mondjuk 10 évvel ezelőtt? Azóta mennyit fejlődött? Sőt, szerinted tíz év múlva mennyivel lesznek ezek a techológiák fejlettebbek és ésszerűbbek? (tudod, akkor, amikor elvileg - talán - befejezik majd az orosz fejlesztést Pakson....) Már most majdnem képes egy ház saját magát fenntartani, minimális többletenergia-szükséglettel.
Azután érdemes még szót ejteni a 3800 milliárd (!!!) Forintos, Orbán által pillanatok alatt - szinte stikában - aláírt beruházás üzleti dokumentumainak 10 éves titkosításáról... Az értem, hogy én a paraszt miért nem nézhetek bele. Na de parlamenten belül sem?
Figyelj, én lehetek felőlem neoliberális, sima liberális, libsi, hazaáruló, kommunista, bolsevik, bármi, de nekem ez több mint bűzlik és ha neked nincs vele gondod, akkor azt mondom hogy nyakig benne vagy ennek a korrupt rendszernek a fenntartásában és eljön majd az idő amikor ezért felelős leszel, ha máshol nem a közvetlen környezeted előtt.
Paks2-t - ebben a formában - pusztán azok támadják és kérik számon, akiknek egyszerűen van józan eszük. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!