Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti örülnétek ilyen emelésnek?

Ti örülnétek ilyen emelésnek?

Figyelt kérdés

Nem a minimálbért emelnék, hanem államilag segítenének:

A kafatéria most minimum havi 8000 forint és rengeteg helyen ennyit adnak. Azt mondaná az állam, hogy legyen a duplája, minimum havi 16 ezer.

Különböző pótlékok bevezetése, pl.: éjszakai műszakért ( este 10-reggel 6 ) plusz 30-50%-os órabér, veszélyességi pótlék, azoknak is különböző fajtája ( egy vonulós tűzoltó például 20-30%-ot vagy fix összeget kapna, amennyiben olyan esethez vonulnak, egy vegyszerekkel és mérgező anyagokkal dolgozó szintén 30% körül, stb ) és hasonlók.

Ezáltal nemm változna hivatalosan a béretek, mégis több jutna.

2016. aug. 5. 15:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Apró pénzzel engem már nem tudnak itt tartani, egyre több embert ismerek, aki bődületesen jól keres külföldön, jobban meg is becsülik, és állítólag nem csak anyagilag, de az élet más területein is jobban él, az emberek pozitívabbak, életvidámabbak, a város ahol lakik modern, fejlett, tetszetős, nem egy lepukkant koszos putri mint a legtöbb magyar város.
2016. aug. 5. 15:53
 2/6 anonim ***** válasza:

a cafetéria nem kötelező, hanem béren kívüli juttatás, amit azért adnak a cégek, mert kevesebbe kerül, mint ugyanazt az összeget bérként kiadni. ettől függetlenül azt az összeget (és az adót, amit be kell fizetni utána) ki kell termelni.

ha bevezetik, akkor két következménye lehet:

-senki nem fog kapni, mert nincs rá pénz, megkapják, de kevesebb lesz (vagy nem is lesz) a következő béremelés.

a pótlékokkal ugyanez a helyzet.

miért nem az adóterheket akarod csökkenteni?

a munkáltatónak ugyanannyiba kerülne, te többet kapnál és a politikusok kevesebből lophatnának. (ha már demagógia, legyen kövér)

2016. aug. 5. 16:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Az adó csökkentés jó lenne, van is rá 100 mód, ki is lett tárgyalva legalább 1000 kérdésnél. Ellenben ilyen kérdést nem találtam ( na jó, nem is nagyon kerestem, de párat azért megnéztem ).
2016. aug. 5. 16:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Én mindenfajta béremelésnek örülnék.
2016. aug. 5. 20:45
 5/6 anonim ***** válasza:

1, Az állam nem segít!

Az állam csak választások előtt, propagandacélból, a szavazatodért mutat érdeklődést az állampolgárok felé.

2, Nem a központi fizetésszabályozás a megoldás (ugyis kijátszák), hanem a terhek csökkentése.

Saját példa: az emelt cafeteria bevezetésekor a fizetésem átvariálták, kevesebb kp és a többit kapom bözsiben meg szépkártyán, mondván én így jól járok (a cég meg pláne jól jár!).

Egyébként pont most akarják megszüntetni (EU tiszteségtelennek találta a fidesz cafeteria mutyiját).

Én jobban örülnék, ha a teljes fizetésem kp-ben kapnám (nem ilyen-olyan utalványok), majd én eldöntöm, hol és mire költöm.

2016. aug. 6. 13:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag azt mondod, hogy bizonyos bérelemeket kellene a munkáltatónak fizetnie. Sem a cafeteriát sem a pótlékokat nem az állam fizeti, hanem a cégnek kellene kigazdálkodnia. Ez hatásaiban ugyanaz lenne kb, mint egy minimálbér emelés. Mivel a cégek nem tudják, vagy nem akarják kigazdálkodni a plusz terheket, munkahelyek szűnnének meg. Valószínűleg az inflációt is felfelé vinné, bár nem azonnal és talán nem túl jelentősen.

Nem tudom, hogy számolsz, de változna a bér is, hiszen nem az állam pótolja ki a cafeteriát és a pótlékokat az adófizetők pénzén, hanem a cég termeli ki, csak épp kötelező lenne adni.

Ez több problémát okozna, mint amennyit megold.

2016. aug. 7. 05:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!