Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Örülnétek egy ilyen eredményne...

Örülnétek egy ilyen eredménynek 2018-ban? Lehetséges ez?

Figyelt kérdés

Fidesz-KDNP 51

MSZP 16

Jobbik 15

DK 4,76

LMP 4,1

Együtt-PM 2,51

Momentum 3,68

Kétfarkú 0,9

Listás mandátumok megoszlása:

Fidesz-KDNP 58

MSZP 18

JOBBIK 17

Egyéni mandátumok:

Fidesz-KDNP: 100

Bal összefogás, civilek: 5

JOBBIK 1

Összesen:

Fidesz-KDNP: 158

MSZP+Bal: 23

Jobbik:18

Így a Fidesznek nemhogy 2/3-a, sem 3/4-e, hanem majdnem 4/5-e lenne.

Fideszesként ebben reménykedem, bár abban nem vagyok teljesen biztos, hogy Gyurcsány úr személye pozitív lenne, hisz a Fidesz táborára nézve nagy összekovácsoló ereje van az ő személyének.

A Századvég pl. most hasonló eredményt mutatott ki, a DK és az LMP is úgy néz ki, külön listán indul, sőt az Együtt és a Párbeszéd is egy harmadik közösön, a DK és az LMP is 5%-on áll a biztos szavazók körében, a Momentum még nem mérhető szerintük, sőt egyéb pártra kevesebben szavaznának, mint pár hónapja (4 helyett 3%), biztosan fog erősödni a momentum, főleg az ellenzék kárára.

Remélem majd külön egyéni jelölteket indítanak mind az LMP, mind a Momentum, és a DK-MSZP-Együtt-PM berkein belül sem lesz mindenhol egység.

2017. febr. 18. 22:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
2017. febr. 18. 23:12
 22/28 anonim ***** válasza:
2017. febr. 18. 23:15
 23/28 anonim ***** válasza:
2017. febr. 18. 23:16
 24/28 anonim ***** válasza:

"Na, majd meglátjuk, ki nevet a végén :D"

Kíváncsi vagyok, akkor hogy fogsz röhögni, amikor összeomlik a drágalátos, legyőzhetetlen Magyarországod.

2017. febr. 18. 23:27
 25/28 anonim ***** válasza:
56%

Eléggé alá becsülted a pártok többségét.

Az, hogy a fidesz ma kormánypárt, nem jelent semmit. Folyamatosan gyengül, a 19-es le is írta, 2010-ben még 50%, 2014-ben már csak 40%-ot kaptak, ráadásul ő nem vette figyelembe, hogy 2010-ben még 65%-os volt a részvétel, '14-ben már csak 60%. Azaz több mint 10%-ot bukott.

Az MSZP 2010-ben, a váltáskor 20%-ot kapott. '14-ben már 30-at, és bár én nem szavaznék rájuk, de Bokros elég szimpatikus választás lett. Szerintem erősödni fognak.

A Jobbik 2010-ben 17%-ot kapott, legutóbb már 25-öt. Mondjuk ők a néppártosodással nem tudom hogy járnak, lehet hogy rontanak. Szerintem ismét ilyesmi eredményre kell számítaniuk, nem ők lesznek a kormányváltó erő.

Az LMP-t eléggé alá becsülted, 2010-ben 4%-ot kaptak, 2014-ben 5%-ot és a becslések szerint erősödtek. Mondjuk abban igazad van hogy ha valami, hát nem ők fogják leváltani a fideszt.

Az Együtt-PM-DK-t nagyjából jól értékeled, 3-an együtt talán 7-8%-ot kapnak.

Ellenben az MKKP-t alábecsülöd, nem tartom kizártnak hogy bejutnak a parlamentbe. Ne felejtsd el, hogy támogatóik nagy része fiatal, akik eddig nem szavaztak mert kiábrándultak a jelenlegi pártokból, illetve mert még nagyon fiatalok és most szavazhatnak először.

A Momentuma igazából kérdőjel. Attól hogy megcsinálták az olimpiás népszavazást, még nem biztos jó embereket állítanak fel, nem biztos hogy jó lesz a programjuk, stb. Szerintem jobban fognak szerepelni mint az Együtt-PM.

2017. febr. 18. 23:57
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem, és nagyon szomorú, hogy a többség még itt tart, hogy az országot tönkretevő pártok híve. Még a komcsiknak is több önkritikájuk volt 2006 után.
2017. febr. 19. 00:39
 27/28 anonim ***** válasza:

Kérdező már ne haragudj,de már most az ellenzék győzött,sőt mindenki aki nem Fideszes.

Az oktatásunk romokban,legalább 20 év lesz a rendbehozatala,a fiatalok mind külföldön vannak,vagy külföldre akarnak menni,az egészségügy romokban,a sajtó lassan teljesen el van lehetetlenítve,a Fideszes médiából pedig omlik a hazugság és a gyűlöletkeltés,aminek az az eredménye,hogy már nem gyűjthetsz aláírásáét népszavazáshoz(ami egy demokráciában alap)anélkül,hogy ne támadnának meg vagy félemlítenének meg.

2 millió magyar létminimumon tengődik,becsületesen dolgozó(és nem közmunkán,hanem diplomás munkát végző)ismerőseim kerülnek olyan helyzetbe a hatalmas béreknek köszönhetően,hogy anyuka beadja zaciba a jegygyűrűjét,hogy ki tudja fizetni a gyerek táncóráját.

Te minek örülsz ennyire?

A Fidesz lassan 8 éve lesz hatalmon és ennyit tud felmutatni,neked ez tetszik?

2017. febr. 19. 03:36
 28/28 anonim ***** válasza:
50%
Nézd meg a menekültellenes népszavazást, annak szerintem a fele Jobbikos volt, így kétlem hogy 100 egyéni körzetben nyerne a Fidesz-KDNP.
2017. febr. 19. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!