Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy úton vagy egy vasútvonalon...

Egy úton vagy egy vasútvonalon mi kerül olyan sokba?

Figyelt kérdés

[link]

Például a tervezett Budapest-Belgrád vasútvonal, kilométerenként 4 milliárd.

4 milliárd 1 kilométerért rengeteg.Még, hogyha speciális 350 km/val járható vasútvonalat építenének, akkor is sok lenne ez a pénz érte.

Mi kerül ezen ennyibe?

A munkadíj, az anyag?

Miből áll egy vasúti pálya?Zúzottkő, sín, betonelemek,geotextil,georács a különböző biztosító berendezések kábelei.Illetve, a felsővezeték és az azt tartó oszlopok.

Kell még ott földmunkázni,túrni is.Ugyanis, ez gyakorlatilag egy teljesen új vasútvonal lesz.

Nem kerülhet 4 milliárdba, még 1 milliárd/kilométer is sok érte.

Maximum 100 millió forint/kilométer.

2017. febr. 20. 19:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Oké, 8-as, levezeted, hogy annyi az ára, rendben. Én meg megmutattam, hogy 3x annyiért is csinálják. Nyilván ott is szakszerűen megindokolták és levezették a háromszoros árakat.
2017. febr. 22. 19:49
 12/13 anonim ***** válasza:

Bocsi! Trehány voltam, nem néztem meg a második linkedet!

Megnéztem a boldogi kerékpárútról amit találtam.

Hát hallod.

Ezt nehéz lenne bármivel is indokolni.

Google utcaképen nincs rajta még, de végig "szaladtam" rajta. Se extra műtárgy, se híd, szóval igazán nem tudok rá mit mondani. Nem tudom a kisajátítás , hogy volt? Volt-e? De kilóg a lóláb.

2017. febr. 23. 09:23
 13/13 anonim ***** válasza:

Egy út vagy vasúti pálya megépítése drága dolog. Kisajátítás stb elég sokba kerül. Sok helyen a talaj teherbírása nem is elégséges és speciális talajerősítési megoldásokat kell alkalmazni. (Töltés alapozás georáccsal stb)

Maga a fel/alépítmény anyagának is megfelőnek kell lennie, nem lehet akármilyen anyagot felhasználni. A jó minőségű anyag azért elég drága, és rengeteg kell belőle!

Nah meg ne gondold azt, hogy egy hosszú pályát kézzel fektetnek manapság. Mit gondolsz a többszáz méter hosszú vasúti pályafektető géplánc óradíja mennyi?

Ez egy normális országban is sok! De nálunk aztán pláne!

Itthon valahogy elfolynak a pénzek az építőiparban.

Más kérdés, hogy ez a sok elfolyó pénz nem az építőipari munkások és mérnökök zsebébe jut mert nevetségesen keresnek pl: a jármű vagy gépiparhoz képest!!!

Nézzétek meg mondjuk a vizes vb-t is. Folyamatosan duzzad az ár és nincs semmilyen következménye.

Én ezért beszélek le utólag mindenkit az építőmérnöki szakmáról. Sajnos úgy érzem, hogy full korrupt iparágban szenvedek erősen alul fizetve!

2017. márc. 4. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!