Ki hiszi el a kormánynak, hogy 25 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, mint most?
"Én meg azt mondom, hogy épp a plázából jövök, ami tömve volt, tehát az emberek tele vannak pénzzel"
Na, az már más...
Oda tehetősebb családok/emberek járnak, akik foglalkoznak valami üzlettel meg ilyesmi...
De nem jelenti azt, hogy "mindenki jól él" mert ez ordas nagy hazugság!
"De nem jelenti azt, hogy "mindenki jól él" mert ez ordas nagy hazugság!"
És ezt mégis ki mondta, mucika? Az az állítás, hogy 25 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség. Két éve masszív munkaerőhiány van, aki akar, az el tud helyezkedni ma Magyarországon. És bizony, ilyen nem volt 25 éve egyszer sem.
Kolompár, barátom, az Isten szerelmére!!!
Mondtam már, ne a kormánynak és a KSH-nak higgy!!!
Hanem saját szemeidnek!!!
És ne gyere megint a plázákkal!
Nézz szét az országba és meglátod, mennyire "erősödik" Magyarország!!!
Akkor gondolkozz el, hogy igaza van a kerti törpének, vagy sem!
Mert az egy dolog, hogy néhány város fejlődik, de kérdem én, mely városok?
Ahol a FIDESZ uralkodik!
"aki akar"
Tévedsz, mert nem erről van szó, hogy "aki akar"...
Hanem a lehetőségekről van szó, arról, hol alkalmazzák, hol kap helyet, hol veszik fel!
És egyáltalán nem igaz, ahogyan néhányan mondják, hogy "A magyarok nem szeretnek dolgozni!"
De szeretnek, legalábbis szeretnének!
De nem közmunkát, havi 55ezerért!
Ennyi pénzből el tudsz tartani egy 4 fős családot?
"15: Írd már le a legmagasabb végzettségedet! Sok mindenre választ adna..."
Közöd?
"Ki mondta, hogy mindenki jól él? Az volt a kérdés, hogy csökkent-e a munkanélküliség. Igen csökkent"
Ezzel gyakorlatilag kimondod,hogy nem az a lényeg,hogy az emberek megéljenek,hanem,hogy legyen munkájuk.
Szerinted mégis mit akarnak ezzel propagálni?Azt,hogy csökkent a munkanélküliség=ergo többen élnek jobban,ami nem igaz.
A közmunkásokat pedig ki kellene venni a statisztikából,ugyanis ők gyakorlatilag segélyen élnek.
Csak annyi a különbség,hogy a segélyért dolgoztatják őket,a minimálbér alatt,amit elvileg nem lehetne.
Majd akkor vegyék bele a statisztikába a közmunkásokat,ha annyit keresnek legalább,amennyi a minimálbér.
Eleve az állami szférát is ki kellene venni a munkanélküliség statisztikából,hiszen bármikor létrehozhat az állam kamuállásokat is,mint a szocializmusban.
A valóban érdekes adat az lenne,hogy hányan helyezkedtek el a versenyszférában,és ehhez mennyi köze volt kormánynak.
Majd akkor villogjanak,ha valós munkahelyeket hoztak létre...
17: De, aki akar, az el tud helyezkedni Magyarországon. Nem 55 ezerért, ennek többszöröséért sem találnak munkást manapság, újabban már Ukrajnából kell hozni melósokat, mert a magyaroknak büdös a 120-150 ezres fizetés. Betanított, szalag menti munkáról van szó.
A végzettséged meg azért számít, mert ha valami szakmunkás vagy 8 általános, akkor nem tudom, milyen alapon osztod az észt statisztikai kérdésekben.
Én csak szimplán fel tettem egy kérdést, hogy valaki ezt elhiszi-e!
És nem osztom az észt, hanem nyitott szemmel járok és nem hiszek semmilyen hazug statisztikának, sem a kormány aljas agymosásának!
Aki mégis hisz nekik, azokat csak sajnálni tudom!
És mondom, senkinek, semmi köze, hogy nekem mi a végzettségem!
Ha azt mondanám, hogy mondjuk "mérnöki" végzettségem van, akkor meg azért mondjátok, hogy "Pont ezért osztod az észt, mert olyan suliba jársz, ahol agyasok járnak!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!